iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 17-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Harry Potter: Hogwarts Mystery
Harry Potter: Hogwarts Mystery zorgt ervoor dat jij ook naar Zweinstein kunt. De game is sinds deze week voor iedereen te downloaden. Wanneer je de app hebt gedownload, moet je eerst een paar taken volbrengen voordat je daadwerkelijk naar Zweinstein kunt afreizen. Zo moet je eerst je boeken kopen en een toverstaf uitzoeken. Eenmaal aangekomen begint het feest: je kiest een huis waar je bij wilt horen en je avontuur kan beginnen.

In de game moet je allerlei opdrachten volbrengen. Zo moet je verschillende drankjes maken en spreuken uitvoeren met je toverstaf. Ook kun je vriendschappen opbouwen en allerlei mysteries ontrafelen. En een leuk pluspunt: een aantal stemmen uit de game zijn ingesproken door acteurs uit de Harry Potter-flims. Zo werd de stem van professor Dumbledore ingesproken door Michael Gambon. Fans van de Harry Potter-reeks voelen zich daardoor meteen thuis bij deze game. Je speelt het spel echter niet met één van de bekende Harry Potter-personages. Je kunt namelijk je eigen personage creëren en daar zelf allerlei uiterlijke kenmerken van aanpassen.

De game is gratis te spelen, maar bevat wel de nodige in-app aankopen. Als dit je niet stoort, kun je best wat plezier beleven aan deze Harry Potter-game. Later verschijnt er nog een AR-game in het Harry Potter-universum, genaamd Harry Potter: Wizards Unite.

Roland-Garros

Over een kleine maand gaat Roland Garros weer van start en als voorbereiding heeft de organisatie alvast de nieuwe app uitgebracht. De app staat vol met informatie over het tennistoernooi. Je vindt er alle informatie over de wedstrijden, maar ook profielen van de tennissers, foto’s, video’s en artikelen rondom het toernooi. Als je zelf naar Parijs gaat om te kijken, komt de app nog beter van pas. Je kunt namelijk je ticket via de app laten zien, maar ook een eigen agenda bijhouden van de wedstrijden die je graag wilt zien. Een must-have voor tennis-fans dus.

Still Here

Still Here is een game van Nederlandse makers waarmee je door een 2D wereld moet vliegen. De game speelt zich af in de nabije toekomst waarbij de mensheid verdwenen is van de wereld en er kunstmatige vormen van leven zijn ontstaan. Je speelt als Pip en door te drukken op het scherm vlieg je door de wereld. Hoe verder je in het spel komt, hoe meer vrienden je maakt met de kunstmatige levensvormen. De game verscheen eerder al in de eerste groep landen, maar als je hem gemist hebt is het nu een mooi moment om deze mooie game te spelen.

Google Taken

Google Taken was voorheen een functie die verborgen zat in diensten zoals Gmail of Google Agenda, maar daar komt nu verandering in. Google heeft namelijk een aparte Taken-app uitgebracht. Met de app wil Google vooral professionele gebruikers trekken. De app is simpel opgebouwd en na het downloaden kun je direct beginnen met het toevoegen van verschillende taken. Ook kun je notities en reminders instellen, net als bij de Herinneringen-app van Apple. In ons artikel over Google Taken vind je meer informatie over de nieuwe app.

ScreenFocus

Werk je op meerdere schermen tegelijkertijd? Dan is ScreenFocus misschien wel iets voor jou. De app zorgt er namelijk voor dat de schermen die je niet gebruikt gedimd worden. Dit bespaart niet alleen stroom, maar zorgt ook voor minder afleiding. Je kunt zelf instellen hoe donker de overige scherm wilt hebben en ook de tijd voordat het scherm donkerder wordt, kun je zelf instellen. Je kunt het zelfs zo instellen dat het huidige scherm automatisch donker wordt als je je pijltje naar een ander scherm verplaatst. Andersom werkt dit ook, waardoor de app goed van pas komt voor echte multitaskers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.