SketchParty TV: Pictionary op de iPad via Apple TV

SketchParty TV is de iPad-adoptie van Pictionairy waarmee je dankzij de Apple TV tot en met zestien spelers het gezelschapsspel kan oppakken. Spelers tekenen om beurt opdrachten die door het team geraden moeten worden.

SketchParty TV header iPadDe uitwisseling tussen een groot televisiescherm en een spelcomputer in je handen, is hét verkoopargument waar Nintendo op gaat inzetten met haar aankomende console Wii U. Maar heb je een HDTV, iPad en Apple TV, dan ben je slechts vier euro verwijderd van zo’n spelervaring. Met de app SketchParty TV pakt de hele huiskamer tot en met zestien spelers om de beurt de iPad om het gegeven woord uit te tekenen, dat door teamgenoten zo snel mogelijk geraden moet worden.

Twee teams van maximaal acht spelers per stuk strijden om de winst en het zijn je teamgenoten die het woord dat je op de iPad tekent en op televisie in het groot wordt weergegeven, moeten raden. Zij zien natuurlijk niet het het uit te tekenen woord dat je vooraf op de iPad te zien krijgt. Op het moment dat een teamgenoot het antwoord heeft geraden, drukt de tekenaar Got It bovenin beeld en wordt de score bijgewerkt. Als je tekening niet te raden zo onduidelijk is, kan je ook Pass drukken.

Sketchparty TV tekening met toolsSketchparty TV is anders gezegd gewoon een nieuwe, moderne versie van het gezelschapsspel Pictionary. Een verschil is wel dat Sketchparty, net als Draw Something een lange tijd, enkel in het Engels is uitgevoerd. Mogelijk hebben familieleden of vrienden dus moeite met een Engels woord om uit te tekenen, wat het plezier in de weg kan staan – waarbij het natuurlijk niet is gezegd dat Nederlandse woorden altijd makkelijk zijn uit te tekenen. Bij het tekenen heb je de keuze uit een handvol kleuren, drie formaten kwasten en kan je de laatste wijzigingen ongedaan maken.

De app heeft gisteren een update gehad die ervoor zorgt dat er een Kids Mode in de app zit die makkelijke woorden aan het voetlicht brengt. De update maakt het ook mogelijk om reeds gespeelde spellen te verwijderen uit de lijst waarin je potjes kan terugkijken, en aansluitend moet de app niet snel meer hetzelfde woord opnieuw presenteren in verschillende potjes.

Downloaden: SketchParty TV (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2012, 11:05
Categorie Games
Onderwerpen draw something, sketch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.