RODE iXY: 24-bits stereomicrofoon voor je iDevices

De iXY is een stereomicrofoon van RODE, waarmee je 24-bits opnames op je iOS-apparaat kunt maken.

iXYMicrofoonfabrikant RODE heeft op technologiebeurs CES de iXY gepresenteerd, een stereomicrofoon speciaal voor je iPhone, iPad of iPod touch. De microfoon kan worden aangesloten op de 30-pins-connector van je iDevice, waarna je 24-bits- of 96Khz-opnames kunt maken. De iXY zal gaan concurreren met onder andere de iM2 van Tascam, een stereomicrofoon die afgelopen jaar werd geïntroduceerd.

Om de hoogwaardige opnames van de iXY op te slaan, moet er gebruikgemaakt worden van een speciale app die binnenkort gratis te downloaden is. De microfoon zal worden geleverd met een schild waarmee je windgeruis kunt blokkeren tijdens buitenopnames.

We moeten nog zien hoeveel de iXY zal gaan kosten, maar RODE lijkt van plan te zijn om de stereomicrofoon snel op de markt te brengen. De fabrikant zegt op CES hem deze maand naar webshops te verschepen en het Nederlandse Bax Shop denkt hem al binnen vier werkdagen te kunnen versturen naar kopers. Let trouwens wel op: de iXY maakt gebruik van een 30-pins-aansluiting, en is dus niet geschikt voor nieuwere apparaten zoals de iPhone 5, iPad mini en iPad vierde generatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2013, 9:43
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerp rode

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.