iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 16-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!
Itske - · Laatst bijgewerkt:

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Drafts 5

Drafts 5 is de nieuwste notitie app van Drafts en zoals het versienummer al aangeeft is het de opvolger van Drafts 4. De nieuwe versie heeft er een aantal nieuwe features bij. Het design is net iets strakker en de app werkt ook nog net iets makkelijker. Wanneer je de app opent, wordt er een blanco notitie geopend waarin je direct kunt beginnen met van alles op te schrijven. Het idee achter de app is dat je allerlei dingen kunt typen die je vervolgens kunt delen met een heleboel apps.

Wanneer je bijvoorbeeld een mailbericht wil schrijven vanuit Drafts typ je op de eerste regel van de notitie het onderwerp van de mail. Vervolgens zet je er een witregel tussen en begin je met de mail. Als de mail af is druk je op het Drafts-logo rechts bovenin en kies je voor mail. Je tekst wordt nu geopend in de Mail-app en je hoeft alleen nog het e-mailadres van de geadresseerde in te voeren en je kunt je mail direct versturen. De app is dan ook bedoeld om je werk wat makkelijker en sneller te maken.

Leadingcourses

Leadingcourses is een app van Nederlandse ontwikkelaars en geeft je een overzicht van golfbanen bij jou in de buurt. De app laat je zien waar de golfbaan is, hoe deze eruit ziet en wat de voorzieningen zijn. Ook kun je elke golfbaan een beoordeling geven wanneer je er bent geweest. Ook de prijzen staan erbij. Je kunt ook zoeken op bepaalde golfbanen of bepaalde plaatsen. Er staan in totaal meer dan 25.000 golfbanen van over de hele wereld in de app en hij is dan ook in het buitenland te gebruiken. De makers beloven dat de app vaak bijgewerkt wordt. Aankomende functies zijn het maken van je eigen favorietenlijstje en het versturen van berichten naar golfbaanmanagers.

Brew Town

Altijd al gedroomd van je eigen bierbrouwerij? Die heb je nu altijd bij de hand met Brew Town. Deze nieuwe app voor de iPhone en iPad laat je je eigen hop kweken, bier brouwen en zelfs het bottelen moet je zelf doen. Hoe verder je in het spel komt, hoe groter je dorpje wordt. Je bent als het ware je eigen bierbrouwdorp aan het bouwen. De app is gratis te spelen, maar met in-app aankopen kun je extra muntjes of bierdopjes aanschaffen waarmee je sneller dingen kunt bouwen of vrij kunt spelen.

Helix Jump

Helix Jump is een simpel spelletje dat je even snel tussendoor speelt. Je hoeft er eigenlijk niet echt bij na te denken, al moet je wel goed opletten. Op het eerste gezicht lijkt het namelijk een vrij eenvoudig spelletje, maar hoe verder je komt hoe lastiger het spelletje wordt. Je moet ervoor zorgen dat het balletje zover mogelijk naar beneden valt zonder de rode vlakken of andere obstakels te raken.

Star Wars: Jedi Challenges

Het spelen met een lightsaber is iets wat elke Star Wars-fan wel zou willen doen, maar om nu met je beste vriend te gaan vechten gaat een beetje ver. Disney en Lenovo kwamen eerder al met een oplossing: Star Wars Jedi Challenges. Met de app kun je (dankzij een pakket met een bril en lightsaber voor €199) vechten tegen slechteriken. Het leuke van de laatste update is dat de game nu ook deels zonder AR-bril te spelen is. De game werkt namelijk samen met Apple’s ARKit, waardoor je kunt schaken in augmented reality. De Holochess-stand, een soort schaken in de wereld van Star Wars, kun je nu dus spelen met je eigen woonkamer als achtergrond. In totaal zijn er 18 levels, verdeeld over 6 planeten en acht vrij te spelen figuurtjes. Let wel op dat je minimaal een iPhone 6s met iOS 11 nodig hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2018, 14:50
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.