iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België
iCulture: Nederlandse apps

Dit zijn de leukste nieuwe Nederlandse apps van juni 2019

Wat waren de leukste Nederlandse en Belgische apps van de maand juni 2019? iCulture zet de interessantste apps van juni 2019 voor je op een rijtje.

Ook in Nederland en België worden heel wat interessante apps gemaakt. In dit maandelijkse overzicht brengen we de beste Nederlandse iPhone apps bij je onder de aandacht. Het is een mooie aanvulling op onze wekelijkse rubriek App Gemist, waarin je apps van over de hele wereld vindt. De meeste apps zijn nieuw, maar soms vind je er ook eentje tussen die een flinke update heeft gekregen.


Eerder deze maand besproken op iCulture:

Heb je zelf een leuke of interessante app ontwikkeld? Stuur ons dan een mailtje via [email protected] of hou ons op de hoogte via het contactformulier!

iCulture App van de Maand: KiesIkGezond?
Met deze app van het Voedingscentrum kun je makkelijk checken of bepaalde ingrediënten in producten zitten. Dit is een nieuwe functie in de al langer bestaande app. Als je bijvoorbeeld allergisch bent voor noten kun je in de KiesIkGezond?-app veel producten controleren op noten. Het kan natuurlijk ook handig zijn als je aan het lijnen bent en wil letten op toegevoegde suikers. De app houdt echter geen rekening met ‘Sporen van’. Het Voedingscentrum laat weten dat dit komt omdat er geen Europese wetgeving is over wanneer dit wel en niet op een verpakking moet staan.

Bekijk ook

Met de Kies Ik Gezond?-app check je of producten in de Schijf van Vijf zitten

De nieuwe Kies Ik Gezond?-app van het Voedingscentrum laat je producten scannen van de supermarkt. De app vertelt je welke voedingswaarden er allemaal in het product zitten en of er gezondere alternatieven zijn.

De KiesIkGezond?-app kon voor deze update ook al een hoop. Je kunt producten toevoegen aan je ‘eetmeter’ om bij te houden wat je allemaal hebt gegeten. Daarnaast laat de app ook zien of een product in de bekende Schijf van Vijf staan. Twijfel je tussen twee producten? Dan kun je die goed vergelijken.

Booger

Deze app begon als project van een student aan de Universiteit Utrecht, maar is inmiddels te downloaden uit de App Store. In Booger is het de bedoeling dat je een netwerk van slijm met je vingers door een aantal obstakels haalt. Met meerdere vingers tegelijk moet je de finish halen zonder het slijm kapot te maken. Pas ook op dat je geen knoop maakt in het slijm!

Vekt

Met deze minimalistisch ontworpen, maar uitgebreide app kun je in stijl je gewicht en BMI bijhouden. De app heeft onlangs een grote update gekregen voor de Apple Watch. Je kunt doelgewichten instellen waarbij je ook aanmoedigingen krijgt. Vergeet je jezelf wel eens te wegen? Met Vekt ontvang je hiervoor herinneringen. De app geeft je ook adviezen over een gezond BMI. Vekt synchroniseert je data ook met HealthKit. Zo kun je in de standaard Gezondheid-app al je gezondheidsdata makkelijk bijhouden. In de app zelf krijg je overigens ook een mooie grafiek te zien.

Picnic

Deze steeds groter wordende online supermarkt heeft sinds deze maand een vernieuwde app. Je doet je boodschappen nu makkelijker en sneller dan voorheen. Je vindt nu een menu met producten die je nergens anders kunt kopen, voor als je graag exclusievere producten koopt. Hieronder vallen veel lokale specialiteiten. Uit eigen onderzoek van Picnic blijkt dat het boodschappen doen gemiddeld 25% sneller gaat met de nieuwe app ten opzichte van de oude.

PrettyEarth

Deze kleine Mac-app lijkt op de Google Chrome Earth View Extensie. Met die extensie voor de Chrome browser krijg je steeds een mooie afbeelding van Google Earth te zien als je een nieuw tabblad opent. PrettyEarth brengt deze functie naar je bureaublad. Je kunt hiermee optioneel iedere zoveel uur automatisch van achtergrond wisselen. Zo houd je je bureaublad lekker gevarieerd!

PrettyEarth is gratis te downloaden vanaf de website van de ontwikkelaar.

NoFoodWasted

Met NoFoodWasted koop je maaltijden en verse producten die bijna over de datum zijn met een mooie korting. Het concept lijkt op de Too Good To Go app. Het aanbod verschilt per (moment van de) dag. Bakkers kunnen bijvoorbeeld tegen het einde van de dag hun onverkochte broden in de app zetten. Voordeel voor de bakker is dat hij niets hoeft weg te gooien en het voordeel voor jou is dat je tegen een lagere prijs toch nog goed eten kunt kopen.

RESQ.life

De app RESQ.life is een meertalig medisch dossier. Het is een uitkomst voor mensen die op vakantie gaan en een medische geschiedenis hebben. In zo’n geval heb je niet zoveel aan Google Translate, want een kleine vertaalfout kan bij het inschakelen van medische hulp tot vervelende gevolgen leiden. Medische vaktermen zijn vaak niet zomaar door Google Translate om te zetten. In de app kun je je medisch dossier, zoals medicatie, behandelingen en bijzonderheden registreren en de app zet het om naar de gewenste taal, dankzij een team van medisch vertalers.

Taalapp

De Taalapp combineert alle woordenboeken op de websites mijnwoordenboek.nl, encyclo.nl en woorden.org. De app is dan ook gemaakt door de eigenaar van deze drie sites. Het gaat om een combinatie van 10 woordenboeken, waaronder de gebruikelijke woordenboeken voor vertalen, maar ook voor cryptogrammen, dialecten, rijmwoorden, spreekwoorden en gezegden, synoniemen en werkwoordvervoegingen. Dat laatste is er in het Nederlands, Duits, Frans, Engels en Spaans. Voor woordpuzzelaars is er ook de mogelijkheid om te zien of een woord dat met bepaalde letters begint in de scrabblewoordenlijst staat. Je kunt de tekstgrootte aanpassen en de volgorde van de menu’s. Foutje gezien? Dan kun je dat melden via de app.

Lees verder voor ons hoofdoverzicht Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad!

Bekijk ook

Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad

We hebben de beste Nederlandse iPhone-apps voor je bijeen gebracht in dit overzicht van iCulture. Of je nou beginnend of ervaren iOS-gebruiker bent: deze apps wil je op je iPhone hebben!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.