iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 10-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 10 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Fermata
Gebruikers van een MacBook zullen het misschien wel herkennen: je klapt je Mac dicht en bedenkt dat je toch nog iets moest doen, en nu moet je weer inloggen. Of misschien ben je een groot bestand aan het downloaden en wil je niet dat je scherm constant aan staat, maar als je hem dichtklapt stopt de download. Herkenbaar? Dan is er een handige app voor je: Fermata. Deze kleine app zorgt ervoor dat je Mac niet op stand-by gaat als je hem dichtklapt. Je hoeft dan niet meer opnieuw in te loggen en je wordt niet verrast met een onderbroken download. Fermata geeft jou de controle over wanneer je Mac op stand-by gaat.

Misschien denk je nu: “Maar ik kan een MacBook toch al dichtklappen zonder dat hij op stand-by gaat?” Dat klopt, maar alleen als je verbonden bent met een externe monitor. Met Fermata maakt het niet uit of je een extern scherm gebruikt. Wil je Fermata alleen gebruiken als je een specifieke app gebruikt? Dan kun je die app selecteren. Alleen bij gebruik van die app zal Fermata z’n ding doen.

Fermata is gratis te downloaden op GitHub. Wil je wel je scherm aan zonder dat je Mac in stand-by gaat? Lees dan onze tip over het voorkomen van stand-by.

Heges

Heb je een iPhone X, XS, XR of de nieuwste iPad Pro? Dan kun je met Heges een 3D-map maken van vrijwel alle (kleine) objecten, maar ook je eigen gezicht. Met behulp van de TrueDepth-camera kun je ook in het pikkedonker gebruik maken van deze functie. De 3D-functie is vanwege App Store-restricties alleen beschikbaar als in-app aankoop. Je kunt het 3D-model exporteren in STL of PLY. Die bestandsformaten zijn geschikt om een 3D-model mee te printen. Kom maar op met je eigen mascotte!

PlayOff

Op een Mac kun je beginnen met een mailtje, doorgaan op je iPhone en vice versa. Heel handig als je snel weg moet en je je Mac moet achterlaten, maar met Apple Music werkt deze HandOff-functie niet. Je kunt niet doorgaan met luisteren op een ander apparaat. Daarom is er nu PlayOff. De app doet precies wat je er inmiddels van verwacht. PlayOff schakelt over van je iPhone naar je Mac en weet precies welk nummer je afspeelde en hoe ver je in het nummer was. Nu heb je geen gehannes meer met het vinden van het liedje wat je wilde afluisteren. In de toekomst moet de app ook nummers overnemen die je na dit nummer wil horen.

Home Flash

Met Home Flash kun je je HomeKit-lampen kort laten knipperen. Home Flash kan individuele lampen of gegroepeerde lampen laten knipperen. Je kunt bijvoorbeeld met de kinderen afspreken dat het eten klaar is als de lampen knipperen. De app werkt met Siri Shortcuts, dus je kunt zonder veel moeite de kinderen oproepen. “Hé Siri, haal de kinderen,” en voilà.

Lyd

Gebruik je Sonos en een Apple Watch? Dan kan Lyd een hele handige app zijn voor jou! De app functioneert als afstandsbediening voor jouw Sonos-speakers. Je kunt voor individuele speakers, maar ook voor hele kamers tegelijk het volume aanpassen. Lyd heeft handige complicaties voor snelle bediening op je wijzerplaat. Op basis van je gebruik kan Siri ook voorspellen in welke kamer je per moment van de dag muziek wil afspelen. De naam van de app komt trouwens uit het Noors, waar “Lyd” de vertaling is van “Geluid”.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.