Alternatief voor BossPrefs: SBSettings (Cydia)

SBSettings is een nieuw alternatief voor BossPrefs. Met de applicatie kun je in één vingerbeweging zaken als 3G, Bluetooth, EDGE en SSH in- en uitschakelen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

SBSettingsMet SBSettings kun je razendsnel veelgebruikte functie als Bluetooth, 3G, Wi-Fi en SSH aan- en uitschakelen vanuit elke applicatie. SBSettings is namelijk altijd bereikbaar met één vingerveeg over de statusbalk en heeft daarom ook geen eigen programma-icoon. De applicatie zou voor veel functies gezien kunnen worden als een alternatief voor BossPrefs.

Na het opstarten van SBSettings zie je bovenin de instellingsmogelijkheden van het programma en daaronder informatie over je iPhone, zoals de IP-adressen voor Wi-Fi en data, de naam van je iPhone en de vrije opslagruimte. Je kunt zaken als 3G-verbinding, Bluetooth, telefoon, SSH, Wi-Fi en EDGE in- en uitschakelen door op de groene en rode knoppen te tikken.


Via More > View Toggles kun je de instellingen van de schakelaars aanpassen. Je kunt de iPhone met SBSettings ook een respring en herstart uitvoeren, respectievelijk met de oranje en rode knoppen rechts onderin. Maar er is meer mogelijk: je kunt iconen verbergen en er zijn allerlei extra functies beschikbaar zoals het in- en uitschakelen van de numerieke batterijwaarde (in plaats van een batterij-icoontje) en de Apple-killswitch.

SBSettingsZelfs wanneer je in een andere applicatie zit kun je SBSettings snel bereiken: op elk moment kun je gewoon met je vinger over de statusbalk strijken. Met de X-knop linksbovenin de applicatie kun je SBSettings op elk moment weer sluiten. Je kunt maximaal 11 iconen in het hoofdmenu van SBSettings opnemen.

De ontwikkelaar is van plan om in komende versies nog meer functies toe te voegen, maar eigenlijk is SBSettings nu al de moeite waard: makkelijk in gebruik en altijd binnen handbereik.

Onze forumbezoekers zijn ook enthousiast over de applicatie: SBSettings Beta v0.91 (BigBoss).
Te installeren via de BigBoss-source in Cydia.

Meer info: BigBoss: SBSettings

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

32 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.