iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 26-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 26 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Minit
Deze game was al langer te koop op andere platforms en consoles, maar Minit is er nu ook voor iOS. In dit zwart-wit spel is het de bedoeling om in een minuut zo veel mogelijk van de wereld te verkennen. Er heerst een vloek over de wereld waardoor elke dag maar een minuut duurt. Hoe sneller je alle puzzels uitvoert en vijanden verslaat, hoe verder je komt in die ene minuut. Is de tijd om? Dan begin je weer opnieuw. Het is de bedoeling om uiteindelijk de vloek op te heffen.

Spellen als Minit zijn leuk als je nog een paar minuten op de bus moet wachten, want na een minuutje kun je alweer klaar zijn. Je hebt bij Minit geen last van advertenties of in-app aankopen. Je betaalt eenmalig vooraf. Heb je behoefte aan een goede en originele iOS-game, dan is Minit zeker het overwegen waard.

Trash

Deze app van de oprichter van Vine richt zich ook op het maken van korte video’s. Met machine learning wil de Trash-app de niet leuke klusjes van het bewerken van een video zo veel mogelijk uit handen nemen. Op basis van de inhoud van de video maakt Trash zelf een leuke montage van je opname. De app kan daar bijvoorbeeld letten op gezichten in het beeld. Het is wel de bedoeling dat je daarna zelf nog wat aanpassingen maakt, maar de basis is gelegd. Dat is het doel volgens de oprichters. Of dit net zo’n succes wordt als Vine betwijfelen we, maar het is in ieder geval een leuk tooltje.

Bye Bye Camera

Ook deze app maakt gebruik van slimme technieken om je video’s te bewerken. Bye Bye Camera doet eigenlijk wat de naam een beetje suggereert. De app kan helemaal zelf mensen verwijderen uit je video. De app maakt hiervoor gebruik van kunstmatige intelligentie en technieken van Adobe. De resultaten zijn niet altijd even fraai, maar het is alsnog leuk om er even mee te spelen. Bye Bye Camera is een goed voorbeeld om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met kunstmatige intelligentie.

Bye Bye Camera

The Dreadmill

Deze iOS-game lijkt op Crossy Road, maar het is niet helemaal hetzelfde. In The Dreadmill is het ook de bedoeling om zo ver mogelijk te lopen. Je tikt ook om een stapje vooruit te zetten. Een verschil is dat je bij The Dreadmill drie levens per potje hebt. Bij Crossy Road begin je direct opnieuw als je een foutje maakt. Ook zijn de obstakels veel lastiger dan bij Crossy Road. De rode vakjes schuiven namelijk erg snel heen en weer. Je wordt niet aangereden zoals in Crossy Road, dus je hebt gelukkig wel een paar secondes de tijd als je ergens veilig staat.

Lyd

Met Lyd kun je vanaf je Apple Watch je Sonos-systeem eenvoudig bedienen. Toen de eerste versie van deze app verscheen schreven wij er ook al over op iCulture, maar de app heeft nu een noemenswaardige update gekregen. De app is allereerst kleiner en start ook sneller op. Is de titel van een nummer te lang? Dan glijdt de naam nu voorbij over je scherm, net zoals bij Spotify en de Apple Music app. Het menu werkt nu ook zonder Force Touch, omdat veel gebruikers dit te verwarrend vonden. De naam komt overigens uit het Noors en betekent geluid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 juni 2019 om 13:00
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.