iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 1-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

iCulture: App GemistIn de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Taskr
Er zijn al heel veel soorten takenapps beschikbaar, de één met nog meer functies dan de ander. Taskr is een nieuwe app voor de Mac die het heel erg simpel houdt. De app heeft één duidelijke zwarte interface met iOS 11-elementen. Het toevoegen van een taak is heel eenvoudig, want met één klik voeg je een taak toe. Je kunt er eventueel een projectnaam en een uitgebreide omschrijving aan geven, maar dat is niet per se nodig.

Taskr voor macOS.

Taskr kent drie statussen: Backlog, Today en Done. Een nieuwe taak wordt automatisch aan Backlog toegevoegd en met één klik zet je hem bij je taken van vandaag. Daarna hoef je hem alleen maar aan te vinken op het moment dat je je taak volbracht hebt. De app stuurt geen meldingen en is heel erg standaard qua opzet, maar kan net genoeg bieden voor mensen die snel een taak willen noteren. Binnenkort krijgt de app nog ondersteuning voor cloud-synchronisatie en teams, zodat je met meerdere mensen taken kunt maken.

Taskr is open source en is te downloaden vanaf de website van de ontwikkelaar.

Swift Miles

Als je je ritjes bij wil houden, bijvoorbeeld voor zakelijk gebruik, dan kun je daar de nieuwe app Swift Miles voor gebruiken. Met Swift Miles worden je ritjes automatisch bijgehouden zodra je de auto in stapt. Je kunt je routes later bekijken via de kaart en exporteren naar bijvoorbeeld een PDF- of CSV-bestand. Om de app te kunnen gebruiken moet je wel inloggen met een Google-account of met een nieuw aangemaakt profiel. Standaard berekent de app de afstand in miles en worden er kosten gerekend in dollars, maar je kunt dit via de instellingen van de app aanpassen.

Barista

Koffieliefhebbers opgelet: deze app heeft allerlei recepten voor verschillende soorten koffie. Zo weet je precies wat de verhouding is tussen de hoeveelheid koffie en water. Je kunt in de app ook verschillende timers instellen, zodat je weet wanneer je meer water moet toevoegen. De app is dus echt bedoeld voor mensen die graag zelf hun eigen koffie brouwen.

Barista Coffee Timer.

Play and Learn Science

Met deze app kun je kinderen iets bijbrengen. Het is namelijk een educatieve game over wetenschap. Zo leren kinderen spelen met schaduwen en leren ze meer over het weer en de aarde. Met Play and Learn Science weten kinderen bijvoorbeeld dat ze een dikke winterjas aan moeten trekken als het sneeuwt. In totaal bevat de app twaalf grappige spelletjes en er is ook een ouder gedeelte met allerlei tips. Een nadeel is dat de app alleen in het Engels beschikbaar is, maar aangezien er niet veel tekst is moet dat geen probleem zijn.

Termipal

De Terminal-app op de Mac laat je allerlei commando’s invoeren en aanpassingen doen in een vrij technische vormgeving en is vooral voor ontwikkelaars handig. Je kan Terminal aanpassen met de nieuwe app Termipal. Termipal maakt Terminal iets gebruiksvriendelijker en makkelijker om scripts te maken dankzij uitklapbare menu’s. Termipal is gratis te downloaden en is gemaakt met het Javascript-framework.

Termipal is te downloaden vanaf de website van de ontwikkelaar

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2018, 11:04
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.