iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België
iCulture: Nederlandse apps

Dit zijn de leukste nieuwe Nederlandse apps van februari 2019

Wat waren de leukste Nederlandse en Belgische apps van de maand februari 2019? iCulture zet de interessantste apps van februari 2019 voor je op een rijtje.

Ook in Nederland en België worden heel wat interessante apps gemaakt. In dit maandelijkse overzicht brengen we de beste Nederlandse iPhone apps bij je onder de aandacht. Het is een mooie aanvulling op onze wekelijkse rubriek App Gemist, waarin je apps van over de hele wereld vindt. De meeste apps zijn nieuw, maar soms vind je er ook eentje tussen die een flinke update heeft gekregen.


Eerder deze maand besproken op iCulture:

Heb je zelf een leuke of interessante app ontwikkeld? Stuur ons dan een mailtje via [email protected] of hou ons op de hoogte via het contactformulier!

iCulture App van de Maand: Flitsmeister voor CarPlay

Flitsmeister is al jaren op veel iPhones te vinden. Sinds deze maand heeft de app een grote toevoeging: een speciale CarPlay-app. Met Flitsmeister voor CarPlay krijg je een fraai vormgegeven kaart die je precies wijst waar je naartoe moet navigeren. De app ondersteunt ook flits- en filemeldingen. Heb je een melding over een flitser gekregen? Dan kun je zonder je telefoon te gebruiken bevestigen of ‘ie er nog staat. Meer over Flitsmeister voor CarPlay lees je in onze uitgebreide review.

Flitsmeister in CarPlay dashboard.

Een andere mooie toevoeging van Flitsmeister kwam ook een paar weken geleden. Je krijgt nu ook waarschuwingen voor spoorwegovergangen in Flitsmeister, wat mogelijk is door een samenwerking met ProRail. In de app vind je alleen overgangen die gemarkeerd zijn als onoverzichtelijk. Flitsmeister en ProRail hopen daarmee dat je alvast je snelheid mindert zodat je goed kunt zien of er een trein aankomt.

ZwangerHap

Deze app van het Voedingscentrum helpt zwangere vrouwen met controleren of je bepaalde dingen kunt eten of toch beter kunt laten staan. Heb je een product gevonden wat je wel lekker vindt, maar helaas beter niet kunt eten? Dan geeft ZwangerHap verschillende alternatieven die wel geschikt zijn. Ook als je last hebt van zwangerschapskwaaltjes zoals misselijkheid en brandend maagzuur geeft de app tips over wat te doen. Kortom: één app voor alle voedingsvragen bij een zwangerschap.

Dappre

Dappre is eigenlijk een app om contactgegevens mee uit te wisselen, maar sinds kort heeft de app ook een eCards-functie. Je zet hiermee je klantenkaarten van winkels in de app, zodat je geen fysieke kaarten mee hoeft te nemen. Privacy heeft Dappre hoog in het vaandel. Ze delen je shopgedrag niet met andere bedrijven. Je krijgt dus geen advertenties voor make-up omdat je een Douglas klantenkaart hebt toegevoegd. Ook kun je chatten met andere gebruikers van Dappre om bijvoorbeeld lekkere recepten te delen. Helaas heeft de app geen ondersteuning voor Wallet, dus je zult wel echt deze app moeten gebruiken om de pasjes tevoorschijn te toveren. Dappre werkt met bekende en minder bekende winkels.

Pathé voor Apple Watch

De app van de bekende bioscoopketen heeft de afgelopen maand een mooie update gekregen. Niet zozeer voor de iPhone-versie, want er kwam een Apple Watch-app bij. Met de app kun je snel en gemakkelijk je bioscooptickets openen en laten scannen, zodat je direct naar binnen kunt. Je krijgt ook een kort en bondig overzicht met het zaalnummer en je stoelen. Tijdens de film toont de app een countdown tot het einde van de film, dus je weet precies hoe lang de voorstelling nog duurt. Bekijk ook ons artikel over de Pathé-app op de Apple Watch.

OK Video

Met OK Video maak je makkelijk en snel korte filmpjes. Door simpelweg je vinger op het scherm te houden en los te laten maak je zonder na te denken een OK-filmpje om met je vrienden te delen. Handig voor als je in korte tijd veel wil laten zien. Tijdens het opnemen kun je ook wisselen tussen de camera aan de voor- en achterkant van je iPhone. Heb je een foutje gemaakt? Dan kun je je laatste shot verwijderen zonder alles kwijt te zijn. Ben je klaar met het maken van je filmpje? Dan kun je hem snel delen via het standaard deelmenu van iOS.

Seever

De wereld van de influencers en YouTubers wordt steeds groter en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom is er nu de app Seever die alles weer overzichtelijk maakt. Seever is gemaakt door studenten. Met de app kies jij jouw favoriete influencers en krijg je per influencer een overzicht met alle nieuwtjes. Met pushberichten blijf je altijd op de hoogte van het allerlaatste nieuws.

Veganific

Aan dating apps komen we niet tekort. Het is misschien lastig om te kiezen welke app nou het beste is om jouw ideale partner te vinden. Voor vegetariërs en veganisten is er nu ook Veganific. Deze app is ontwikkeld door één van de makers van het hierboven genoemde Flitsmeister. De app is handig, want samenwonen met iemand die een totaal ander dieet volgt kan soms lastig zijn. De app is vrij simpel ingericht en heeft niet heel veel instellingen, zodat je snel uit de voeten kunt met het vinden van de juiste partner.

Lees verder voor ons hoofdoverzicht Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.