iOS game-update: Sled Mayhem, Color Sheep en Worm Run

Sled Mayhem op iPhone en iPad is een game waarin je een voertuig moet balanceren. Het spel met sneeuw en sneeuwscooter ziet er leuk uit.

GU DI Sled Mayhem sneeuwrijdenWe doen het echt niet met opzet; overkoepelende thema’s verzinnen voor de iOS game-update. Maar de drie nieuwe spellen die we vandaag onder de loep nemen, kan je alledrie toevallig wel makkelijk in het hoekje highscore-spelletjes schuiven. In Worn Run ren en spring je weg voor de tanden van een gigantische worm, in Sled Mayhem stunt en stuiter je met een sneeuwscooter om de scores van vrienden te verbreken en dan is er nog Color Sheep. Iets met wolven, eten en kleuren mengen.

Wegrennen voor de worm: Worm Run

GU DI Worm Run iPad iPhoneVergeet de drie honden uit Temple Run of de beknuppelde oom agent uit Subway Surfers. In Worm Run wil je pas écht uit handen van je achtervolger blijven! Die achtervolger in dit platte platformspelletje is namelijk een levensgrote worm, die je zonder pardon opslokt zodra je even blijft hangen in een stukje level. Jouw taak is simpel: met veegbewegingen op het scherm steeds de goede kant op springen om in leven te blijven. Zo ontsnap je uit de lastige hoeken waar je pardoes in bent gevallen en zweef je over de gladde of juist extreem hete en vertragende ondergrond van de omgeving. Er zijn vijf verschillende werelden waarin je je aan die verhitte ontsnappingspoging waagt, van tempel tot ruimteschip. Hoe dan ook geen omgevingen waarin je even op adem kan komen en even je tijd kan nemen. De worm wordt sneller en sneller en onderweg zal je regelmatig op namen met vermelde afstanden stuiten die aanduiden waar highscores van andere spelers zijn gestrand – ondanks dat de levels constant opnieuw gegenereerd worden. Dat drijft de spanning nog maar eens op. Leuk spelletje.
Downloaden: Worm Run (€0,89, universeel, iOS 5.1+)

https://www.youtube.com/watch?v=wW8G8AjOVWY

Color Sheep: kliederen met kleuren

GU DI Color Sheep iPhone iPadHoe moeilijk mag een highscore-spel zijn? Color Sheep neemt een bijzonder uitgangspunt om je te laten overleven: je dient als schaap dezelfde kleur aan te nemen als de wolven die op je af komen lopen. Heb je niet op tijd hun kleur gekopieerd, dan ben je af en mag je opnieuw proberen een recordpoging te zetten. En dat werkt nou net even niet met eenvoudig tikwerk. Welnee, in Color Sheep heb je drie knoppen voor rood, groen en blauw linksonder en vind je rechtsonder nog de varianten licht en donker. Al in het prille begin gebruik je daar combinaties van om lichtblauw te kleuren of donkerrood, maar het wordt nog veel en veel lastiger. Als de fel gekleurde wolven op je af sluipen, moet je razendsnel bedenken welke kleuren je moet mengen en veeg je door de benodigde kleuren linksonder heen én geef je alsnog een gradatie donker of licht aan met de knoppen rechts. Terwijl licht huppelende klassieke muziek afwisselt met typische Gameboy-geluidjes, waag je je aan een spel om krankzinnig van te worden. Als je beslist niet langer dan enkele minuten per keer met een spelletje bezig wil zijn, is Color Sheep voor je geknipt en geschoren.
Downloaden: Color Sheep (€0,89, universeel, iOS 4.0+)

Trailer van de Dag: Sled Mayhem

GU DI Sled Mayhem bos balancerenBestaat de X-factor bij spelletjes? We denken van wel. Want waar er al honderden, misschien wel duizenden games op de iPhone en iPad zijn uitgekomen waarin je met een motorfiets of een ander spannend voertuig moet balanceren, is er nu een nieuwkomer in het genre die het op een of andere manier ‘heeft’. In Sled Mayhem hap je met je snoet in de sneeuw als je niet oplet. Je voorkomt het door je sneeuwscooter op kantelgevoel en met de actie- en versnelknop onderin beeld recht op de baan te houden; nauwlettend gestuurd met de richting van de ondergrond mee. Die ondergrond is geen lieverdje, met een mengelmoes van sneeuw en ijs waarop glijden niet onlogisch is, waarop afdalingen worden afgewisseld met gevaarlijk puntige rotspartijtjes en waar takken en verhogingen altijd op de loer liggen. Ben je in de lucht, dan kan je met de aparte cursor rechtsboven leuke trucs uit de hoge hoed toveren en je scores waanzinnig verhogen. Om wellicht het volgende moment weer met je helm te haken achter een bord. Het spel beschikt over vier werelden om in te crossen en een level-editor, maar je lapt eerst nog wel voor een in-app aankoop om levels met andere spelers te kunnen uitwisselen. Daarna kan je meteen racen tegen de ‘ghost-‘recordscores van tegenspelers. Sled Mayhem is een uitgebreide, leuke en goed uitziende game.
Downloaden: Sled Mayhem (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2013, 19:03
Categorie Games
Onderwerpen highscore, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.