AAC-Recorder: handige opname-app voor iPhone

AAC-Recorder is een veelzijdige en handige iPhone-app voor opnemen en beheren van audiobestanden en notities. In gratis en betaalde versie.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AAC-Recorder Free iPhone iPad audio opnemen
AAC-Recorder is een nieuwe iPhone-app die interessant kan zijn voor iedereen die wel eens audio-opnames maakt met de telefoon. Of je nou een vergadering wil notuleren, interviews afneemt of een dagboek wil aanleggen met persoonlijke memo’s. AAC-Recorder biedt een karrenvracht aan mogelijkheden voor het beheren en delen van je opnames, maar verliest nooit het overzicht. De app is verkrijgbaar in een gratis versie en een betaalde variant zonder reclames.

De reclame huist zich in de gratis versie permanent bovenin beeld, waardoor je op de iPhone 5 gevoelsmatig nog de iPhone 4S aan schermruimte overhoudt. Op oudere iPhones is de balk in beeld natuurlijk wat storender, maar voor 1,79 euro ben je er voorgoed vanaf. Je krijgt in beide gevallen een doordachte app. Dankzij een duidelijke record-knop kan je meteen vanaf het openingsscherm beginnen met opnemen. Het opnamescherm dat automatisch in beeld komt, bestaat uit indicatiebalken van je volume en bevat een pauze- en stopknop. Na een pauze kan je probleemloos verder opnemen en tussendoor kan je gewoon bezig met de vele opties die je aan een opname kan toevoegen.

AAC-Recorder verbindt uit zichzelf de datum aan een opname, waardoor je hem kan terugvinden op de kalender. Verder kan je recordings een naam geven, beschrijving, tags om hem makkelijk op terug te vinden, kan je hem sterren om als favoriet te markeren en kan je zelfs foto’s toevoegen. Daarnaast kan je tijdstippen in de opname markeren als bladwijzers om later snel op terug te vallen. Een heel pakket aan opties, maar tot zover lijkt AAC-Recorder nog steeds vooral geschikt als audiodagboek.

AAC-Recorder hoofdmenu met meteen opnemen AAC-Recorder testopname profiel

Maar de genoemde mogelijkheden zijn juist de startpunten voor wat je met een opname kan doen. Op dat vlak hield de fantasie van ontwikkelaar Lin Fei niet op. Zo worden de foto’s die je gebruikt fraai verwerkt in het opnamevenster van het audiobestand, en komt de samenvoeging van geluid en beeld terug in de exportmogelijkheden. Je kan los het audiobestand als AAC of MP3 delen via iTunes, via je browser met een Wi-Fi-adres op hetzelfde netwerk of al je apps die ermee overweg kunnen, van e-mail tot Evernote tot Dropbox tot Vjay. En die deelmogelijkheden blijven staan als je een opname met foto opslaat als ingepakt ZIP-bestand, als PDF-document of zelfs als videobestand. De laatste optie zorgde bij ons helaas wel constant voor een vastloper. Het lijkt erop dat je het voorlopig zonder die optie moet stellen. Alle opties zijn beschikbaar op de pagina van een audio-opname, maar ook in een snelmenu als je in een lijst over een opname veegt.

Je kan geluidsbestanden in AAC-Recorder afspelen op 1/4de, 1/2de, de normale snelheid en 2 en 4 keer zo snel. Daarnaast kan je aangeven of je daar de speaker van de iPhone voor wil gebruiken, of de gespreksuitgang. De geluidskwaliteit lijkt, in ieder geval gehoord door de speaker van de iPhone, niet te verschillen van de standaard opname-app op de iPhone. Verder krijg je ook hier de gelegenheid net zo lang te praten totdat je iPhone vol staat – en in het hoofdmenu staat meteen aangegeven hoeveel je lokaal opgeslagen hebt, op iCloud hebt staan en hoeveel ruimte de iPhone, iPod touch of iPad nog vrij heeft. In het hoofdscherm kan je opnames op allerlei manieren terugvinden: in een simpele lijst, op tags, kalenderweergave, favoriete opnames, opgeslagen in iCloud, op beschrijving en op foto’s.

AAC-Recorder kalender met opnames AAC-Recorder deelfuncties

Lin Fei heeft eerder recorders in de App Store gezet en is bekwaam met het genre applicaties. AAC-Recorder is de kroon op zijn werk. De videofunctie mag dan nog verstek laten gaan; er valt niets af te dingen op de werking, de veelzijdigheid en het bedieningsgemak van AAC-Recorder. Is dit de Evernote onder de audionotitie-apps?

Downloaden: AAC-Recorder (€1,79, universeel, iOS 5.0+)
Downloaden: AAC-Recorder Free (gratis met reclame, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2013, 21:55
Categorie Productiviteit
Onderwerpen geluid, muziek, opname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.