All: fraaie app voor notities, todo en geluid opnemen

All is een fraaie notitie-app voor iPhone waarin je snel teksten, audio-opnames, foto's, tekeningen en webpagina's kan maken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

All todo-app notities iPhone EvernoteHet aanbod aan notitie-apps op de iPhone lijkt welhaast groter dan de vraag die ernaar is. Onder Evernote, dat dik 6300 recensies heeft in de Nederlandse App Store, valt er een groot gat naar een andere handige notitie-app die ook omarmd wordt door het publiek. De nieuwe app All doet een poging. De applicatie mist de handige webintegratie die zo goed is aan Evernote, maar wil gebruikers voor zich winnen met een veelzijdigheid aan functies en een fraai ontwerp.

Grote snelknoppen

Net als Evernote, heeft All een balk met knoppen om snel een nieuw type notitie aan te maken. Een bijzonder grote balk zelfs, prominent boven in beeld. Zo voeg je razendsnel een audio-opname in, een herinnering, een foto of – bijzonder – een schets. Je krijgt dan meteen een schetsblok in beeld waar je standaard met een slank zwart lijntje een tekening of een snel schrijfsel kan neerzetten.

De traditionele geschreven notitie vind je niet terug in de knoppenbalk. Daar trek je de pagina voor omlaag. Je kan meteen beginnen met typen. Dat doe je met een bijzonder grote letter die erg geschikt is voor snelle taken en telefoonnummers onthouden bijvoorbeeld, maar leent zich minder voor lange teksten. Na afloop van het invoeren zie je alleen de eerste zin van de tekst op de hoofdpagina. Je leest de complete tekst met een tik. De applicatie onthoudt echter geen witregels die je zelf in de tekst aanbracht en omdat er ook geen andere opmaakopties zijn, is wel duidelijk dat All niet geschikt is voor lange geschreven stof.

All notities herfst achtergrond All notities op kaart tekenen

Functies en een dubbeling

De functies van All zijn de moeite waard om langs te gaan. Ongeacht hoe je een notitie begint, kan je hem namelijk aanvullen met alle andere mogelijkheden van de app. Met een tik op een notitie zie je een knoppenbalk waarmee je een audio-opname, foto, tekening, maar ook een afbeelding van een webpagina een locatie toevoegen. Met name de foto-opties zijn aardig. Je kan meerdere foto’s tegelijk toevoegen en ze daarna nog uitgebreid bewerken met de Aviary-module. Als je een tekening start vanuit de tekenknop in de app, kan je ook daar weer foto’s en webpagina’s importeren om erop te tekenen. Dat is wel een beetje apart: zo heb je soms de Aviary-bewerking en soms het standaard kladblok van de app. Aan de kleine icoontjes binnen een notitie op de hoofdpagina, zie je welke bijlagen er zijn toegevoegd.

Je kan een notitie met alle bijlagen versturen via e-mail en ook opslaan in fotoalbum, delen via Wi-Fi, Facebook en Twitter is mogelijk. Eveneens kan je de mappen backuppen via Wi-Fi, wat je zelf tot stand brengt. Je vertrouwt je notities dus niet toe aan servers van derden.

All notities thema kiezen iPhone All notities hoofdscherm swipe

Slim ingericht

All is een slim ingerichte app. Hij is simpel op het oog, met gewoon je nieuwste notities en bijlagen onder elkaar op het hoofdscherm. Wil je de app specifieker gebruiken, dan kan dat zonder dat de functies zich opdringen. Linksboven stel je met de map eventueel meerdere mappen in voor verschillende categorieën notities, maar in tegenstelling tot het huidige Evernote krijg je het aanmaken van meerdere notitiemappen niet in your face. Hetzelfde geldt voor de veegopties van elke notitie, die overeen komen die van todo-apps. Veeg naar echts om af te vinken, naar links om te verwijderen. Je verwijdert afgevinkte notities door de hoofdpagina omhoog te drukken.

Meer dan uiterlijk vertoon

Het is het ontwerp van All dat echt de show steelt. De applicatie groepeert de notities niet alleen netjes en strak boven elkaar in verschillende kleuren, maar maakt ook gebruik van slanke letters die op iOS 7 afstemmen en semi-transparante vlakken op de vervaagde achtergrond. Je kan bovendien kiezen uit verschillende achtergronden en daarnaast nog verschillende kleurenthema’s, die verrassend vaak smakelijk zijn. Maar All is meer dan uiterlijk vertoon. De app heeft verschillende goed werkende invoermethoden, biedt diepgang en is toch lekker snel en simpel.

Downloaden: All (gratis ter introductie €0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2013, 15:47
Categorie Productiviteit
Onderwerpen evernote, notities, opname, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.