iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 25-2018 in App Gemist

Chirp, Microsoft Nieuws en meer

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Chirp
Vorige week was de Apple Watch-app Treingids nog onze App van de Week en deze keer gaat de eer weer naar een Apple Watch-app. Chirp is een nieuwe Apple Watch-app waarmee je kan twitteren vanaf je horloge. In Chirp bekijk je je tijdlijn, reageer je op tweets en bekijk je de laatste trends vanaf je Apple Watch. De basisfuncties van de app zijn gratis te gebruiken, zoals het bladeren door je tijdlijn. Wil meer functies, dan kan dat tegen betaling.

Chirp voor Twitter review

Als je tussen de €2,29 en €5,49 betaalt, krijg je de pro-functies erbij. Je kan dan bijvoorbeeld ook tweets plaatsen door te dicteren, antwoorden op tweets, zoeken naar gebruikers en onbeperkt trends bekijken. De app werkt best aardig en ziet er goed uit, maar het laden van de tijdlijn kost wel wat tijd. Het is de meest volwaardige Twitter-app die we op de Apple Watch gezien hebben, zeker sinds Twitter zelf haar Apple Watch-app terugtrok.

Microsoft Nieuws

Nieuws-apps zijn de laatste tijd weer hot. Onlangs bracht Google al een vernieuwde Google News-app uit en nu is het de beurt aan Microsoft. Met Microsoft Nieuws lees je het laatste nieuws van allerlei verschillende bronnen. Het is niet een hele nieuwe app, want Microsoft heeft de oudere MSN-app omgebouwd tot Microsoft Nieuws. Je vindt er nieuws van allerlei populaire bronnen, zoals NU.nl, De Telegraaf en NOS. Met meldingen blijf je op de hoogte van belangrijk nieuws en voor liefhebbers van donker is er een donkere modus.

Microsoft Nieuws-app.

Westworld

De populaire HBO-serie Westworld heeft nu ook zijn eigen game. In de game stap je in de wereld van Delos, een Western themapark. In de game neem je de rol aan van trainee en leer je alle aspecten voor het parkbeheer. Je bouwt zelf je eigen Westworld. Het is geen Rollercoaster Tycoon, maar heeft meer weg van Fallout Shelter. Sterker nog, Warner Bros. is zelfs aangeklaagd door de makers van Fallout Shelter en noemt de game een rip-off. Hoe dan ook, mocht je fan zijn van de serie dan kun je de game gratis spelen met optionele in-app aankopen.

Suzy Cube

Mocht je nog meer spelletjes willen spelen dit weekend, dan kan je ook los met Suzy Cube. Dit is een platformgame die wel wat weg heeft van Super Mario 3D Land en Super Mario 3D World op respectievelijk de Nintendo 3DS en de Wii U. Vooral het camerastandpunt en de type platforming komen overeen, maar Suzy Cube ziet er wel wat minder indrukwekkend uit. Dat mag de pret niet drukken, want met meer dan veertig levels is er genoeg te spelen. De game heeft ook allerlei power-ups en je kan hem ook spelen met een externe controller, mocht je die hebben liggen. De ontwikkelaars zijn maar liefst drie jaar bezig geweest met de ontwikkeling van deze game, dus als je een fan bent van het genre is hij de moeite waard om te proberen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.