iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 25-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 25 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Harry Potter: Wizards Unite
Harry Potter: Wizards Unite is de langverwachte opvolger van het wereldwijd succesvolle Pokémon GO. Ook deze game is gemaakt door Niantic, maar in plaats van Pokémon ga je deze keer in de fantastische wereld van Harry Potter op jacht. De augmented reality-game bevat magische voorwerpen, vreemde wezen en uiteraard ook een heleboel karakters die je kent van de films en boeken. Je maakt deel uit van de nieuwe Statute of Secrecy Task Force en werkt samen met anderen om mysteries op te lossen en de magie veilig te houden. Je kunt 360 graden rondkijken in je eigen omgeving en kunt met vrienden meedoen aan een realtime multiplayer battle tegen vijanden. Je kunt dit ook doen om zeldzame Foundables te vinden.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Gratis, maar met aankopen
Harry Potter: Wizards Unite is gratis te downloaden uit de App Store, maar er zitten diverse in-app aankopen in. Bezorgde ouders kunnen het beste even onze tip raadplegen hoe je in-app aankopen kunt uitschakelen. Let ook op dat je een Facebook- of Google-account nodig hebt om de game te kunnen spelen. Anoniem kan niet.

Coountdown

Coountdown is een app die de dagen telt en afbeeldt in de menubalk op macOS. Het is bedoeld voor op de desktop en geeft je een waarschuwing als de belangrijke gebeurtenis naderbij komt. De ontwikkelaar gebruikte voor het eerst Electron om deze app te maken. Coountdown is gemakkelijk in gebruik en is gratis. Je kunt zelf de gewenste kleur uitkiezen en uiteraard is de datum ook helemaal zelf te kiezen. In de video hieronder zie je beter hoe het werkt.

Countdown is te vinden op Github

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Revelio

Revelio is een nieuwe app waarmee je kunt bijhouden welke films je hebt gezien. Je hebt snel toegang tot de app en ziet welke films er nog aankomen, zodat je kunt plannen wanneer je naar de bioscoop gaat en welke je thuis kunt kijken. Binnenkort kun je ook vrienden toevoegen en zien welke films je beide leuk vindt, zodat je samen naar de bios kunt gaan.

JFK Moonshot

Beleef de maanlanding met de Apoll 11 opnieuw met deze app. Vanaf 16 juli is er een realtime simulatie van de missie mee te beleven. Gemaakt door de John F. Kennedy Library Foundation. Deze app biedt dan ook allerlei informatie over de visie van president Kennedy om de eerste mens op de maan te zetten. Je ontdekt hoe de VS in staat was om dit in minder dan tien jaar voor elkaar te krijgen. Bevat ook interactieve AR-games en archiefbeelden van de NASA.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Serial Cleaner

In de game Serial Cleaner ga je je handen vuil maken. Het gaat om een game die zich afspeelt in de jaren zeventig. Je bent een opruimer bij de maffia en moet zorgen dat dode lichamen, bloedsporen en bewijsmateriaal worden opgeruimd voordat de politie er is. Uiteraard moet je je werk uitvoeren zonder dat je wordt gesnapt. Er zitten meerdere uitdagingen in de game, die vooral wordt gestuurd aan de hand van het verhaal. De levels passen zich aan de tijd van de dag aan op jouw locatie.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Clonr

Wil je jezelf meermaals op een foto zien? De app Clonr helpt je daarbij. Zet de iPhone in een houder met de camera op de scene gericht, beweeg naar verschillende plekken in beeld en Clonr maakt er een foto van. Je staat daarbij meermaals in beeld. Het resultaat sla je op in de camerarol of deel je via sociale media. Kan ook handmatig, maar Clonr neemt het werk voor je uit handen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 juni 2019 om 9:46
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.