Nederlandse iPad kost 420 euro en komt in september, denkt Chocomel

·

chocomelChocomel organiseert een spelletje waarmee je 4 exemplaren van de Apple iPad kunt winnen. De prijs “ter waarde van 420 euro” kan echter pas in september worden uitgekeerd “in verband met de beschikbaarheid van dit nieuwe product in Nederland”, aldus de actievoorwaarden. FrieslandCampina, de fabrikant van Chocomel, heeft misschien geheime connecties met Apple.

Maar de kans is ook aanwezig dat een enthousiaste marketingmedewerker maar wat uit de (chocolade)duim heeft gezogen: gezien de schrijfwijze van het woordje iPad (I-pad) is het in ieder geval niet iemand die goed heeft opgelet. Ook heeft Chocomel verzuimd te vermelden om welk type iPad het gaat. We vermoeden dat het gezien de lage prijs van €420 de 16GB-uitvoering met alleen Wi-Fi is.

Het Chocomel-spelletje is als Flash-game op Hyves te vinden. Apple heeft zelf nog niet bekendgemaakt wanneer de iPad in Nederland op de markt komt en hoeveel het apparaat dan gaat kosten. De lancering in enkele Europese landen is verschoven naar mei; Nederland hoort niet bij die eerste groep landen. De prijzen in euro’s zullen pas in mei bekend worden gemaakt, liet Apple kortgeleden weten.
chocomel ipad

Via: MobileCowboys

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

20 reacties

 1. Lijkt op een reclamestunt, 420 euro zou de ipad nog aantrekkelijker maken. Ik merk trouwens in mij omgeving veel belangstelling voor de ipad, anderen ook?

 2. door Richard

  Jep die merk ik hier ook bij mede-scholieren.
  En 420 zou toch wel een top-prijs zijn. Ga me later op de dag even verdiepen in een link tussen Chocomel & Apple.
  Behalve dat het allebij voeding is maarja.

 3. door Mick

  Ik weet niet of dit betrouwbaar is. Als je iPad al als I-pad schrijft weet ik het niet. En ja, veel belangstelling, ook bij mij. Mijn mede-scholieren zijn wel jaloers. :p

 4. @Richard: Geloof mij: die link is er niet. FrieslandCampina mag dan wat Nederlandse begrippen betreft een groot bedrijf zijn, maar Apple gaat dit soort bedrijven echt niet informeren. Bij Apple Benelux weet ook niemand het (officieel), dus die gaan heus niet een chocolademelkfabrikant die een dom marketingspelletje wil organiseren geheime informatie toespelen.

 5. Gezien de andere omrekenprijzen van Apple producten mogen we blij zijn als de iPad 450 euro gaat kosten. 420 euro gaat echt never nooit niet gebeuren.

 6. door Nick Smits

  Dit is gewoon juridisch slim. Zetten ze een hogere prijs er neer, en blijkt de iPad goedkoper te zijn, dan moeten ze dat compenseren. Daar hebben ze nu dus geen last van.

 7. @Nick Smits: Het is qua marketing gewoon slim. Je organiseert een spelletje, hebt wat meer publiciteit nodig en denkt: “Ik zet er gewoon een datum en prijs bij! Dat gaat een buzz opleveren!”. Sites zoals wij moeten er wel over schrijven (anders zit je als site te slapen) en je actie krijgt gegarandeerd een hoop publiciteit. Tja…

 8. door Mick

  Niet dat ik hem niet wil winnen.

 9. door Mick

  Dan heb ik er 2 :D

 10. door Herbie

  Ja leuk, flash game waarmee je een Ipad wint …

 11. door Rik

  Epic fail

 12. door Troye

  @Herbie: lol idd

 13. door Jeffrey

  Ze hebben het hier over een I-pad niet over de iPad.

 14. door Michel Lusthof

  Een dubieus verhaal. Zoals Gonny al zei weet Apple Benelux ook niet meer dan wat er vanuit de VS gemeld wordt.

  Zij meldden ons onlangs nog dat er buiten wat in de media advisory van afgelopen maandag stond, verder niets is gecommuniceerd en dat het dus nog steeds onduidelijk is wanneer de iPad deze kant op komt.

  Ik denk dat de kans groot is, dat dat niet voor juni/juli zal zijn. Als Apple nu al problemen heeft met de levering (al dan niet opzettelijk) en zodoende de (beperkte) internationale release moet uitstellen, dan laat een volledig internationale release nog wel een paar maanden op zich wachten. In dat opzicht zou september wel logisch klinken.

 15. door Thumper_uk

  If you convert $ to .€ then 420 is probably the price it will be , think the 3g will flop as it will be far too expensive for most people
  in the uk you can buy a mini wifi dongle that fits a standard simcard , together with this the wifi version of the ipad works perfectly and far cheaper as well , as the small dongle sits in your pocket so knowone would know which ipad you own

 16. door Dennis

  @:
  FrieslandCampina is de grootste zuivelcoöperatie ter wereld en nummer 3 als zuivelonderneming.[2] De zuivelgigant telt ongeveer 22.000 medewerkers, 17.000 aangesloten boeren, een omzet van 8,3 miljard euro en 8,7 miljoen ton verwerkte melk.

  Ik denk dat je er een beetje naast zit Gonny….
  Zijn misschien boeren, maar kunnen heel wat

 17. door Edo

  Ik denkDat je voor prijzen het beste naar de itouch kunt kijken. De goedkoopste versie kost in de USA $199 kijk je dan naar NL is het €179, ditzelfde trucje herhalen ze voor de versie van $299, die word in nl €279. De duurste kost in de us 399 Dollar en gaat hier over de toonbank voor 369 euro. Ik verwacht voor de ipad eigenlijk geen andere reken methode. Misschien trekt Apple er nog een keer ” 10 geld ” vanaf voor de euro prijs maar op meer mag je denk ik echt niet hopen. Dan zou de NL prijs dus op een goeie 459 tot maximaal 469 uitkomen.

  Veel mensen zullen dan denken van “ja hoor moeten ze weer geld verdienen over de ruggen van de Europeanen. ” voor een klein gedeelte hebben ze dan gelijk want op elektrische apparaten wordt in de EU inderdaad beter verdient. Maar nog niet eens zo heel er veel beter, het grootste verschil zit hem in de wijze waarop belasting word geheven. In de US hebben ze een sales tax die per staat varieert van ongeveer 5 tot 8%. In NL hbben we btw, wat al op een belachelijke hoogte van 19% staat. En dat word dan niet zoals in de us alleen geheven bij de verkoop aan de burger maar bij de verkoop van iedere partij!!! Oftewel zowel de elektronica winkel ( er gemakshalve vanuitgaand dat deze direct bij apple inkoopt) als jij betaad er btw over. Das dus 2 keer over 19 procent van een toch al niet te misselijk bedrag zoals een ipad… We worden dus zoals gewoonlijk weer hard genaakt door de overheid.

 18. door Tim Verhoeven

  @Edo:

  Maar de winkelier kan de BTW gewoon terugvragen hoor, dus alleen de consument betaald de BTW.

 19. door iPhonist von Gates

  Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
  @Nick Smits: Het is qua marketing gewoon slim. Je organiseert een spelletje, hebt wat meer publiciteit nodig en denkt: “Ik zet er gewoon een datum en prijs bij! Dat gaat een buzz opleveren!”. Sites zoals wij moeten er wel over schrijven (anders zit je als site te slapen) en je actie krijgt gegarandeerd een hoop publiciteit. Tja…

  Ik dacht eerst dat IPc aan product placement deed en dat jullie een soort sponsor hebben in de vorm van FrieslandCampina’s Chocomel ;-)
  Misschien dat jullie ook gehoord hebben van het nieuws dat Toyota alle familieleden tot aan de 4de graad voorzien van een GRATIS iPead 512 Gb wifi + 3G, bij aankoop van een nieuwe Toyota…….als je maar een Toyota afneemt zodat de parkeerplaats bij de fabriek wat ruimte krijgt.

 20. door Appelflap

  @Tim Verhoeven

  Maar de winkelier kan de BTW gewoon terugvragen hoor, dus alleen de consument betaald de BTW.

  Als de winkelier aan de consument een iPad verkoopt moet deze 19 procent in rekening brengen die dit bedrag op zijn beurt weer moet afdragen aan de belastingdienst.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.