PS4 Remote Play

Je kunt nu PlayStation-games spelen op je iPhone

Het is vanaf vandaag mogelijk om met PS4 Remote Play je PlayStation-games te spelen op je iPhone of iPad. Daarbij wordt gebruik gemaakt van streaming.

Eerder was het al mogelijk op Windows-pc’s, Macs, Vita en Sony Xperia-smartphones om je games te streamen. Maar dankzij update 6.50 van de PS4-software is het nu ook mogelijk om naar je iPhone en iPad te streamen. Daarmee hebben iOS-gebruikers een voorsprong op Android, want op dat besturingssysteem werkt het alleen op Sony Xperia-smartphones. Je kunt vanaf nu ook broadcasten in 720p en smartphone. Ook was het eerder al mogelijk om via je pc, laptop, iMac of Macbook te streamen. De nieuwste PS4-update zorgt er ook voor dat je nu in 720p kunt broadcasten.

Met Remote Play op iOS is het mogelijk om via Wi-Fi de PlayStation 4 op afstand te besturen. Daarbij wordt het videobeeld naar een extern apparaat gestreamd, in dit geval een iPhone of iPad. Je hoeft hiervoor alleen je PlayStation 4 te updaten, Remote Play inschakelen en de app downloaden via de App Store.

Belangrijk om te weten is dat de DualShock 4-controller voorlopig niet wordt ondersteund. Met Android is dat wel mogelijk. De PS4 is via iOS alleen te besturen met knoppen op het touchscreen van de smartphone of tablet. Wel kun je tekst invoeren met het iOS-toetsenbord en voicechatten via de microfoon van je iPhone of iPad.

PS4 Remote Play

De PlayStation-update 6.50 voegt ook de mogelijkheid toe om de X- en O-knoppen om te wisselen voor het bevestigen van bepaalde menu’s, wat vooral is bedoeld voor mensen met Japanse consoles.

Je hebt een iPhone 7 of nieuwer nodig om PS4 Remote Play te kunnen gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.