iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 23-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

Vanwege de WWDC brachten appontwikkelaars deze week wat minder apps uit dan gebruikelijk – logisch eigenlijk, want het zo alleen maar ondersneeuwen door al het nieuwe van Apple zelf. Toch hebben we nog een paar leuke apps voor je bijeen weten te sprokkelen.

Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Blue Water

Blue Water is een app voor mensen die graag varen met hun eigen boot. Met de app kun je namelijk eenvoudig een ligplaats in een haven reserveren. Op de kaart zie je precies of er een haven in de buurt is. Aan de groene of grijze kleur zie je of er nog plek is. Wanneer er bijvoorbeeld nog één plaats over is, komt er een eentje bij de stip te staan. Wanneer je op deze haven tikt krijg je te zien welke voorzieningen er aanwezig zijn. Ook kun je zien wat er in de directe omgeving te vinden is zoals een supermarkt of restaurant.

Blue Water app

Via de app is ook mogelijk om een plekje in de haven te reserveren. Zo weet je zeker dat je een plekje hebt waar je de nacht kunt doorbrengen. Om een ligplaats te reserveren moet je wel een account hebben bij Blue Water. Zodra je een haven hebt gevonden, tik je op Book. Volg de stappen en reserveer de ligplaats.

Bring

Ga jij nog altijd met een papieren boodschappenlijstje naar de supermarkt? Met Bring hoeft dit niet meer. In deze app maak je een boodschappenlijstje en vink je eenvoudig af wat je karretje hebt liggen. Je kunt verschillende lijsten maken en deze delen met je vrienden. Dit kan handig zijn wanneer je een feestje hebt en iedereen een deel van de boodschappen haalt. Je kunt zelfs instellen dat iedereen met wie je de lijst gedeeld hebt een melding krijgt wanneer je boodschappen aan het doen bent. Zo voorkom je dat er twee keer hetzelfde wordt gehaald.

In onze review van Bring lees je wat deze handige boodschappen-app nog meer te bieden heeft.

Voice in a Can

Alexa kun je al een tijdje via de speciale app op je iPhone gebruiken, maar Apple Watch-gebruikers moesten het nog altijd met Siri doen. Ontwikkelaar Damian Mehers brengt daar verandering in. Hij heeft de app Voice in a Can uitgebracht waarmee je Alexa kunt gebruiken op de Apple Watch. Je kunt de app gebruiken voor allerlei taken als de smart home-functies van Alexa. Er zijn echter nog wel wat beperkingen aan de app. Je kunt bijvoorbeeld geen muziek af laten spelen.

In ons artikel over Voice in a Can lees je meer over deze app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juni 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.