olloclip: een compacte 3-in-1 lens voor op je iPhone

·

De olloclip is een drietal lezen die je makkelijk aan je iPhone haakt.In mei schreven we nog over een fisheye lens voor op de iPhone. De lens zat vast aan een hoes die om je iPhone moest doen. We hebben toen kort de olloclip genoemd, die toen net op Kickstarter debuteerde. Deze is nu in productie en biedt een fisheye, wide-angle en macro-lens.

Laat je niet voor de gek houden: de wide-angle en fisheye-foto’s die je ooit met fotovervormende apps maakte, doen onder voor met een lens geschoten beelden. Het bolle effect wordt wel door filters gesimuleerd, maar om echt alles in een bepaalde kijkhoek in beeld te krijgen heb je een lens nodig. Het zelfde gaat op voor macro-foto’s: deze close-up beelden hebben een kortere brandpuntsafstand nodig, iets dat je alleen met een aparte lens voor elkaar krijgt.

De olloclip bevat alle drie de lenzen. Je haakt hem aan de zijkant van je iPhone 4, met de lens die je wil gebruiken naar de voorkant. Wil je een ander gebruiken, dan maak je hem los en draai je hem 180 graden. De Wide-angle lens is deel van de fish-eye lens en gebruik je door hier een onderdeel van te verwijderen. Lekker analoog, maar dat mag wanneer je met lenzen werkt. Over compatibiliteit met de iPhone 3G of 3GS zwijgt de maker in zijn FAQ.

De olloclip is er in twee kleuren: rood en zwart

Helaas blokkeert de olloclip standaard de flitser, die je daardoor niet kunt gebruiken. Lastig, vooral als je bedenkt dat een extra lens op je iPhone voor lichtverlies zorgt, maar gezien de grootte van het accessoire zul je hier waarschijnlijk niet extreem veel last van hebben.

De olloclip kost $69,95 en is te bestellen op de volgende site.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

9 reacties

 1. door Riwe89

  Dit is nou de eerste lens waarover ik eens serieus ga nadenken. Heeft wel een gaaf effect en als het echt de kwaliteit is uit het filmpje, gaan mijn Facebook vrienden nog een hele hoop fotos tegenkomen! ;)

 2. door Artistik

  Heel vét!

 3. door gill53

  Deze heb ik dus besteld.

 4. door Stevie J

  Oef, als dit in werkelijkheid ook dit soort resultaten oplevert, dan zal dit in combinatie met de nog weer verder verbeterde fotocapiciteiten van de iPhone 5 echt serieuze concurrentie opleveren voor de nikons en canons van deze wereld. Ja ik weet ook wel dat die nog veel meer kunnen, maar de stap om met zo’n ding te gaan zeulen word wel weer groter!

 5. door Alfred

  Dit is nog eens een nuttige toevoeging! Alleen jammer van de prijs. Voor de helft van het geld had ik hem zo gekocht, nu moet ik nog eens diep nadenken of ik het wel nodig heb.

 6. door HJ

  Besteld.. volg t project al een tijdje, te lui geweest om op de Kickstarter site al in te schrijven.

  maar nu dan toch echt besteld.. hier ga ik vette vakantiefilmpjes mee maken ! :)

 7. door bartmobile

  Ik heb ‘m ook besteld tijdens de kickstarter periode. Toen koste hij maar $45. Als ik de berichten mag geloven zijn ze deze week begonnen met het versturen van de lensjes. Kan niet wachten!
  Gezien de vorm denk ik niet dat de lens werkt op de iPhone 3G(s). Omdat de iPhone 4 geen bolle achterkant heeft, kan de lens goed om de behuizing worden geklemd. De bolle achterkant van de 3G(s) geeft denk ik niet genoeg houvast voor de lens, en ook zit de binnenkant van de olloclip mogelijk niet tegen de lens van de iPhone aan. Dan valt het licht niet goed in de lens en op de chip, dus krijg je geen goede foto’s.
  Door dit soort mooie add-ons (ook bijvoorbeeld the Glif) hoop ik dat de iPhone 4s of 5 (mocht die binnekort verschijnen) dezelfde vorm hebben. Dan kunnen we deze accessoires gewoon blijven gebruiken :)

 8. door hannesd

  als dit echt de resultaten geeft zoals voorgesteld, dan schaf ik mij die aan, zelfs nog voor ik mijn eerste iphone in handen heb :-p
  ik wacht wel af op de eerste testresultaten van iemand hier :-)

 9. door Kloris

  Mooi lensje, lees hierboven dat verschillende personen hem ook echt besteld hebben… Hoe bevalt de lens nu echt? Ben er wel benieuwd naar, wil er zelf ook wel een bestellen nl… Graag n reactie, Gr. Joris

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.