iPhone Tech Talk: Apple Nederland weet van niets?

28 oktober 2008, 10:15 · Gonny van der Zwaag

iphone tech talk“Maak nog geen hotelreservering!” Dat is het laatste wat mensen die zich voor de Nederlandse iPhone Tech Talk hadden aangemeld, van Apple hebben gehoord. Inmiddels is het een week vóór het evenement, maar de bevestiging wie wel en niet zijn toegelaten, is nog steeds niet binnengekomen. Volgens blogger Martijn Snels komt dat omdat Apple Nederland van niets weet.

Martijn nam contact op met Apple, om te vragen hoe het zit. Logisch, want er zijn nu eenmaal mensen die vrij moeten vragen op hun werk, willen weten of ze de dag vrij van afspraken moeten houden, of simpelweg willen weten of ze een hotel in Amsterdam of Delft moeten reserveren.

Op 3 november is de iPhone Tech Talk World Tour in Nederland… als Apple er tenminste nog in slaagt om de organisatie en de uitnodigingen rond te krijgen.

Via: blog Martijn Snels (originele bericht lijkt te zijn verwijderd)
Met dank aan Robbert voor de nieuwstip

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten

52 reacties

 • 5 years

  lol wat een slechte organisatie dan.. als er nu een week voor tijd nog zoveel onduidelijkheid is!

  Antwoord Quote

 • Thaurin
  5 years

  Ik vroeg me inderdaad af waar die bevestiging blijft. Ik heb me ingeschreven voordat het vol zat en het zou toch wel fijn zijn om te weten of ik verlof op kan nemen voor die dag.

  Antwoord Quote

 • Pixxa
  5 years

  Hier ook, direct ingeschreven denk dat het net 2 uur online stond, tot op heden nog geen bevestiging gekregen en heb inmiddels wel al contact gezocht met de techtalk groep zelf maar nog geen reactie terug gehad.

  Heb maar wel vrij genomen in de hoop dat het door gaat en anders heb ik een dagje vrij om zelf de coden :)

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Yeah, ook nog nix voorbij zien komen. Lekker georganiseerd.

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Dit klopt inderdaad, ik kreeg ook de indruk dat Apple NL hiervan niet af weet. Wij hadden via de pers route contact met Apple Nl opgenomen of we een uitnodiging konden krijgen. Dit was niet mogelijk volgens hun en volgens mij wisten ze er ook niet vanaf.

  Beet je jammer dit.

  Antwoord Quote

 • Peerke
  5 years

  Beetje jammer, ik heb ze ook nog gemaild… maar niets gehoord.

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Leuk dit terug te vinden op iPhoneclub.nl. Ik zag de trackback al langskomen in mijn E-Mail.

  Ik ben vanochtend gebeld door Apple (Nederland denk ik) die ook mijn bericht hadden gelezen op mijn blog. De verwondering van mij was uiteraard begrijpelijk volgens Apple. Ze hebben mij erop gewezen dat er een NDA rust op de dag wat helaas niet is gecommuniceerd concludeerde ik met hen.
  Hierop heb ik besloten om het geheel in te trekken tot zeker nader horen van Apple.

  Ik ben blij dat Apple mijn bericht serieus neemt en hiermee dus ook jonge ondernemers die met veel passie in hun zaak zitten.

  Houd vooral mijn blog in de gaten want ik laat vaker dingen langskomen die op veel andere site’s de frontpage niet halen maar minstens zo interessant zijn.

  Antwoord Quote

 • @Martijn: Dus Apple maakt iets openbaar bekend, roept vervolgens dat er (op de inhoud) een NDA op rust en jij haalt snel de posting weer offline? Hmmm…

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Origineel geplaatst door iPhoneclub (Gonny)
  @Martijn: Dus Apple maakt iets openbaar bekend, roept vervolgens dat er (op de inhoud) een NDA op rust en jij haalt snel de posting weer offline? Hmmm…

  Sorry, Gonny. Ik wil Apple niet op hun tenen trappen en wacht even af wat ik voor bericht krijg. Zodra ik meer weer gaat het bericht wellicht zo weer online. Ik wil niet graag vanuit mijn onderneming met Apple in de clinch komen vandaar mijn besluit.
  Wat ik mijzelf nu afvraag is of ook niet leden van de Apple Developer Connection deel konden nemen? Mijn onderneming is dit wél dus wellicht kan iemand iets bevestigen die geen lid is of hij dit ook voorgeschoteld heeft gekregen toen hij zich inschreef. In principe heb ik namelijk enkel een kort mailtje gehad met dat ik geen plannen nog moest maken en geen NDA.

  Het betreft overigens het volgende stuk in de NDA waaronder de Tech Talk blijkbaar ook is komen te vallen.

  5. Nondisclosure and Nonuse of Apple Confidential Information. Unless otherwise expressly agreed or permitted in writing by Apple, you agree not to disclose, publish, or disseminate any Apple Confidential Information to anyone other than to other Registered iPhone Developers who are employees and contractors working for the same entity as you and then only to the extent that Apple does not otherwise prohibit such disclosure. Except for your Authorized Purposes as a Registered iPhone Developer or as otherwise expressly agreed or permitted by Apple in writing, you agree not to use Apple Confidential Information in any way, including, without limitation, for your own or any third party’s benefit without the prior written approval of an authorized representative of Apple in each instance. You further agree to take reasonable precautions to prevent any unauthorized use, disclosure, publication, or dissemination of Apple Confidential Information. You acknowledge that unauthorized disclosure or use of Apple Confidential Information could cause irreparable harm and significant injury to Apple that may be difficult to ascertain. Accordingly, you agree that Apple will have the right to seek immediate injunctive relief to enforce your obligations under this Agreement in addition to any other rights and remedies it may have.

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Origineel geplaatst door Martijn
  Wat ik mijzelf nu afvraag is of ook niet leden van de Apple Developer Connection deel konden nemen?

  Antwoord: het stond alleen voor iPhone Developer Program en/of ADC leden open om zich in te schrijven voor het event.

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Dus in principe had iedereen de NDA al gezien. Beetje opmerkelijk dat ik wordt gebeld terwijl de ontwikkelaar hier (http://ejohn.org/blog/iphone-tech-talk/) het complete evenement heeft omschreven. Ik vraag me nu een beetje af wat er klopt. Ik heb de ADC aangeschreven per E-Mail voor duidelijkheid rond de NDA icm de evenementen van Apple.

  Antwoord Quote

 • @martijn en anderen
  Ook ik heb me direct ingeschreven. Ook nog niets gehoord. Als je wat weet of nieuws hebt, post het dan hier, zodat iedereen die gecomment heeft (en het vinkje aan heeft gezet dattie veranderingen gemaild wilt hebben) het ook weet.

  Antwoord Quote

 • @Martijn – Ik heb gebeld met Apple PR en daar zijn ze nog aan het uitzoeken of alleen de inhoud van het evenement onder de NDA valt, of dat het ook voor de ‘randverschijnselen’ geldt zoals de perikelen rond de uitnodigingen. Het zou raar zijn als de NDA voor allebei geldt. Ik was van plan erheen te gaan en achteraf mensen te vragen wat ze ervan vonden. Volgens mij kan Apple dat laatste niet verbieden, zolang er niet over echt inhoudelijke zaken wordt gepraat.

  Kreeg trouwens te horen dat de bevestigingen nét verstuurd zijn.

  Antwoord Quote

 • 5 years

  @iPhoneclub (Gonny) – Ik heb ADC een mail gestuurd met de zelfde vraag dus ik ben benieuwd.

  Ik heb tot op heden nog geen bevestiging ontvangen. In mijn geval zou deze ook eigenlijk telefonisch plaatsvinden vanuit Apple zelf ivm. mijn vraag waar ze bleven. Heeft iemand anders al wél een bevestiging?

  Antwoord Quote

 • Michel
  5 years

  iPhone Pech Talk?

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Ik heb zojuist per E-Mail mijn bevestiging ontvangen. Telefonisch heeft Apple nog niks laten weten.

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Nou, zal zeker via post zijn, want ik heb nog geen mail binnen.

  Origineel geplaatst door iPhoneclub (Gonny)
  @Martijn – Ik heb gebeld met Apple PR en daar zijn ze nog aan het uitzoeken of alleen de inhoud van het evenement onder de NDA valt, of dat het ook voor de ‘randverschijnselen’ geldt zoals de perikelen rond de uitnodigingen. Het zou raar zijn als de NDA voor allebei geldt. Ik was van plan erheen te gaan en achteraf mensen te vragen wat ze ervan vonden. Volgens mij kan Apple dat laatste niet verbieden, zolang er niet over echt inhoudelijke zaken wordt gepraat.

  Kreeg trouwens te horen dat de bevestigingen nét verstuurd zijn.

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Jawel, uitnodiging ontvangen

  Antwoord Quote

 • Jup bevestiging binnen :)

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Hier nog niets binnen…

  Antwoord Quote

 • 5 years

  @ideveloper – Dit kan tot ongeveer morgen duren. Dergelijke mailings gaan in delen aangezien er anders hun servers kuren krijgen.

  Antwoord Quote

 • @Martijn: Dit is toch geen massamailing? Ik schat dat er per meeting niet meer dan 200 tot 500 mensen worden uitgenodigd (geen idee eigenlijk, ik gok maar wat). Dat is makkelijk in een paar batches binnen een uur te doen. Wereldwijd zal het om niet meer dan 10.000 mailtjes gaan. Ik durf te wedden dat Apple op een doorsnee dag veel grotere aantallen reclamemailtjes over Apple Store-acties rondstuurt.

  Bij mij ook nog niets binnen.

  Antwoord Quote

 • 5 years

  @iPhoneclub (Gonny) – Ik denk dat er 10 per minuut worden verstuurd op dit moment. En aangezien dat dit internationaal wordt aangestuurd en er nog wel wat meer events zijn zal dit even duren vrees ik. :)

  Antwoord Quote

 • EagleEye
  5 years

  Ik heb ook zojuist per E-Mail mijn bevestiging ontvangen.

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Wordt er vanuit iPhoneclub nog een meeting nadien georganiseerd? Bijvoorbeeld een drankje met z’n alle ergens in een café in Delft? Iemand in voor dit idee?

  Antwoord Quote

 • Thaurin
  5 years

  Weet iemand of Apple ook laat weten dat je NIET kunt komen omdat het vol zit? (Nog niets ontvangen.)

  Antwoord Quote

 • Jeroen van Wissen
  5 years

  Zojuist per email bevestiging ontvangen van m’n inschrijving. Wel vreemd dat ze het iPhone Tech Talk Amsterdam noemen, en het in Delft houden…. scheelt toch wel een aantal kilometers en compleet andere route rijden..

  Antwoord Quote

 • Batumulia
  5 years

  Same here ook nog niks ontvangen hoop het eigenlijk wel :)

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Privé of bedrijf?

  Antwoord Quote

 • Batumulia
  5 years

  Prive.

  Antwoord Quote

 • Robbert
  5 years

  voor mij privé. Is dat een probleem?

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Dat kan een reden zijn… Kan mij begrijpen dat Apple bedrijven voorrang heeft gegeven. Is iedereen die de aanmeldingen al binnen heeft ingeschreven bij Apple vanuit zijn werk of onderneming?

  Antwoord Quote

 • praseodym
  5 years

  Zo, ik heb een bevestiging!
  Heb ‘n privé developer account, maar heb de universiteit als bedrijf opgegeven. Geen idee of ze daar echt op gelet hebben of dat gewoon de eerste X geregistreerden een mailtje gehad hebben.

  Overigens: waar is het precies? In het mailtje staat het adres van de faculteit Civiele Techniek, maar dat lijkt me een vreemde plaats om zo’n event te houden. Ik verwacht het eerder in de aula (het congrescentrum van de TU).

  Antwoord Quote

 • Robbert
  5 years

  Ik ben een keer in de TU geweest(bij ruimtevaart en nogwat) het is gewoon een gebouw wat op de grond van de TU staat.de TU is ook niet een gebouw maar een stuk grond met verschillende afdelingen, die faculteit Civiele Techniek is waarschijnlijk gewoon een gebouw en daar word het in een college zaal gedaan.

  ik nog niks binnen

  @Martijn
  Bij Bedrijf heb ik gewoon mijn complete naam ingegeven, net als je in de appstore wel ziet bij privé ontwikkelaars.

  Antwoord Quote

 • praseodym
  5 years

  @Robbert – Het gaat me er meer om dat er alléén een adres staat. Het gebouw van Civiele Techniek is zo groot dat een beetje meer informatie wel handig zou zijn (welke ingang bv., er zijn er drie).

  Antwoord Quote

 • Sam Sheyn
  5 years

  Ik heb ook mijn bevestiging ontvangen, 7:50PM.

  Antwoord Quote

 • Jeroen Sack
  5 years

  Hier is hij vanmiddag binnen gekomen, iets voor 5 uur. Ik heb zo het gevoel dat dit artikel wel geholpen heeft.

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Ik ben nog student, dus ben niet via een bedrijf of werk aangemeld…
  Meeting nadien gaat voor mij niet lukken. `s middags is ook nog momo (mobilemonday.nl)

  Antwoord Quote

 • Daniel
  5 years

  Heb nog niets binnen verdomme:S heb het ROC van amsterdam als bedrijf opgegeven.

  Antwoord Quote

 • Bokkepodus
  5 years

  Nou als ook de uitnodiging onder de NDA valt kunnen ze gelijk de massa hier oppakken…

  Antwoord Quote

 • Robbert
  5 years

  nog niks hier… :(

  Antwoord Quote

 • Rik
  5 years

  Ook hier nog steeds niks, ‘k denk dat het maandag gewoon werken wordt….. :(

  Antwoord Quote

 • Rik
  5 years

  Update: Het wordt definitief een dagje werken, de afwijzingen zijn kennelijk nu ook verstuurd :s

  Antwoord Quote

 • Thaurin
  5 years

  Ik heb net een mail binnengekregen waarin staat dat het vol is en ik helaas niet kan komen. Modderfokkers!! Toen ik de inschreef was het nog lang niet vol, dus ik vermoed dat ADC members voorrang hebben gekregen.


  Thank you for your interest in attending the iPhone Tech Talk being held in Amsterdam on 03 November 2008.

  Due to an overwhelming response, we have reached the maximum capacity for the venue and cannot confirm your registration. We will keep you informed of any future iPhone developer events scheduled in your area.

  We appreciate and value your interest in developing for iPhone.

  Regards,

  iPhone Developer Program

  Antwoord Quote

 • DanielJvdBerg
  5 years

  Heb precies dezelfde mail gekregen. Idd wat een modderfokkers, heb me direct na aankondiging ingeschreven, keek op dat moment net op het internet stond nog geen 10 minuten online. Klootzakken, al zeg ik het zelf!

  Antwoord Quote

 • WIM
  5 years

  Heb uitnodiging binnen: blijkt in Delft te zijn…

  Antwoord Quote

 • Wubbe
  5 years

  Ik ben ADC member en heb als privé ingesechreven.
  Zojuist ontvangen:

  Thank you for your interest in attending the iPhone Tech Talk being held in Amsterdam on 03 November 2008.
  Due to an overwhelming response, we have reached the maximum capacity for the venue and cannot confirm your registration. We will keep you informed of any future iPhone developer events scheduled in your area.
  We appreciate and value your interest in developing for iPhone.

  Regards,

  iPhone Developer Program

  Toen ik inschreef was er ook nog voldoende plaats…

  Antwoord Quote

 • JBakow
  5 years

  Echt belachelijk, ik heb me meteen ingeschreven toen ik het mailtje kreeg, maar ik mag ook niet komen. Ik durf te wedden dat ik wel had mogen komen als ik me had opgegeven via de gegevens van mn werk… sukkels! Zonde dat ze niet inzien dat de meest unieke applicaties van independent ontwikkelaars komen ipv de gevestigde orde.

  Achja, their loss! Ik ben er al lang achter dat Apple niet het ‘sociale’ bedrijf is wat ze willen laten overkomen.

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Dezelfde mail terwijl ik erbij was toen er nog beschikbare plekken waren. Echt vreemd, is de ruimte opeens kleiner geworden?

  Origineel geplaatst door Wubbe
  Ik ben ADC member en heb als privé ingesechreven.
  Zojuist ontvangen:

  Thank you for your interest in attending the iPhone Tech Talk being held in Amsterdam on 03 November 2008.
  Due to an overwhelming response, we have reached the maximum capacity for the venue and cannot confirm your registration. We will keep you informed of any future iPhone developer events scheduled in your area.
  We appreciate and value your interest in developing for iPhone.

  Regards,

  iPhone Developer Program

  Toen ik inschreef was er ook nog voldoende plaats…

  Antwoord Quote

 • Ik heb mn inschrijving bevestigd gekregen gisteren, maar NOOIT de melding gehad dat er “genoeg plaats” zou zijn. Apple heeft mijns inziens geen valse beloftes gedaan en duidelijk aangegeven dat het aantal plaatsen beperkt was:

  Quote uit eerste mail die ik ontving:

  “Dear Rutger Zandman,

  Thank you for your interest in attending the iPhone Tech Talk being held in Amsterdam on 03 November 2008. Due to the high demand and limited space at each venue, please do not make your travel plans until you receive an email confirming your registration.”

  Antwoord Quote

 • Robbert
  5 years

  hoewel ik zelf helaas ook de mail heb gekregen waarin staat dat er te weinig plaats is ben ik het wel met rutger eens, maar toen ik me ingeschreven heb stonde er nog geen vol plaatje achetr amsterdam, dat had ook bij mij de indruk gewekt dat er niet te weinig plaats zou zijn.

  Antwoord Quote

 • Pim
  5 years

  Origineel geplaatst door JBakow
  Echt belachelijk, ik heb me meteen ingeschreven toen ik het mailtje kreeg, maar ik mag ook niet komen. Ik durf te wedden dat ik wel had mogen komen als ik me had opgegeven via de gegevens van mn werk… sukkels! Zonde dat ze niet inzien dat de meest unieke applicaties van independent ontwikkelaars komen ipv de gevestigde orde.

  Achja, their loss! Ik ben er al lang achter dat Apple niet het ‘sociale’ bedrijf is wat ze willen laten overkomen.

  Same here, heb me waarschijnlijk als een van de eersten aangemeld, volgens mij zelfs onder m’n bedrijf, maar het mailtje gekregen dat-ie vol zat. Jammer…

  Antwoord Quote

Comments are closed.