Telegram: gebruikers blokkeren

Telegram laat gebruikers chatten als ze bij elkaar in de buurt zijn

Telegram laat je voortaan anderen toevoegen aan je contactenlijst als je bij elkaar in de buurt bent, zonder dat je daarvoor over het telefoonnummer hoeft te beschikken. De update 5.8 is beschikbaar op iOS en Android. Wel moet je bij het registreren van de app nog steeds je telefoonnummer invoeren.*

De nieuwe functie maakt het makkelijk dat gebruikers met elkaar kunnen chatten, zonder elkaars telefoonnummer te weten. Alle nieuwe chats hebben nu een Add to Contacts-knop bovenaan. Daarmee kun je snel iemand toevoegen aan je Telegram-contacten, ook als je het telefoonnummer van de persoon (nog) niet weet. In de vorige update verbeterde Telegram de privacy-instellingen en werd het mogelijk om zelf te regelen wie jouw telefoonnummer kan zien. Deze nieuwe update breidt die mogelijkheid nog verder uit.

Mensen in de buurt

Er zitten echter nog meer vernieuwingen in Telegram 5.8. Je kun nu makkelijker mensen in de buurt toevoegen. Dit is handig als je op een feestje of een zakelijk event aan het netwerken bent. Bij het onderdeel Contacten vind je voortaan de Mensen dichtbij-functie, waarmee je kunt zien welke andere Telegram-gebruikers in de buurt zijn. Ze moeten hetzelfde scherm wel open hebben staan, dus je kunt niet in het wilde weg scannen naar toevallige Telegram-gebruikers. Vervolgens kun je snel contactinformatie met iemand anders uitwisselen. Blijkt de andere persoon een creep, dan kun je hem of haar weer makkelijk blokkeren.

Telegram locatie chats

Groepen in de buurt

Dankzij locatiegebaseerde chats kun je ook groepen in de buurt zien. Dit komt wellicht van pas als je samen met vrienden Pokémon GO of de nieuwe Harry Potter-game speelt. Dit zijn groepsgebaseerde chats waarbij iedereen in de buurt kan meedoen. Je kunt een lokale groep maken voor bijvoorbeeld je studentenhuis, zodat je kunt doorgeven dat je een feestje hebt.

Telegram-beheerdersrechten overdragen

Tot slot is er nog een andere functie voor groepen toegevoegd. Ben je beheerder van een groep en gaat iemand anders de groep leiden, dan kun je de beheerdersrechten aan een andere gebruiker overdragen. Dit kun je regelen met twee taps. De andere persoon krijgt de volledige beheerdersrechten en jij bent er vanaf.

Telegram: thema's en Siri

Nog wat kleine verbeteringen: de uitzonderingen voor notificaties zijn wat verfijnder te regelen, je kunt Siri Shortcuts gebruiken om chats met bepaalde mensen te openen en je kunt wat makkelijker zien hoe de verschillende thema’s eruit zien, voordat je ze kiest.

Alle vernieuwingen zijn te zien in de Telegram-app. Gebruikte je nog Telegram X, dan is dit een goed moment om over te stappen, want die versie wordt niet meer vernieuwd en loopt inmiddels drie versies achter. Telegram heeft ervoor gezorgd dat je het ‘oude’ icoontje van Telegram X voortaan ook in de normale app kunt gebruiken. Op Android blijft de X-app voorlopig nog wel bestaan.

*Er zijn trucs om niet je echte nummer te hoeven geven, bijvoorbeeld met een burner telefoonnummer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.