Prototype nieuwe iPhone in café gevonden

Op de vloer van een café in San José zou een prototype van de iPhone HD/4G zijn gevonden. Het toont 80GB opslag en een aluminium behuizing.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone prototype cafeIn een café in Silicon Valley is een prototype gevonden van een toestel, dat de volgende generatie iPhone zou moeten voorstellen. Ook nu is het weer de vraag of de foto’s echt zijn. Het verhaal achter de ontdekking is echter wel apart: het toestel zou op de vloer van een café in San José zijn gevonden, niet ver van Cupertino. De foto’s laten een toestel met een voor- en achterkant van glas zien, met rondom een aluminium rand.

Ook is er een camera aan de voorzijde aanwezig en zou er volgens de vinder 80GB opslagruimte aanwezig moeten zijn (een wat afwijkend getal in het gebruikelijke rijtje 8, 16, 32, 64, 128GB).

Maar ook al zou het hier echt om een per ongeluk of opzettelijk ‘verloren’ toestel van Apple gaan, is het nog onzeker of de iPhone er daadwerkelijk zo gaat uitzien. Het is per slot van rekening een prototype. Helaas lukte het niet om deze bijzondere iPhone op te starten. Rondom het toestel zat een hoesje, bedoeld voor de iPhone 3G. Dat de achterkant van glas is gemaakt, zou een tijdelijke oplossing kunnen zijn. In februari verscheen een patent van Apple, waarin een toestel met aanraakgevoelige achterkant werd gepresenteerd.

Ook verschenen in februari foto’s op internet van de zogenaamde iPhone HD, die verdacht veel lijkt op het nu aangetroffen apparaat:

iphone hd foto

Update: Tipgever Chabirx Tweakers meldt nog dat het ID-nummer van keuringsinstituut FCC toebehoort aan Apple: wie op de website van de FCC de lijst met Apple-producten opzoekt krijgt dit nummer te zien. Dit bewijst niet de echtheid van de foto’s, maar de maker moet wel beschikken over kennis om de codering van de FCC na te maken.

Via: Engadget

De Spaanse website Applesfera beweert dat de foto’s nep zijn en dat het gaat om een imitatie iPhone, afkomstig uit Japan. Het bewijs daarvoor moet blijken uit de al even onscherpe foto hieronder.

iphone prototype

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2010, 1:05
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, iPhone 4, prototype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.