Deventer: lezing over e-books, apps en digitale kinderboeken

In Deventer kun je vanavond een interactieve presentatie bijwonen over nieuwe media. Rian Visser van books2media legt uit hoe je boeken kunt maken als auteur of illustrator, maar ook gebruik van ebooks in het onderwijs komt aan bod.

digitaal lezenMorgenavond om 20:00 uur kun je in de Openbare Bibliotheek in Deventer terecht voor een lezing over nieuwe media. Nu gebeurt dat wel vaker, maar Rian Visser (kinderboekenschrijfster en grafisch vormgeefster) heeft er iets bijzonders van gemaakt. De lezing is namelijk verwerkt tot een ebook-app, waarin het mogelijk is om flexibel mee te zappen tijdens de presentatie. Rian maakte met Adobe InDesign en Adobe DPS (zichtbaar in de app Adobe Content Viewer) een app met allerlei extra’s. Het verschil met een presentatie in PowerPoint of Prezi, is dat je er allerlei content in kunt verwerken. Ook is het mogelijk om flexibel door de presentatie te bladeren, zonder tevoren een volgorde te bepalen. De lezing is daardoor heel interactief geworden. En dat is handig, vooral voor een presentatie waarbij je vooraf niet goed weet wat voor publiek erop af komt. Rian Visser is het meest bekend als auteur van interactief iPad-kinderboek Timo en het Toverboek, waar we eerder een uitgebreid review over schreven.

lezing nieuwe mediaWie bij de presentatie aanwezig wil zijn, kan zich gratis aanmelden. De manier waarop de lezing gegeven zal worden is uniek. Wat het onderwerp betreft: de lezing is in eerste instantie gericht op schrijvers en illustratoren die willen weten hoe ze van een boek een app of enhanced e-book kunnen laten maken. Ook is de lezing interessant voor mensen die in het onderwijs werken en willen weten hoe ze in de klas apps en digitale kinderboeken kunnen gebruiken. Gewone lezers hebben ook iets aan de presentatie, want ze worden bijgepraat over ontwikkelingen in nieuwe media en hoe je deze nieuwe boeken aanschaft.

Hoe de lezing precies zal uitpakken, hangt af van het aanwezige publiek en de vragen die zij stellen.

Waar: Openbare Bibliotheek Deventer, Brink 70
Wanneer: 24 november 2011, 20.00 uur
Kosten: gratis maar reserveren verplicht via info@obdeventer.nl.
Meer informatie: books2download

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2011, 15:32
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.