iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België
iCulture: Nederlandse apps

Dit zijn de beste nieuwe Nederlandse apps van april 2018

Wat waren de leukste Nederlandse en Belgische apps van de maand april 2018? iCulture zet de beste en interessantste voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

Ook in Nederland en België worden heel wat interessante apps gemaakt. In dit nieuwe maandelijkse overzicht brengen we de beste iPhone apps en de beste iPad apps van de lage landen bij je onder de aandacht. Het is een mooie aanvulling op onze wekelijkse rubriek App Gemist, waarin je apps van over de hele wereld vindt. De meeste apps zijn nieuw, maar soms vind je er ook eentje tussen die een flinke update heeft gekregen.


Eerder deze maand besproken op iCulture:

Heb je zelf een leuke of interessante app ontwikkeld? Stuur ons dan een mailtje via redactie@iculture.nl of hou ons op de hoogte via het contactformulier!

iCulture App van de Maand:The PIQ

The PIQ-app is een app voor foodies en andere liefhebbers van lekker eten. Deze Nederlandse app heeft als doel om bezoekers van restaurants en de chefkoks met elkaar in contact te brengen. Je kunt verschillende chefs volgen om te kijken wat ze maken. Ook kun je zoeken naar restaurants, reserveringen maken en persoonlijke aanbevelingen delen met vrienden.

Zoek restaurants bij jou in de buurt of ga af op de beoordeling van je vrienden. The PIQ heeft een culinaire top tien van de best beoordeelde restaurants. Bij de app gaat het niet alleen om het eten, maar om de gehele beleving. De makers zijn namelijk van mening dat uit eten gaan veel meer is dan alleen buiten de deur eten.

Zoals gezegd kun je in The PIQ reserveren bij restaurants, maar dit kan alleen bij de apps die bij The PIQ zijn aangesloten. Voor andere restaurants zul je moeten bellen. Het telefoonnummer vind je op de pagina van het restaurant.

 

The PIQ-app

Leadingcourses

Leadingcourses bevat een enorme database aan golfbanen over de hele wereld. De app van Nederlandse ontwikkelaars laat je zien waar de golfbaan is, hoe deze eruit ziet en wat de voorzieningen zijn. Ook de prijzen staan erbij. Je kunt zoeken op plaatsen, namen van golfbanen of de lijst van de beste golfbanen in het land bekijken. De app is nog in ontwikkeling; zo zijn de makers op dit moment bezig met het maken van favorietenlijstje en een functie om berichten te versturen naar golfbaanmanagers. De makers beloven dat de app regelmatig bijgewerkt wordt.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

FoodStory

FoodStory laat je je gerecht al op tafel zien voordat je het daadwerkelijk gaat eten. De app zorgt er namelijk voor dat je alle gerechten op de menukaart eerst kunt bekijken door gebruik te maken van Augmented Reality. En het leukste is misschien nog wel dat je de app ook thuis kunt gebruiken om alvast te beslissen wat je ‘s avonds gaat eten. Er is nu een zestal restaurants dat meewerkt aan de app en in de toekomst hoopt de Nederlandse maker dat er nog meer restaurants bij zullen komen.

https://youtu.be/-d0t9vyb_v0

ExamenOverzicht

ExamenOverzicht is een app voor alle eindexamenkandidaten. Deze nieuwe Nederlandse app zorgt voor een compleet examenrooster zodat je precies weet wanneer jouw examens zijn. Ook heb je de mogelijkheid om samenvattingen te lezen, uitlegvideo’s te bekijken of examens te oefenen. Zo bereid je je overal voor op je examens, want je hebt de app altijd bij de hand.

In ons speciale overzicht met Examenapps vind je meer over ExamenOverzicht en andere handige apps voor examenkandidaten.

Bekijk ook

Dit zijn de beste examenapps voor iPhone en iPad

Alle handige apps voor je eindexamen, van iPhone-apps met oefenopgaven tot apps met ontspannende geluiden. Ook handig als de examens in volle gang zijn.

Moorspots

Moorspots is een app die vooral handig is voor zeil- en vaarliefhebbers. Met deze app weet je namelijk altijd waar de dichtstbijzijnde jachthaven of ankerplaats is. De app is gemaakt door vijf Nederlandse zeilliefhebbers en geeft een duidelijk overzicht van de faciliteiten in de buurt. Ook kun je zelf een bijdrage leveren aan de app, door een beoordeling achter te laten of foto’s toe te voegen. Heb je een haven gevonden die nog niet in de app staat, dan kun je hem zelf toevoegen aan de app.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.