Phil Schiller: ‘Budget-iPhone niet de toekomst van Apple’

·

phil schiller iphone 5In een officieel interview met de Chinese krant Shangai Evening News heeft Phil Schiller (Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple) laten weten dat ‘goedkope smartphones niet als toekomstig product van Apple verwacht hoeft te worden’ (‘never be the future of Apple products’). Schiller reageert daarmee op recente geruchten van de Wall Street Journal, Digitimes en analisten. Volgens die bronnen zou Apple een goedkopere iPhone willen aanbieden om potentiële klanten in interessante ontwikkelingslanden beter te kunnen bedienen.

In het interview zegt Schiller onder andere dat ‘Apple voor elk product alleen de allerbeste technologie wil gebruiken om zodoende het best mogelijke product op de markt te kunnen brengen.

“every product that Apple creates, we consider using only the best technology available. This includes the production pipeline, the Retina display, the unibody design, to provide the best product to the market.”

Over goedkope smartphones zegt Schiller tegen interviewer Huang Yinlong:

“At first, non-smartphones were popular in the Chinese market, now cheap smartphones are more popular and non-smartphones are out,” “Despite the popularity of cheap smartphones, this will never be the future of Apple’s products. In fact, although Apple’s market share of smartphones is just about 20%, we own the 75% of the profit.”

Update 11/1/2012: Reuters heeft het artikel dat ze over dit onderwerp schreven ingetrokken. Ze noemen daarbij als reden dat het interview in de Shanghai Evening News “aanzienlijk is aangepast”.

Met dank aan The Next Web voor hun Engelse vertaling

door Redactie

De redactie van iCulture informeert je dagelijks over het relevante Apple-nieuws en de beste apps. We zorgen dat jij altijd op de hoogte bent, filteren de geruchten en testen nieuwe apps altijd zelf, zodat jij het maximale uit je iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en Apple-diensten kunt halen.

37 reacties

 1. door thommetje

  Groter scherm dus. Yeah

 2. door Mit

  Ik schrok er absoluut niet van dat die budget geruchten niet kloppen

 3. door Mondo

  Origineel geplaatst door thommetje
  Groter scherm dus. Yeah

  Ik denk van niet. Ik moet altijd lachen als ik iemand met zo’n Galaxy voorbij zie komen. Wat een lelijk, onhandig ding man.
  De nieuwe iPhone is as big as it’s gonna get.

 4. door sanderevers

  Goh, dat had ik nou nooit verwacht

  /sarcasme.

 5. door Dustin

  Origineel geplaatst door Mondo
  Origineel geplaatst door thommetjeGroter scherm dus. YeahIk denk van niet. Ik moet altijd lachen als ik iemand met zo’n Galaxy voorbij zie komen. Wat een lelijk, onhandig ding man. De nieuwe iPhone is as big as it’s gonna get.

  Niks lelijks aan… Elke telefoon heeft zo zijn voor en nadelen…..

 6. door Alex

  Precies wat ik verwacht. Uit ervaring weten we inmiddels dat dit niks zegt, maar ik acht de kans alsnog niet erg groot dat ze met een budget phone komen. Enige wat ik me voor kan stellen is dat de ‘verouderde’ iPhone goedkoper aangeboden gaat worden…

 7. door Alfred

  @Mondo: Die Galaxy gaat nog als je grote handen hebt, zoals ik. Ik heb een weekje een Chinese kopie van de SIII gebruikt en daar zou ik best mee kunnen leven als er geen iPhones waren. Maar de Note, die momenteel razend populair is, dat is echt terug naar de tijd van de koelkasten!

  Een budget iPhone hoeft er van mij echt niet te komen, straks heb je net zo’n fragmentatie als bij Android, met bijbehorende problemen. Maar ik zou het niet erg vinden als Apple een manier zou vinden om hun toestellen wat goedkoper aan te bieden (ik zou het overigens ook niet erg vinden als de providers de bijbehorende abonnementen wat goedkoper aan zouden bieden).

 8. door Lia

  @thommetje: die is er al: de iPad mini :-)

 9. door Kevin

  De beste en laatste technologie? Waarom zit er dan geen retinascherm in de iPad Mini?

 10. door Mondo

  Volgende keer dat je in de winkel staat, neem je zo’n ding eens vast en dat weet je in één keer waarom het geen retinascherm nodig heeft.
  Maar goed, er zijn altijd mensen die op specs jagen en die vinden dat er persé in een retinascherm in moet. Dat is zoals de mensen die thuiskomen met een computer met 16 gig RAM en een 7200 rpm HD en dan doodleuk ermee gaan mailen en internetten.

 11. door kakoener

  Poe gelukkig…
  Was er echt bang voor.
  Gelukkig blijft Apple toch wel gewoon Apple. (Voor de grootste deel dan)
  Ipad mini is nog wel logies.

 12. door BOKO

  Tja.. Had ik al gedacht:/

 13. door peter

  laat Apple nou eens met een vernieuwende iphone komen in plaats van alleen maar aan de beurs te denken.
  iphone 2 was geweldig design
  iphone 3 vernieuwend
  iphone 3gs gelijk met beter specs
  iphone4,4s en 5 alleen maar beter specs telekns maar niets nieuws.
  wat ik wil zeggen is Apple moet met iets totaal nieuws komen and they are back on the top, otherwise they are doomd to fail

 14. door ASN

  Jammer dat niet in is gegaan op het artikel iPC. Beetje journalistiek kan geen kwaad.

  But while Schiller’s response could be read as an outright denial of that possibility, the marketing guru almost certainly used care in choosing his words. If and when Apple releases a more affordable iPhone, you can be sure the word “cheap” won’t be appearing on any keynote slides.

 15. door GH572836728

  Origineel geplaatst door Kevin
  De beste en laatste technologie? Waarom zit er dan geen retinascherm in de iPad Mini?

  Die houden ze over voor de nieuwe iPad mini, “The new iPad mini with retina display!”

 16. door dispar

  Apple moet zich inderdaad niet verlagen tot goedkope spullen. levert niets op. Steve zou zich omdraaien in zijn graf!

 17. door alex

  De tweedehandsjes zijn prima budget phones.. Slim van Apple.. Degelijke producten maken die nog “als nieuw” tweedehands verkocht worden en dus groeit het aantal ios gebruikers uit de tweedehands markt en die zullen ook de nieuwe iPhone hopelijk kopen..

  Is een strategie.. En een goede blijkt!

 18. door Johan

  De ipad mini… Met een achtergestelde processor en scherm op de markt brengen.

 19. door Pally

  In fact, although Apple’s market share of smartphones is just about 20%, we own the 75% of the profit.”

  Says it all!

  Waarom kannibalisme creeeren?
  Tuurlijk zijn er toestellen met betere specs.
  Tuurlijk zullen ze op een gegeven moment met weer iets revolutionairs moeten komen maar op het moment met zo weinig telecomproducten zoveel van de taart pakken zegt genoeg.

  Ik ga ervan uit dat de R&D bij Apple niet stilzit en dat er zeker wel wordt gewerkt aan een “new an improved” iPhone X!

 20. door Dennis

  Origineel geplaatst door Mondo
  Groter scherm dus. Yeah

  Galaxy note al eens gezien? :’) Een vriend van me haalde hem met oud & nieuw uit zijn broekzak. Ik kwam echt niet meer bij toen hij die bij zijn oor hield om te bellen!

 21. door PindaPowerrr

  Goed nieuws dit! Zou zonde zijn als Apple met budget toestel aan kwam zetten, zo blijft Apple toch nog exclusive en met mooi materiaal werken. We willen immers toch niet dat we Samsung achterna gaan met plastic mobieltjes?

 22. door Mondo

  Origineel geplaatst door Dennis
  Origineel geplaatst door MondoGroter scherm dus. YeahGalaxy note al eens gezien? :’) Een vriend van me haalde hem met oud & nieuw uit zijn broekzak. Ik kwam echt niet meer bij toen hij die bij zijn oor hield om te bellen!

  Euh? Dit is niet origineel geplaatst door mij. Ik vind zo’n Galaxy ook compleet debiel.

 23. @ASN: Kern van de zaak is wat Schiller in de Chinese krant zegt. Wij gaan uit van de bron, wat jij bedoelt is media-analyse. Journalistiek is tegenwoordig een nogal breed begrip.

 24. door Cor

  De low budget producten met dat goedkope plastic zijn het gewoon net niet. Op dit moment is een defecte iPhone op de tweedehands markt al meer waard dan een werkende Galaxy S III. Dat zegt genoeg toch?

 25. door Peter

  @Gonny van der Zwaag: lol @ het linkje. :-)

 26. door Dmr

  Als apple de komende 2 iphones niet vernieuwend is gaat het echt de slechte kant op.

  Sony gaat zowel samsung als apple op de hielen zitten zo te zien!

 27. door iRodney

  Had ik jullie zo wel kunnen vertellen, dat er geen goedkopere versie van die iPhone komt.. ..ben ik nu een analist? o_O

 28. door nils

  Origineel geplaatst door peter
  laat Apple nou eens met een vernieuwende iphone komen in plaats van alleen maar aan de beurs te denken.
  iphone 2 was geweldig design
  iphone 3 vernieuwend
  iphone 3gs gelijk met beter specs
  iphone4,4s en 5 alleen maar beter specs telekns maar niets nieuws.
  wat ik wil zeggen is Apple moet met iets totaal nieuws komen and they are back on the top, otherwise they are doomd to fail

  iPhone 2?

 29. door DaMarcus

  @nils: iPhone 2G bedoelt Peter te zeggen.

 30. door swen

  schilt weer 1000 geruchten op iphoneclub

 31. door Willem

  Origineel geplaatst door DaMarcus
  @nils: iPhone 2G bedoelt Peter te zeggen.

  Volgens mij kwam na de iPhone toch echt de iPhone 3G, waar bij de 3G niet stond voor 3e Generatie iPhone, maar 3e Generatie Mobiel Netwerk.

 32. door Mauze

  Origineel geplaatst door swen
  schilt weer 1000 geruchten op iphoneclub

  net als een Apple ;-)

 33. door Hans Willems

  the unibody design,

  Dit had de Porche gsm jaaaren geleden al, uit 1 stuk allu… heel mooi.

 34. door tiswat

  @Alfred: Inderdaad, en voor een goedkopere iphone wordt ook nog de 4 of de 4s aangeboden. Een budget versie van de 5 of een toekomstige iphone is in mijn ogen onzin.

 35. door Eddy

  Waarom is er wel een budget iPad dan?

 36. door Bubbly

  @Eddy:
  Budget? LOL.

  Omdat de iPad Mini een stuk kleiner is dan de iPad, maar wel dezelfde dingen kan. Het is stukken lichter in de hand, dat is een enorm voordeel op de iPad ;)

 37. Zei ik toch. Dat geklets van die analisten, raakt kant noch wal; wat weten die nou? Misschien een hoop over de cijfers rondom een product, maar wat weten ze VAN een product? Wat weten ze van kwaliteit in de breedste zin? Weinig tot niets zo blijkt keer op keer. Als je logisch denkt, en je weet een beetje waar Apple voor staat, dan KAN je niet op een klein (= goedkoper) toestel uitkomen, want een klein toestel (formaat visitekaartje?) KAN niet veel meer bieden dan bellen. Fatsoenlijk spelletjes spelen, websites, foto’s of video’s bekijken zou niet meer kunnen wat dus een enorme aderlating zijn ten koste van een goede FUNCTIONALITEIT, een eigenschap is die je onder kwaliteit kan scharen. Flapdrollen vind ik het maar die analisten; beetje interessant doen en zich profileren op de golven van een succesvol merk door daar heel wijsneuzerig (foute) voorspellingen over te doen. Mijn advies aan de analisten: check even bij mij voordat je je domme mond opentrekt ;)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.