iMadeFace: gezichten en avatars maken in iPhone-app

De iPhone-app iMadeFace is een leuke applicatie om allerlei simpele profielfoto's en avatars mee te ontwerpen. Het lijkt een beetje op Mii.

iMadeFace header profielfotoEen van de leukste dingen om te doen op de Nintendo Wii? Mii-personages maken voor jezelf, vrienden en kennissen. En van beroemdheden, als je toch in een creatieve bui bent. De applicatie iMadeFace voor de iPhone en iPod touch knipoogt naar dat aspect van de spelcomputer en heeft het in een app gegoten. Zo kan je in iMadeFace cartoon-achtige gezichten maken van iedereen die je maar wil maken. Juist de eenvoud van de gezichten zorgt ervoor dat je er al heel snel mensen in herkent. Je maakt een gezicht in iMadeFace door eerst te kiezen voor een jongen of meisje. Naar aanleiding daarvan worden de te kiezen vormen geladen.


Boven in een balk zie je de categorieën staan: gezichtsvorm, kapsel, wenkbrauwen, ogen, neus, mond, gezichtshaar, oren en bril. Daarnaast kan je kiezen voor een van de standaardteksten onderaan het portret (zoals ‘kiss me’ en ‘forever’) en bepaal je de achtergrondkleur. Na het kiezen van elke categorie, kan je met veegbewegingen op het portret kiezen tussen verschillende uiterlijke aspecten. Je veegt horizontaal om een ander kapsel te kiezen, je veegt omhoog of omlaag voor een andere kleur kapsel. Zo gaat het ook bij de andere categorieën.

Onderin beeld kan je een stap terugzetten om je laatste wijziging(en) ongedaan te maken en te herstellen. Je ziet een knop die je terugstuurt naar het introscherm en kan een portret opslaan in de gallerij van de app, alsook doorzetten naar Facebook, Twitter, een van je contacten (leuk!) en via e-mail. In het rijtje deelmogelijkheden zie je ook Local Photos staan en daarmee sla je een plaat op in je fotoalbum. De vraag is hoe snel de bekende sociale netwerken zullen volstromen met profielfoto’s die in iMadeFace zijn gemaakt.

iMadeFace rastafara iMadeFace gezichten gallerij

iMadeFace heeft een wat lage waardering in de Nederlandse App Store. Dat komt deels door een fout die nu verholpen is: gebruikers stuitten op een leeg hoofdmenu en konden niks met de app. Dat probleem is inmiddels aangepakt. In de laatste update is ook toegevoegd dat je ogen van kleur kan veranderen en dat er meer dan 60 nieuwe gezichtssoorten zijn. Bovendien is het assortiment aan huidskleuren verbreed.

Tijdens het testen van iMadeFace merkten we zelf een beetje een ommezwaai. Bij het beginnen van het testen vraag je jezelf af waarom je hier een applicatie voor hebt gedownload, maar dat verandert als je je eerste geslaagde portret neerzet van een vriend of een willekeurige ander. Natuurlijk speelt de app daar ook op in: als je verslaafd bent geraakt en meer mogelijkheden wil hebben voor portretten, kan je pakketten van 89 cent kopen in de app. iMadeFace heeft tot nu toe drie pakketten: een met rare ‘vrolijke’ mutsen, eentje met allerlei achtergrondpatronen en een maskerpakket, met daarin natuurlijk maskers van de clown It, een gasmasker en die langgerekte van horrorfilm Scream. Een vierde pakket met schedels komt eraan. Daar blijft het vast niet bij…

Downloaden: iMadeFace (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2013, 21:56
Categorie Amusement
Onderwerpen avatar, sociale netwerken
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.