Apple krijgt patent op 3D-herkenning, pushberichten en magnetometer

Nieuwe patenten van Apple wijzen op een nog niet onthulde 3D-herkenningstechnologie. Deze zou kunnen helpen met het ontgrendelen van je iPhone met je gezicht. Ook patenten voor pushberichten en een magnetometer zijn opgedoken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

3D-technologie AppleUit nieuwe openbaar gemaakte gegevens blijkt dat Apple in het bezit is van patenten voor een speciale 3D-herkenningstechnologie, pushberichten en een ‘zeer accurate magnetometer’. Die laatste zou kunnen zorgen voor een gevoeliger kompas in de iPhone dan voorheen. Het patent op pushberichten stamt al uit 2009 en lijkt vooral te dienen om de eerdere functionaliteit te beschermen.


Het patent voor 3D-herkenning zou kunnen helpen met het herkennen van gezichten, iets dat in de laatste update van Android ook mogelijk is. Hierdoor kan alleen de originele bezitter gebruik maken van zijn smartphone. Ook in ziekenhuizen zou de 3D-technologie van pas komen voor het maken van MRI-scans. Apple zou het patent in handen hebben gekregen van een groep Zweedse uitvinders.

In het patent voor pushberichten wordt MobileMe nog genoemd, Apple’s online dienst die sinds de komst van iCloud niet langer bestaat. Apple beschrijft een technologie waarmee notificaties worden verzonden via bepaalde berichtendiensten, zoals e-mail. De magnetometer van Apple maakt gebruik van een processor die communiceert met de magneet, die op basis van kalibraties zijn positie kan aantonen.

Apple staat er om bekend patenten om verschillende redenen aan te vragen. Soms doen ze dit om al bestaande technologie veilig te stellen, maar af en toe duiken er ook nieuwe ideeën op.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.