‘iPhone populairste telefoon onder generatie Y’

·

Smartphone gebruik VSApple leidt de Amerikaanse smartphone-verkopen onder een van de doelgroepen die het meest intensief zijn smartphone gebruikt. Volgens het zesde jaarlijkse State Of Consumers And Technology Benchmark van Forrester bevat 29 procent van generatie Y, jongeren van 24 tot 32, een iPhone. Daarmee blijft Apple Samsung voor, waarvan 20 procent van die leeftijdsgroep een smartphone heeft. In totaal heeft 72 procent van generatie Y een smartphone.

De cijfers zijn van toepassing op de markt in de Verenigde Staten, waar het merkaanbod van mobiele telefoons sterk overeenkomt met dat van de markt in Europa. Het rapport van Forrester is tot stand gekomen op basis van enquêtes.

Generatie Y is verreweg de meest geavanceerde smartphone-gebruiker. Bijna iedereen in de doelgroep verstuurt minstens een sms per maand en heeft internettoegang op de telefoon. Ongeveer zeventig procent gebruikt de telefoon voor e-mail, checkt nieuws, sport, het weer en gebruikt sociale media. Een percentage dat overeenkomt met de smartphone-penetratie in de doelgroep.

Als het aankomt op een doorsnee van de Amerikaanse bevolking, is Samsung marktleider met 24 procent van de smartphones in handen. Apple volgt met 18 procent en staat daarmee gelijk met LG, dat ook 18 procent pakt. Motorola heeft 12 procent marktaandeel volgens het onderzoek, HTC 8 en Nokia en RIM beide 5 procent.

Via Readwrite

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

6 reacties

 1. door Fruitschaal

  Motorola? Produceert Motorola al smart-phones? Nog nooit een gezien.

 2. door JzAero

  @Fruitschaal: ja, Motorola Defy is een goed voorbeeld, waterdicht en met Android.

 3. door Sashimi12

  Waterdicht? Niet toen die van mij zo uit mijn zak het toilet in plonsde.

 4. door Zpuit

  Een sms per maand haalt iedere opa!

 5. door Bubbly

  @Zpuit: Uh, nee… Misschien wel als Facebook SMS ook Nederland ging ondersteunen.

 6. door Nico Jansen

  Sta nu in Alexandrium en het lijkt wel of bijna iedereen een iPhone heeft … maar misschien komt het wel omdat ik dat graag zie … Het is eigenlijk wel leuk om zo rond te kijken … Misschien wel een leuk idee voor een nieuwe app :-)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.