Archief voor 'Achtergrond'

App Store toestemming app installeren

Exclusief interview: Apple over DMA en de vrees voor onvoorziene iOS-dreigingen

De afgelopen vijftien jaar heeft Apple naar eigen inzicht het ecosysteem rondom de iPhone en iOS kunnen opbouwen. De Digital Markets Act (DMA) maakt daar een einde aan: het gesloten systeem moet in de EU op allerlei punten worden opengebroken. iCulture sprak met Gary Davis, Data Protection Officer van Apple, hoe het bedrijf daarmee omgaat. Hij vreest voor meer aanvallen op iOS en hoopt dat gebruikers voldoende heeft gedaan om het vertrouwen vast te houden.

Koplampen van een Apple Car.

Gerucht: 'Apple definitief gestopt met Apple Car'

Apple is gestopt met het Apple Car-project, zo meldt Bloomberg. Er is meer dan tien jaar gewerkt aan een zelfrijdende auto van Apple, die we waarschijnlijk nooit op de weg zullen zien.

Vision Pro gastmodus

Minister: 'Vision Pro achter het stuur is strafbaar'

Je kon het al van verre zien aankomen: het in het verkeer gebruikmaken van mixed reality-brillen zoals de Vision Pro is in Nederland illegaal. Minister Harbers heeft er alvast een uitspraak over gedaan, om toekomstig gebruik te ontmoedigen.

Digital fingerprinting

'Apps volgen je stiekem via reclames en iPhone-notificaties'

Beveiligingsonderzoeker Tommy Mysk laat zien dat pushmeldingen van populaire apps kunnen worden gebruik om gegevens over de gebruiker te versturen. Ander onderzoek bevestigt dat met de spionagetool Patternz hetzelfde mogelijk is.