Anoniem biechten met Whisper op de iPhone

Whisper is een van de weinige applicaties uit het iApp-a-Day project van Sean Herbert, die ook nu nog leuk is om te gebruiken. Met Whisper kun je anoniem een geheim achterlaten en luisteren naar de geheimen die door anderen zijn ingesproken.

WhisperDe moderne mens heeft het al druk genoeg met Hyves, Twitter, LinkedIn, Meetup en andere sociale online toepassingen. Toch zijn er mensen die er geen genoeg van kunnen krijgen en de behoefte hebben om sociaal te doen als ze niet achter de PC of Mac zitten. Whisper is een applicatie voor de iPhone, waarmee dat kan. Met dit programma kun je een kort geheim opnemen en uploaden naar en database, vol met geheimen van andere iPhone-gebruikers. Het hoeft niet te gaan om iets waar je spijt van hebt: al kun je Whisper prima gebruiken om een blunder op te biechten, je kunt er natuurlijk ook een spectaculair iPhone-gerucht achterlaten. Je kunt met Whisper ook luisteren naar geheimen van anderen.


Whisper ontstond dankzij iApp-a-Day, het project van Sean Herber om dagelijks een nieuwe iPhone-applicatie beschikbaar te stellen. De meeste van die gratis applicaties waren snel weer vergeten en voegden niet veel toe aan het bestaande aanbod, maar Whisper heeft potentie om het langer vol te houden. Om het programma te kunnen gebruiken, moet je beschikken over een microfoon en dat betekent dat iPod Touch-gebruikers wel naar de geheimen kunnen luisteren, maar ze niet kunnen opnemen. Het grote probleem bij dit soort toepassingen is dat iemand de bijdrages zou moeten controleren: nu zit er ook veel ‘ruis’ tussen: mensen die schreeuwen, schuttingtaal roepen, dom lachen of helemaal niets zeggen.

Als je normaalgesproken al een hekel hebt aan het afluisteren van voicemailberichten, dan is Whisper geen aanrader. Installeren kan via de iApp-a-Day source in Installer.app. Sean Herbert heeft een soortgelijke andere applicatie gemaakt met de naam Quest, waarmee je opnames van de iPhone-camera kunt uitwisselen met wildvreemden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2008, 13:21
Categorie Diensten
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.