App Gemist
App Gemist

App Gemist: Duh-boekjes, Bijbel+Kant, Waddengoud en meer

(Laatst bijgewerkt: ) · Bart Breij

pronto ipadElke week passeert een flink aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week onder andere twee mogelijkheden om psalmen uit de bijbel te lezen op de iPad en de leuke, leerzame Duh-boekjes voor basisscholieren.

AG Pronto iPadPronto – De iPad heeft sinds iOS gewoon een Klok-app met een timer, maar de ontwikkelaar van applicatie Pronto denkt dat het beter kan. In Pronto kun je ook een wekker laten aftellen, maar deze stel je in met behulp van twee draaiknoppen: één voor het aantal minuten en één voor de seconden. De app barst niet van de functies, maar moet het vooral hebben van zijn slimme ontwerp.
Downloaden: Pronto (€0,89, iPad, iOS 5.0+)

AG Waddengoud iPadWaddengoud – Alieke Bruins heeft samen met anderen het boek Waddengoud omgezet naar een iPad-app. De illustraties zijn gemaakt door de 9-jarige Samme Reijnders maar het gaat in dit geval om iets meer dan een zoveelste prentenboek op de iPad. Je hebt vier opties: voorlezen, luisteren, hardop meelezen en gewoon lezen. Vooral in het luistergedeelte is veel moeite gestoken, door een gevarieerde stemmencast in te schakelen die Waddengoud presenteert als theaterlezen. Hoofdpersonen in het boek zijn de 9-jarige vriendinnen Guusje en Lien. De ouders van Guusje hebben een vakantiehuisje op Texel. Ze gaat er vaak met haar vader en moeder en haar twee zusjes naartoe. Dit keer mag Lien ook mee.
Downloaden: Waddengoud (€5,49, iPad, iOS 4.3+)

AG Chemistry Fun iPadChemistry Fun – De Nederlanders Polo Swelsen en Jos van Mil maakten de iPad-app Chemisty Fun naar eigen zeggen om aan te tonen dat serious games bij kunnen dragen aan de motivatie om te leren. De applicatie bleef geen intern experiment; hij is inmiddels te vinden in de App Store voor 2,69 euro. In Chemistry Fun leer je over ionen en zouten in scheikunde, kennis die je met een natuurprofiel op de middelbare school en bij een aansluitende opleiding nodig hebt.
Downloaden: Chemistry Fun (€2,69, iPad, iOS 5.1+)

AG Bijbel+Kant iPadBijbel+Kant en Psalmboek.nl – Bijbel+Kant is een nieuwe iPad-app van Nederlandse komaf waarin je de Statenvertaling van de Bijbel treft. Daarnaast zie je aan de zijkant van het beeld Kanttekeningen, die gelden als toelichtingen bij de traditionele bijbelteksten. Met een menu aan de linkerkant van het scherm open je de inhoudsopgave en ga je middels afkortingen naar hoofdstukken en de verzen daarin. De applicatie wordt met ingang van de volgende update universeel en is dan dus ook te downloaden op de iPhone. Psalmboek.nl is een andere nieuwe, christelijke iPad-app.
Downloaden: Bijbel+Kant (gratis, iPad, iOS 5.0+)
Downloaden: Psalmboek.nl (gratis, universeel, iOS 6.0+)

AG Duh Vulkanen iPadDuh-boekjes: Simpel, leuk aangekleed en opgeknipt in korte en krachtige hoofdstukjes. Dat zijn de nieuwe iPad-leerboeken van Duhboekjes.nl. Er zijn er vier van verschenen over totaal verschillende onderwerpen: vulkanen, katten, friet en ten slotte kastelen en ridders. Allemaal zijn ze opgeknipt in tien hoofdstukken die optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van boeken op de iPad. Zo heb je interactieve tekeningen met uitleg, kan je filmpjes afspelen en zijn er zelfs quizvragen tussendoor.
Downloaden: Duh! Vulkanen (€3,49, iPad, iOS 5.1+)
Downloaden: Duh! Katten (€3,49, iPad, iOS 5.1+)
Downloaden: Duh! Kastelen en ridders (€3,49, iPad, iOS 5.1+)
Downloaden: Duh! Friet (€3,49, iPad, iOS 5.1+)

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.