Burgemeester New York geeft iPhone en iPad de schuld van toenemende criminaliteit

Burgemeester Bloomberg van New York geeft de iPad en iPhone de schuld van de toenemende criminaliteit. Door meer diefstallen groeiden de criminaliteitscijfers, die anders waren gedaald.

ipad beveiligingMichael Bloomberg, burgemeester van New York, zegt dat het toenemende aantal iPhones en iPads heeft geleid tot meer criminaliteit in de wereldstad. De politie van New York registreerde 3.484 meer misdrijven, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Hoewel er geen volledige uitsplitsing per categorie bekend werd gemaakt, weten de officials wel waarom de criminaliteit zo toenam: het komt door het grotere aantal diefstallen van Apple-producten. Afgelopen september bleek uit statistieken van de New Yorkse politie al dat criminaliteit rond Apple-producten snel groeide: terwijl bij andere misdaden een groei van 4% werd gesignaleerd, lag dat bij Apple-producten tien keer hoger.


Nu ook burgemeester Bloomberg zich ermee bemoeit, is dat misschien een signaal om er iets aan te doen: niet meer opzichtig met iPhones en iPads over straat lopen en de witte oordopjes omruilen voor voor understated zwarte oordopjes van een onbekend merk. “Als je de toename in Apple achterwege laat, zou de criminaliteit dit jaar gedaald”, zei Marc La Vorgna, de perssecretaris van Bloomberg.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.