Reacties voor: Apple krijgt patent op 3D-herkenning, pushberichten en magnetometer

Nieuwe patenten van Apple wijzen op een nog niet onthulde 3D-herkenningstechnologie. Deze zou kunnen helpen met het ontgrendelen van je iPhone met je gezicht. Ook patenten voor pushberichten en een magnetometer zijn opgedoken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Ik ben wel benieuwd naar het pushbericht patent. Dit principe bestaat al sinds er computers zijn dus zeer benieuwd naar de daadwerkelijk beschrijving van dit patent.

  2. “De magnetometer van Apple maakt gebruik van een processor die communiceert met de magneet, die op basis van kalibraties zijn positie kan aantonen.”

    Maakt gebruik van een processor? Klopt niks van. Het betreft een losse sensor met een digitale uitgangen.
    En op basis van kalibrerend posities kan aantonen? Waar komt die info vandaan? Er klopt niks van.

  3. * thumbs up voor Gonny

    Verder over het bericht: ok, ter kennisgeving aangenomen. De 3D gezichtsherkenning zie ik wel iets in omdat de gezichtsherkenning zoals we die nu kennen soms met een foto of een printje van een foto ook nog wel te omzeilen valt. Met 3D wordt dat een stukkie lastiger.

  4. Ik zou het laatste stuk uit de originele tekst anders vertalen; volgens mij is “accuracy metric” te vertalen als “maat voor nauwkeurigheid”, die wordt bepaald “during (re)calibration”, dus tijdens het calibreren van de kompas.
    Ik denk dus dat als het kompas aan gaat, hiermee niet alleen de richting, maar ook de onzekerheid hierin bepaald wordt; vergelijkbaar met de blauwe cirkel van de onzekerheid bij GPS bepaling in Maps
    Makes sense?

  5. maar 3D herkenning… dat doet de kinect toch al met kinect ID?
    ennn push berichten, dat is toch al langer in de wereld van ICT?

  6. MRI scans met de iPhone? Stond dat echt in het patent? Het klinkt namelijk bijzonder dubieus.

  7. @Stijn: In de originele patenttekst staat het volgende:

    A method performed by a processor of a mobile telephone having a magnetometer…

    Hier komt dus wel degelijk een processor aan te pas, namelijk die van de mobiele telefoon.
    Even verder lees ik:

    … determining an accuracy metric based on magnetometer measurements output by the magnetometer during a calibration or recalibration procedure

    We zijn dicht bij de oorspronkelijke tekst uit het patent gebleven, in de formulering hoe het werkt. Maar we zijn (uiteraard) geen aardrijkskundige experts ;-), Als de formulering van Apple niet correct is, zul je een klacht aan hen moeten sturen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.