Agenda-app Pocket Informant Pro krijgt grote makeover in versie 3.0

De waanzinnig uitgebreide agenda-, taken- en notities-app Pocket Informant Pro is nog veel uitgebreider en visueel vernieuwd in versie 3.0.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Pocket Informant 3.0 iPhone iPadDe bekende iOS-app Pocket Informant Pro, die een agenda combineert met taken en notities, heeft een grote update gekregen naar versie 3.0. Die geeft Pocket Informant voor het eerst in tijden een nieuwe interface. Volgens de trend zijn de meest uitgesproken kleuren uit de app verdwenen en hebben ze plaats gemaakt voor veel wit en lichtgrijs. Een van de belangrijkste functies is een zijpaneel dat je altijd kan uitschuiven, waarin steeds opties staan voor de pagina die je in beeld hebt. Ook qua functies is de update naar versie 3.0 groot.

De grote 3.0-update gaat alleen de universele versie van Pocket Informant aan, die Pocket Informant Pro heet. De app die Pocket Informant heette en alleen voor de iPhone beschikbaar was, is niet langer verkrijgbaar in de App Store. Dat was voorheen niet duidelijk in dit artikel, waarvoor onze excuses.

Maar eerst nog even over verbeteringen aan de interface. Het is makkelijker om nu een timezone te kiezen en bovendien heb je uitgebreid de keuze welke informatie je wilt zien bij een evenement of taak. De ‘Row settings’ kunnen voor jou overbodige opsmuk uit beeld toveren, zodat er meer ruimte is voor andere taken en evenementen.

Pocket Informant week view Pocket Informant rich text editor iPhone

Dan de inhoudelijke verbeteringen: het is nogal een lijst. Pocket Informant 3.0 biedt bijvoorbeeld volledige integratie met Evernote, waardoor je je notebooks voor de notities in de app kan synchroniseren met de tags, notities en bijlagen daarvan. Taken en tabellen worden helaas nog niet naar Evernote doorgezet, maar daarin belooft de app beterschap. Aansluitend kan je notities ook voorzien van volledige tekstopmaak, zoals vetgedrukte tussenkoppen, andere lettertypes en cijferlijstjes. Geen zin in? Dan kan je ook nog steeds kiezen uit plain text zonder opmaak.

In het Engels kan je nu net als in de agenda-app Fantastical agenda-afspraken maken met een vloeiende zin, zoals ‘Coffee with Mom every Tuesday at 6am’. Vervolgens moet je een wekelijks herhaalde afspraak krijgen op dinsdag 6 uur ‘s ochtends. De optie is nog niet voorhanden voor andere talen. Ook via e-mail kan je een taak invoeren. Je krijgt van Pocket Informant Pro een mailadres waarnaar je een taak kan versturen die taken aanmaken in de app. Taken trouwens, die je nu ook kan voorzien van checklists zodat je de taak ‘Boodschappen doen’ nu bijvoorbeeld kan voorzien van de ingrediënten die je moet halen. Taken kunnen nu herhaald worden vanaf een startdatum en in de Tasks Tab kan je filteren hoe je taken wilt zien. De Search Tab is ook aangepakt: die doorzoekt nu ook notities.

Pocket Informant today en morgen view Pocket Informant actieve taken met checklijsten

Een van de belangrijkste vernieuwingen in Pocket Informant Pro is de Today View. Die laat je nu schakelen tussen de afspraken, taken en notities van vandaag én die van morgen. Je kan hem naar je hand zetten door te selecteren wat je wel en niet wilt zien, en kan bovendien niet-gehaalde deadlines en gehaalde deadlines splitsen. Met handmatige filters kan je nog nauwkeuriger aangeven wat je op die pagina wilt zien. Nog meer aanpassingen mogelijk? Ja hoor. Je kan templates lostrekken van evenementen en taken en zelfs ‘s nachts laten doorlopen. En projecten kan je nu voorzien van een deadline en kunnen automatisch als voltooid worden gemarkeerd.

Dan is er nog één toevoeging aan Pocket Informant Pro die de wenkbrauwen doet fronzen. Tegen een in-app aankoop van 89 cent kan je het weerbericht toevoegen aan de applicatie. Daarna zie je het weer in een groot deel van de weergaven van de app: today, lijst, week en maand.

Downloaden: Pocket Informant Pro (€13,99, universeel, iOS 5.1+)

Met dank aan Sander voor de tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2013, 19:28
Categorie Productiviteit
Onderwerpen activity, notities, pocket informant, projectmanagement, takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.