NASA App met foto’s en informatie aangepast voor iPad

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft haar applicatie voor de iPhone en iPod touch vernieuwd en daarmee ook de app geoptimaliseerd voor de iPad. Met de NASA App kan je nu lezen over de missies van de organisatie, het laatste nieuws lezen en natuurlijk veel en mooie grote foto’s bekijken. De foto’s worden door in hogere […]

NASA App iPad hoofdmenuDe Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft haar applicatie voor de iPhone en iPod touch vernieuwd en daarmee ook de app geoptimaliseerd voor de iPad. Met de NASA App kan je nu lezen over de missies van de organisatie, het laatste nieuws lezen en natuurlijk veel en mooie grote foto’s bekijken. De foto’s worden door in hogere kwaliteit weergegeven dan ooit tevoren in de applicatie.

Ondanks dat de NASA stelt dat haar applicatie volledig opnieuw is ontworpen voor Apple’s touchsceens, doet hij wat gedateerd aan op de iPad. Maar overzichtelijk is hij wel. Het hoofdscherm bestaat uit negen grote vakken die naar de verschillende secties binnen de app wijzen – en je zou kunnen stellen dat het zoekfunctie onder het vergrootglas bovenin beeld de tiende mogelijkheid is om informatie van de NASA te winnen.

NASA Television beeld kijkenIn de applicatie tref je informatie over missies, afbeeldingen, video’s, tweets met allerlei statusupdates van bijvoorbeeld de ISS. Er is een NASA TV & Radio-afdeling die afwisselt met uitzendingen van een radiostation met rockmuziek, in News & Features lees je de laatste artikelen van en over de NASA, centers laat zien waar de basissen staan, programs laat lopende projecten zien en dan is er nog het blok Features. Die verschaft kennis en inzicht over specifieke onderwerpen, zoals de schaal van het zonnestelsel, grote gasplaneten, het weer in de ruimte, en ‘restjes van planeten’. Er zijn 22 van die dossiers. Je moet er wel enige Engelse kennis hebben: de tekst is helaas niet in onze moerstaal.

Downloaden: NASA App (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2013, 19:04
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.