Foutje: T For Telecom verkoopt losse iPhone 4 voor 39,27 euro [Update x3]

·

t for telecom iphone koopjeT For Telecom heeft op de website een wel erg goedkope aanbieding: de iPhone 4 en de iPhone 3GS zijn los te bestellen voor nog geen 40 euro. Veel mensen hebben het toestel inmiddels al voor deze prijs besteld, al lijkt het duidelijk om een fout (en mogelijk ook om een poging tot phishing) te gaan. De webwinkel maakte een nieuwe webpagina aan om zich voor te bereiden op de verkoop van de iPhone via operators KPN, Hi en Telfort vanaf 29 november. Daarbij is waarschijnlijk iets misgegaan met het invoeren van de prijs.

Waarschuwing: De webpagina waar we hieronder naar verwijzen, is een subdomein van tfortelecom.nl. maar blijkt toch niet helemaal in de haak. Wij raden iedereen voorlopig aan om NIET via deze webpagina te bestellen. Lees de reacties onder dit artikel.

Reactie T For Telecom

Inmiddels hebben wij navraag gedaan bij Dexcom Retail BV, het moederbedrijf van T For Telecom. Mevr. Paardekoper van Dexcom gaf in een telefonische reactie aan, dat het subdomein telecom.tfortelecom.nl doorverwijst naar een website die ooit van T For Telecom is geweest, maar niet meer onder beheer is. Het logo en de uitingen op de site zijn onrechtmatig gebruikt. T For Telecom is inmiddels maatregelen aan het nemen om te zorgen dat de site offline wordt gehaald en de betrokkenen worden achterhaald. Gelukkig zijn er geen financiële gegevens in verkeerde handen gevallen, want mensen die hadden besteld hebben alleen e-mailadres en NAW-gegevens ingevuld. Desondanks blijft het een kwalijke zaak.

Vervolgreactie T for Telecom

Ook tegenover mobilecowboys.nl heeft t for telecom vanavond (21:30 uur) een reactie gegeven.

T-for-T-verklaring-iPhone-aanbieding

De reactie kan om een aantal redenen met een korrel zout worden genomen, zoals Ron Smeets van mobilecowboys.nl ook aangeeft:

Mmmh, errug vaag, deze verklaring. Waarom? Nou, ten eerste omdat bestaande t for telecom klantenaccounts, die maanden (of nog langer) geleden al aangemaakt waren, ook geaccepteerd werden bij het inloggen in de webshop die vanmiddag online stond.
Ofwel, als de ‘onbekenden’ toegang hadden tot de website, dan moeten ze ook toegang gehad hebben tot de klantendatabase. Dit moet wel haast een ‘inside job’ geweest zijn. Of een uit de hand gelopen fout cq. stunt van t for telecom.

Onderstaand is het vervolg van het originele artikel zoals door ons geplaatst.


Op het moment van schrijven is de pagina nog beschikbaar. Wie denkt een koopje te kunnen halen, moet even de algemene voorwaarden van de webwinkel lezen. Daarin staat niets over prijsfouten, maar er staat wel dat alle aanbiedingen vrijblijvend zijn. En hoewel ik geen jurist ben, meen ik me te herinneren dat winkeliers niet hoeven te leveren als er duidelijk sprake is van een prijsfout. Consumenten kunnen weten dat een losse iPhone normaalgesproken rond de vijf- tot zevenhonderd euro, dus meer dan het tienvoudige, kost.

Bovendien is op de website te lezen:

Als door een kennelijke typefout of een technische storing de prijs of andere voorwaarde van een product of dienst verkeerd is weergegeven op deze site en tegen die verkeerd weergegeven prijs of voorwaarden is besteld, kan Tfortelecom weigeren een dergelijke bestelling uit te voeren tegen de verkeerd weergegeven prijs of voorwaarden.

Meer info: Link verwijderd

t for telecom koopje

Via: gsmhelpdesk.nl

14:30 uur: Extra disclaimer toegevoegd.
15:20 uur: Reactie Dexcom Retail toegevoegd.
23:15 uur: Reactie t for telecom / Mobile Cowboys toegevoegd.
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

217 reacties

 1. door Dviate

  Had Neckermann hier ook geen ervaring mee, afgelopen zomer tijdens het WK en concullega Otto een paar jaar geleden trouwens ook? ;)

 2. door Ptrck

  Stel dat ik nu dus (zonodig voor de gein) voor die 40 euro de iphone 32gb koop via de website.

  Uiteindelijk zal T for telecom natuurlijk zeggen dat dit een fout is enz. Kan ik het dan annuleren? Of moet ik dan op eens de volle pond betalen???

 3. door Steefie

  Dat is zeer nice.. Jammer dat de consument het gaat verliezen!

  ben benieuwd hoe deze, waarschijnlijk rechtzaak, op gaat uitlopen.

 4. door Steefie

  Origineel geplaatst door Ptrck
  Stel dat ik nu dus (zonodig voor de gein) voor die 40 euro de iphone 32gb koop via de website.Uiteindelijk zal T for telecom natuurlijk zeggen dat dit een fout is enz. Kan ik het dan annuleren? Of moet ik dan op eens de volle pond betalen???

  Dan is het bestellen van jou ook een fout. Je hebt het besteld omdat het zo goedkoop was. Waarschijnlijk moeten zij dan ook schipperen en kan je de bestelling intrekken!

 5. door woutertjh

  K heb em besteld, boeiend als hun fout zijn kom ik er wel onderuit, anders heb ik een goedkoop 32gb iphone 4tje, :) kan me nog wel andere prijsfouten herinneren die vervolgens gewoon voor dat bedrag geleverd zijn.

 6. door Jim Kroon

  Als door een kennelijke typefout of een technische storing de prijs of andere voorwaarde van een product of dienst verkeerd is weergegeven op deze site en tegen die verkeerd weergegeven prijs of voorwaarden is besteld, kan Tfortelecom weigeren een dergelijke bestelling uit te voeren tegen de verkeerd weergegeven prijs of voorwaarden.

  Heeft dus geen nut om te bestellen :)

 7. Zo, besteld (iP4 16GB)

  En, oh bizar, een bevestiging binnen:

  Geachte heer/mevrouw,

  Wij hebben uw bestelling succesvol ontvangen!
  Uw ordernummer is

  Na controle van uw bestelling zal de Online Pakket Dienst (OPD) zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om gezamenlijk de bezorgdatum met u af te spreken. De Online Pakket Dienst (OPD) zijn specialisten in het bezorgen van uw bestelling en het afhandelen van uw aanvraag. De complete afhandeling zal dan ook door de medewerker van de OPD, op het door u gekozen afleveradres worden verzorgd.

  U kunt altijd zelf uw orderstatus volgen door weer in te loggen op onze website en
  uw order te bekijken.

  Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, indien u nog vragen
  hebt dan horen wij dit uiteraard graag.

 8. door Hans Kazan

  Stelletje paupers die proberen en/of denken kunnen gebruik te maken van een dergelijke fout..

  @Dviate; geheel andere ‘actie’
  @Ptrck; je kunt je bestelling altijd annuleren binnen 7 dagen meen ik (afkoelperiode) volle pond betalen hoef je dus niet.
  @Steefie; er is helemaal geen sprake van winnen of verliezen – en al helemaal omdat er geen rechtzaak is en/of zal komen.

 9. Dat ga je niet redden helaas. In de voorwaarden staat iets over typefouten…

  http://telecom.tfortelecom.nl/CMS/31/website_bottom_disclaimer/

 10. door Ptrck

  UPDATE

  Heb de gok genomen… Heb bij de algemene voorwaarden niks kunnen vinden over mogelijk prijsfouten. Ik verwacht dat de bestelling anders geannuleerd wordt…

  Heb de iphone 4 32 GB besteld. Heb een mail binnen waarin staat dat de online pakket dienst zo spoedig mogelijk contact met mij opneemt voor een bezorgdatum.

  Ik hou jullie op de hoogte.

 11. door bstruik

  Ik heb er 2 besteld.
  Heb de bon en contractnr dus ben benieuwd.

 12. door Peter

  dit hoeven ze niet te leveren ;) jurisprudentie zat over. bijvoorbeeld een wehkamp foutje, ze hadden een tv aangeboden voor enkele tientjes waarvan iedereen kon weten dat die niet voor die prijs aangeboden kon/kan worden. daardoor waren ze niet gehouden de tv’s voor die prijs af te leveren ;)

 13. door HarmHero

  Ok, heb er ook 1 besteld. Ben erg benieuwd of ze idd zullen leveren. Zou toch een stunt zijn zeg :-P

 14. door jajaohnee

  Wel goedkoop, maar niet zodanig laag dat IK denk dat het een fout is. In combinatie met abonnementen zie je vaker dit soort tarieven, dus als nietsvermoedende consument lijkt me dit een geloofwaardig aanbod…. (?)

 15. door N1mber

  @Jim Kroon: Het is bijna zeker dat de telefoon niet voor zo’n prijs wordt geleverd……..maar kan het kwaad om het toch te proberen??

 16. door bstruik

  @jajaohnee: Er staat toch echt (LOS TOESTEL)

 17. door Pheathon

  Lijkt me dubieus dat er alleen met pinnen aan de deur kan worden betaald… bovendien heeft t for telecom geen telecom.tfortelecom.nl…

  Klinkt mij als een grootscheepse skimming actie…

  En op http://www.tfortelecom.nl staat dat de iphone 4 binnenkort beschikbaar komt, meer niet…

 18. door Jim Kroon

  Origineel geplaatst door jajaohnee
  Wel goedkoop, maar niet zodanig laag dat IK denk dat het een fout is. In combinatie met abonnementen zie je vaker dit soort tarieven, dus als nietsvermoedende consument lijkt me dit een geloofwaardig aanbod…. (?)

  Het is de prijs van een los toestel. Zonder abonnement.

  Origineel geplaatst door N1mber
  @Jim Kroon:Het is bijna zeker dat de telefoon niet voor zo’n prijs wordt geleverd……..maar kan het kwaad om het toch te proberen??

  Dat is waar, maar de kans blijft alsnog nihil.

 19. door jajaohnee

  @ bstruik zei op 8 november 2010 om 14:16 en
  @ Jim Kroon zei op 8 november 2010 om 14:17
  Ik zoek redenen om het acceptabel te laten lijken. Maar is idd moeilijk…

 20. door Tom

  Ook 1 besteld en bevestiging ontvangen haha … Weird dat de site nog in de lucht is.

 21. door Jeroen

  Gewoon twee besteld.
  Als zij hem uiteindelijk niet hiervoor leveren, heb ik niets verloren. Anders is de kerstman wel erg vroeg dit jaar!!! ;-)

 22. door Frankhan

  Ach de wet is duidelijk in dit soort vergissingen. De foute prijs staat absoluut niet in verhouding tot de werkelijke prijs dus geen probleem voor t for t

  Lijkt mij ook voor de hand liggen.

 23. door Douwe

  zou het echt zijn dat als je nu besteld voor 40 eu dat je zon iphone ook gwn krijgt?

 24. door Hugo

  Heb er ook maar 1 besteld. Ook al weet ik dat hem niet krijg. Vind het wel leuk om het te proberen.

  Toch grappig dat het regelmatig gebeurd bij zulke bedrijven. Zeker bij zulke producten waarvan ze weten dat ze hard lopen.

 25. door niels

  Op een website staan in de kleine lettertjes altijd dat typ en drukfouten kunnen voorkomen. Dat is hierbij het geval. Het is dus ingedekt.

 26. door Vincent

  @Frankhan: T-mobile is ook helemaal geen partij in deze.

 27. door blublub

  Staat duidelijk in de voorwaarden:

  Prijs-, model- of technische wijzigingen en tekstuele fouten voorbehouden. KPN B.V. is gerechtigd bestellingen van producten en/of diensten tegen verkeerd weergegeven prijzen en/of voorwaarden niet te accepteren. tfortelecom.nl is een initiatief van KPN BV.

  Ik heb ‘m ook besteld, je weet het nooit bwhaha.

 28. door sander

  Natuurlijk gaan ze niet leveren, zoals al eerder gezegd, voldoende jurisprudentie. Maar proberen kan geen kwaad, dus gewoon geprobeerd.

 29. door Frankhan

  @Vincent: Ach ja zo zie hoe snel je een foutje maakt.

 30. door Gert-Jan

  Het heeft geen zin deze te bestellen…

  Ik citeer uit de disclaimer van T for telecom:

  Als door een kennelijke typefout of een technische storing de prijs of andere voorwaarde van een product of dienst verkeerd is weergegeven op deze site en tegen die verkeerd weergegeven prijs of voorwaarden is besteld, kan Tfortelecom weigeren een dergelijke bestelling uit te voeren tegen de verkeerd weergegeven prijs of voorwaarden. Prijzen zijn geldig op het moment van publicatie op deze site, tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven.

  BRON: http://telecom.tfortelecom.nl/CMS/31/website_bottom_disclaimer

 31. door Rick

  Ik heb voor de zekerheid maar besteld met een 1-jarig abonnement van €9.95 per maand. Dat is ineens wel een goede aanbieding maar niet geheel en al onaannemelijk… En ik vind het prima! Ben benieuwd!

 32. door Douwe

  je kan trouwens ook opgeven met pin betalen wanneer het word geleverd

 33. door donny

  ook een 16 gb en een 32 gb besteld maar denk niet dat het ver zal komen :P wel bevestiging etc. maar t for telecom kan voor de rest niets opleggen want zij zijn fout, kunnen moeilijk nu zeggen ja je moet 1800 euro voor de 2 betalen

 34. Uhm, volgens mij staat het er toch héél duidelijk:

  Hoewel deze website met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld is Nedconcepts Telecom Services B.V., hierna te noemen Tfortelecom, niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze website kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. Als door een kennelijke typefout of een technische storing de prijs of andere voorwaarde van een product of dienst verkeerd is weergegeven op deze site en tegen die verkeerd weergegeven prijs of voorwaarden is besteld, kan Tfortelecom weigeren een dergelijke bestelling uit te voeren tegen de verkeerd weergegeven prijs of voorwaarden. Prijzen zijn geldig op het moment van publicatie op deze site, tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven.

  Tfortelecom zal nooit aansprakelijk kunnen worden gesteld voor technische of redactionele fouten die in deze website voorkomen noch voor enige eventuele gevolgschade die hieruit kan voortkomen.

  Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Tfortelecom en worden uitdrukkelijk voorbehouden.

  Tfortelecom is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van de op deze website door derden geplaatste teksten, afbeeldingen of hyperlinks evenals de informatie over Tfortelecom geplaatst op sites van derden.

  Tfortelecom behoudt zich het recht voor om de inhoud van deze website en de tekst van deze pagina op elk gewenst moment naar eigen inzicht te wijzigen.

  http://telecom.tfortelecom.nl/CMS/31/website_bottom_disclaimer/

 35. door joopieej

  Ook gewoon geprobeerd, tegen ontzettend beter weten in. Net meedoen aan de loterij; je weet toch dat je niet wint, maar als er plots een bezorger aan de deur staat met een iPhone voor vier tientjes, spring ik toch een gat in de lucht alsof het Gaston himself is :P

  Trouwens wel naar als je daar werkt, kun je straks al die bestellingen weer uit je systeem gaan wissen.

 36. door Peter

  Lees de disclaimer maar eens, worden echt niet geleverd :)

 37. door Gertjan

  Is telecom.tfortelecom.nl wel een daadwerkelijk onderdeel van Tfortelecom? Of hebben we massaal onze gegevens op een phishing site achtergelaten?

 38. door sebasvdv

  Volgens mij is dit weer een typisch verhaal van ‘kijken’, ‘neus’ en ‘lang’. Bij disclaimer staat namelijk het volgende:
  ‘Als door een kennelijke typefout of een technische storing de prijs of andere voorwaarde van een product of dienst verkeerd is weergegeven op deze site en tegen die verkeerd weergegeven prijs of voorwaarden is besteld, kan Tfortelecom weigeren een dergelijke bestelling uit te voeren tegen de verkeerd weergegeven prijs of voorwaarden. ‘

 39. door Pete

  En ze hebben nu in ieder geval een mooi bewijs in de vorm van dit bericht en de reacties, dat mensen wisten dat het een fout was.

 40. door Malibuman

  Heb er ook 1 besteld, volgens de disclaimer kunnen ze bestellingen weigeren. Ben benieuwd. Je kunt het bij de rechter op gooien dat T for Telecom er mee stopt. Dus de stekker eruit haalt. En dan zou dit een “normale” opheffings uitverkoop kunnen zijn.
  Zien het wel. Nee heb je Ja kun je krijgen

 41. door Lorenzo

  Tegen beter weten in toch besteld haha/

 42. door David

  Duidelijk een fout.

  Ondertussen heeft de site wel een hoop nieuwe klanten in hun database zitten.

 43. door marco

  volgens mij is het een nep website. Straks zogenaamde bezorger aan de deur. Even pinnen, skimmen en rekening plunderen.

 44. door lions90

  Ook besteld maar heel vreemd dat deze “fout” nog niet is ontdekt door t for telecom?????? Misschien leveren ze toch voor deze prijs hahahaha (ach dromen mag toch). Wel spijtig dat ik net een iPhone4 heb sinds 2 weken :)

 45. door Zandmachine

  woooo mensen… stop! valt het werkelijk NIEMAND op dat a) de URL vsan tfortelecom.nl anders is dan deze? b) de huisstijl compleet anders is? c) de bevestiging van een ander domein komt en d) je op de tfortelecom site niet eens de iPhone kan bestellen…

  hoe naief kan een community zijn zeg… pffff

 46. door Ruben

  Ik kan het helemaal niet vinden, ik wil ook wel zo’n goedkope iPhone ;)

  Edit: Pagina is offline, server verwijst door naar Google.

 47. door Simon

  Jullie geloven toch niet dat dit gaat lukken he :) Zit juridisch echt wel goed in elkaar. Soms leveren bedrijven alsnog de producten voor de verkeerde prijs, maar dan gaat het wel om minder grote prijsverschillen dan hier.

 48. door Martijn

  De site werkt niet meer of wel?
  Hij verstuurt je nu naar Google.nl
  Ik denk dat het een nep site is.

 49. door blublub

  Genaaid, het is een fake site?

 50. door woutertjh

  Ik zie nu inderdaad ook dat er telecom voor staat en dat er op de normale site van tfortelecom helemaal geen search pagina is voor telefoons, heb hem al besteld maar begin nu toch wel te twijfele omg :P

 51. door Peer

  en iedereen heeft een machtiging afgegeven?

 52. door Den Uyl

  Dit is het enige wat ik op de site van tfortelecom kan vinden over de iPhone:
  http://www.tfortelecom.nl/tt/mcsmambo.p?M5NextUrl=RCHLP&M5Arg=iPhone

 53. door David

  ik zat al even te zoeken op de tfortelecom site, maar vind er nergens een losse iphone 4 te koop..

 54. door Guus

  Domeinnaam tfortelecom.nl
  Status actief
  Houder t for telecom BV
  Administratieve contactpersoon postmaster@tfortelecom.nl
  Registrar Tele2 zakelijk
  Wisselwerking 58
  1112XS DIEMEN
  Nederland
  Technische contactpersonen v.keeven@tfortelecom.nl
  Domeinnaamservers ns.vuurwerk.nl 62.250.2.2
  ns2.vuurwerk.net
  ns3.vuurwerk.net
  Datum registratie 1998-08-04
  Administratie door NL Domain Registry

 55. door Bram

  Ik hoop niet dat er velen te grazen zijn genomen nu, waaronder ik. Niet goed gekeken naar de link en de site maar klakkeloos bestellen…

  Zijn we nu bij de benen genomen?

 56. Hm, website is uit de lucht.

  Nou ja, ergste wat kan gebeuren is dat mijn spambox oververhit gaat raken ;)

 57. door Zandmachine

  ik heb een trace gedaan naar beide URL’s… de ene is http://www.tfortelecom.nl en eindigt netjes bij serverpark in amsterdam, de ander is telecom.tfortelecom.nl en die eindigt ergens in een zuid-amerika… doorlopen allemaal, niets te zien

 58. door Ruben

  Origineel geplaatst door woutertjh
  Ik zie nu inderdaad ook dat er telecom voor staat en dat er op de normale site van tfortelecom helemaal geen search pagina is voor telefoons, heb hem al besteld maar begin nu toch wel te twijfele omg

  Wanneer je eenmaal op mobiel klikt, kun je zoeken hoor.

  http://www.tfortelecom.nl/tt/mcsmambo.p

 59. door donny

  site is idd niet van t for telecom, ga maar eens verder bladeren.. onder home etc valt niets te vinden en 0900 nr is anders dan op orginele site

 60. door carlo

  Zeg maar dag naar je centjes!!!

 61. door Ohja...

  goeie vraag. Ik kwam via de officiele link in google ook helemaal geen iphones tegen op de tfortelecom site. die ziet er ook anders uit. In dat geval hebben de iphoneclub journalisten nu waarschijnlijk een hele hoop boze lezers, waaronder ikzelf…

  EDIT: heb een van de order nummers even op de tfortelecom site in de orderstatus checker gegooid maar krijg de melding: “Er is geen order met Ordernummer: xxxxxxx en Postcode: xxxxxx gevonden.”

  ook de link onderaan de bevestigingsmail : om.tfortelecom.nl leidt nergens naartoe… beetje vaag dit.

  Origineel geplaatst door Gertjan
  Is telecom.tfortelecom.nl wel een daadwerkelijk onderdeel van Tfortelecom? Of hebben we massaal onze gegevens op een phishing site achtergelaten?

 62. door woutertjh

  Ik heb geen bankgegevens doorgegeven dus weet verder niet wat ze willen doen, maar je weet het nooit omg, snel iphoneclub kom met een update aaaah!

 63. door Lorenzo

  Ze leveren hem officieel nog niet, en als je besteld hoef je verder geen betalingsinfo te geven, je moet pinnen bij afleveren. Ik denk niet dat het een nep site is..

 64. door unknown

  Ik weet niet of het mag maar eigenlijk moeten ze nu wel de bestellingen laten staan en de prijs 600/700 euro maken, én annuleringskosten vragen.

 65. door Bram

  @carlo:

  Optie voor betalen was PIN bij aflevering, dus geen machtiging ;)

 66. @carlo: hoezo? geen bankgegevens o.i.d. afgegeven. Betalen met Pin a.d. deur.
  Enige van waarde is dat ze nu email-adressen verzameld hebben.

 67. door blublub

  Nogmaals, we zijn genaaid, site is niet van telecom. En er was geen betaal optie, het was enkel Pinnen bij afleveren.
  Het ergst is natuurlijk dat je je gegevens hebt ingevuld..

 68. door Roel

  Bedankt jongens!
  Nu heb ik lekker al jullie spaarcentjes..

  :/..

 69. door joopieej

  Het is nep, maar wat dan nog? Niemand heeft meer dan z’n naam, adres, telefoonnummer en e-mail ingevuld, toch? Wat wil er gebeuren?

 70. door Bram

  @Postbus31: E-mailadressen, maar ook woonadressen van mensen!

 71. door dennizzzz

  En nu heeft iedereen fijn zijn gegevens aan een fakesite gegeven. Ohoh

 72. door Hoeman

  Is de site al offline? Ik kom er namelijk niet op en wil er ook een bestellen

 73. door Mathijs F

  @ alle mensen die zitten te zeuren over phising.

  het ergste wat ze hebben is eventueel je adresgegevens. Aangezien je pas hoeft te betaling bij aflevering.

  niks aan de hand dus.

 74. door Jonathan den Boer

  Ik wil iedereen attenderen op het feit dat je op de site telecom.tfortelecom.nl wel een account kan aanmaken en inloggen, maar als je kijkt op de site http://www.tfortelecom.nl kan ik nergens met die gegevens inloggen. Je kan zelfs geen account aanmaken. Het enige wat je kan doen is je orderstatus bekijken. Conclusie: Site is nep. Wat wel raar is dat je niet online hoeft te betalen, dus wat ze hieraan hebben weet ik niet. Het kan een grapje o.i.d. zijn…

 75. @Bram:

  Ja, en? Die staan ook in een telefoonboek, kun je zo lukraak een paar miljoen uithalen :D

  Of zouden er een paar “mannetjes” komen die je dwingen €50,- af te rekenen voor een lege doos.

  * poetst de honkbalknuppel op *

 76. door Lorenzo

  Het vreemde is wel dat bij bestelinfo van de T for Telecom site het bestelnummer niet klopt.

  Maar als het nep is zie ik niet in wat ze er aan hebben. Ze hebben alleen mijn email adres nu. Wauw.

 77. door Malibuman

  @Zandmachine:

  http://www.tfortelecom.nl is in handen van KPN KPN KPN
  zie je hier vodafone of T-Mobile tussen staan?

  Een EX-Medewerker

 78. door Zandmachine

  ze bellen aan, met een pakketje onder hun arm en een pinautomaat… hoppa, geskimmed! welke shop levert nou betalen aan de deur met pin?!?

 79. door Bones

  Origineel geplaatst door carlo
  Zeg maar dag naar je centjes!!!

  Hahahaha, welke pannekoek trapt daar nou in.

 80. door blublub

  “It is greed to do all the talking but not to want to listen at all”

 81. door joopieej

  Het kan natuurlijk zijn dat ze hopen dat je inlogt met de inloggevens die ze je sturen en dat je dan het tijdelijke wachtwoord veranderd in een wachtwoord dat je vaker gebruikt. Dan zouden ze bijvoorbeeld kunnen proberen om in te loggen op je mail.

  Doe dus gewoon NIKS meer, kan er ook niks gebeuren.

 82. door Idsp

  Origineel geplaatst door Bram
  @Postbus31:E-mailadressen, maar ook woonadressen van mensen!

  Heb je al eens in de telefoongids gekeken? Die staat vol met adressen, telefoonnrs en namen! ;)

 83. door WoesteWillem

  Heb er 6 besteld.

  Ze zullen er wel onder uit komen maar misschien vergeten ze mijn order er wel uit te halen.

 84. door FiXeR

  @Zandmachine: haha, alle shops?! T-Mobile ook gewoon hoor.

 85. door ppl

  @Ptrck: Dat hoeft ook niet in de AV, het is gewoon een stuk Nederlandse wetgeving. Als de prijs niet redelijk is doordat deze zeer laag is (zoals nu het geval lijkt te zijn) mag de verkopende partij de koopovereenkomst opzeggen. Bij Otto is dit ook eens gebeurd. De rechter oordeelde destijds dat klanten redelijkerwijs konden vermoeden dat de prijs niet redelijk was. Otto stond toen volledig in haar recht om de orders te annuleren en de tv niet te leveren voor de genoemde prijs.

  Met telefonie is het door subsidiëring van telefoons alleen wel een stuk lastiger om redelijkerwijs te kunnen vermoeden dat iets veel te goedkoop wordt verkocht. Je moet alleen niet raar op staan te kijken als de rechter net als Gonny naar de prijzen van de concurrentie kijkt en op basis daarvan de conclusie trekt dat de prijs niet redelijk is en je door het overige aanbod dit ook redelijkerwijs had kunnen vermoeden.

  Dat men alsnog een bevestiging van de order krijgt is niet meer dan normaal daar het hier om geautomatiseerde systemen gaat. Je schiet een order in en er volgt automatisch een bericht dat je ‘m succesvol hebt ingeschoten. Lekker duidelijk dat je order is aangekomen ;) Daarna komt de mens weer aan te pas, die gaat de order bij elkaar zoeken en versturen en juist dan komen vaak fouten aan het licht en volgt er een afwijzing van de order.

 86. door Sandro

  Typisch hollands…
  ookal weten we zo goed dat geen enkele halve gare iPhones voor €40,- gaat verkopen, alsnog proberen.

  Wat ik trouwens aan de meeste reacties boven mij kan concluderen dat het bezoekersgehalte onder de 12 á 14 jaar aanzienlijk hoog is, als je begrijpt wat ik bedoel….
  Echter ben ik zelf ook pas 15 hoor :P

  OFT: De website is ondertussen al offline?

 87. door joopieej

  Origineel geplaatst door Idsp
  Origineel geplaatst door Bram@Postbus31:E-mailadressen, maar ook woonadressen van mensen!Heb je al eens in de telefoongids gekeken? Die staat vol met adressen, telefoonnrs en namen!

  Maar nu weten ze dat die mensen waarvan ze het adres hebben, hebberige mensen zijn! Gevaarlijke info :p

 88. door FiXeR

  Bovendien alle onnozele die nu roepen “Dag met je centjes” je moet aan de deur betalen met pin en kun je ALTIJD weigeren. Dus roep alleen als je er verstand van hebt!

 89. door ikkieman

  Ondertussen is de website offline gehaald.

 90. door Noam

  Origineel geplaatst door Zandmachine
  woooo mensen… stop! valt het werkelijk NIEMAND op dat a) de URL vsan tfortelecom.nl anders is dan deze? b) de huisstijl compleet anders is? c) de bevestiging van een ander domein komt en d) je op de tfortelecom site niet eens de iPhone kan bestellen…hoe naief kan een community zijn zeg… pffff

  Dat klopt niet.
  Dit is dezelfde website hoor. Dit noemt men een subdomein. Dat betekent een domein dat onder een ander domein valt (bv. forum.iphoneclub.nl hoort bij iphoneclub.nl)

 91. door joopieej

  Wat zou het doel nou eigenlijk geweest zijn? Ik vind het zo’n rare zaak.

 92. door blubub

  Hehe, als ze nu nog lef hebben om langs te komen om te cashen :O

 93. door Edwin

  Begin nu ook te twijfelen. Maar van betalen was sowieso nog geen sprake. Het was betalen bij afleveren. Zal voor de zekerheid m’n wachtwoord van m’n e-mail nog maar even wijzigen.

 94. door Bram

  @Sandro: Hoe kom je dat te weten .. ?

 95. door Martijn

  Origineel geplaatst door FiXeR
  Bovendien alle onnozele die nu roepen “Dag met je centjes” je moet aan de deur betalen met pin en kun je ALTIJD weigeren. Dus roep alleen als je er verstand van hebt!

  Rustig maar vriend, wij kunnen er niets aan doen dat jij net je gegevens hebt doorgestuurd naar een nep site;)

 96. door Zandmachine

  Origineel geplaatst door Noam
  Origineel geplaatst door Zandmachinewoooo mensen… stop! valt het werkelijk NIEMAND op dat a) de URL vsan tfortelecom.nl anders is dan deze? b) de huisstijl compleet anders is? c) de bevestiging van een ander domein komt en d) je op de tfortelecom site niet eens de iPhone kan bestellen…hoe naief kan een community zijn zeg… pffffDat klopt niet. Dit is dezelfde website hoor. Dit noemt men een subdomein. Dat betekent een domein dat onder een ander domein valt (bv. forum.iphoneclub.nl hoort bij iphoneclub.nl)

  haha ga je mij uitleggen wat een subdomein is, ga fietsen! dit is een phishing site, en nog slecht nagebouwd ook…

 97. door FiXeR

  Voor iedereen die nog steeds denkt dat dit fake is en een scam is.

  Ik heb even onderzoek gedaan. De bevestigingsmail komt van de officiële mailserver van T-For-telecom. Het domein klopt. Oftewel dit is geen scam. Ik gok dat het gewoon een test/dev site is van T-for-telecom die toevallig is ondekt.

  Geen reden om in paniek te raken en je order zal gewoon geannuleerd worden.

 98. door scorpiosoft

  We raden iedereen af om de goedkope iPhone 4 via T For Telecom te bestellen. Het lijkt erop dat hun site gehackt is. Pas dus op!

 99. door Ohja...

  Ik denk dat iphoneclub mensen zoals ik wat hulp kan gaan bieden met eventuele gevolgen die dit heeft. Ik lees op mijn telefoon via de app van de grootste iphone site van de benelux over een foutje op een site waardoor je dirt-cheap een iphone kunt bestellen. Natuurlijk gaan je lezers dit dan proberen. DUH! waarom plaats je dit bericht anders…

  Lijkt me dat dit dan ook netjes van te voren gechecked had moeten worden voordat je je lezers naar een fake website stuurt…

 100. door David

  nouja met woonadressen zijn ze niets, kan je beter ook gewoon op de hoek van de straat even aanbellen, emails kunnen ze je alleen spam sturen of fake mails zogezegd van tfortelecom

 101. door Noam

  Origineel geplaatst door donny
  site is idd niet van t for telecom, ga maar eens verder bladeren.. onder home etc valt niets te vinden en 0900 nr is anders dan op orginele site

  Vreemd, want de website is wel van T For Telecom?!
  Misschien is de webmaster van T For Telecom gewoon een oplichter :P

  (edit: of ze zijn gehackt, wat me erg vreemd lijkt)

 102. door RSeb

  Owja, dit stond trouwens nog in de meta data van de website:

  ************ Webshop and Backoffice ************
  ************ running on Logic4 Software ************
  ************ http://www.logic4.nl ************

  Kunnen we daar nog altijd aankloppen mocht het nodig zijn…

 103. door Zandmachine

  Origineel geplaatst door David
  Best ookwel raar dat een admin of wat dan ook van iphoneclub een fake siteniet kan ondervinden van een echt nouja met woonadressen zijn ze niets, kan je beter ook gewoon op de hoek van de straat even aanbellen, emails kunnen ze je alleen spam sturen of fake mails zogezegd van tfortelecom

  mee eens, echt heel erg slecht…

 104. door bas van Oijen

  Wake up!
  Ik denk niet dat T for telecom verscheidene ISP deals heeft.

  Voor de wetende:
  In Enschede kun je vissen!

 105. door joopieej

  Origineel geplaatst door FiXeR
  Voor iedereen die nog steeds denkt dat dit fake is en een scam is.Ik heb even onderzoek gedaan. De bevestigingsmail komt van de officiële mailserver van T-For-telecom. Het domein klopt. Oftewel dit is geen scam. Ik gok dat het gewoon een test/dev site is van T-for-telecom die toevallig is ondekt.Geen reden om in paniek te raken en je order zal gewoon geannuleerd worden.

  Hoe weet je dat? Bij mij is dat adres van de bevestinging info@telecom.tfortelecom.nl, datzelfde subdomein dus.

  Weet iemand of dat kan, subdomeinen van andermans site’s maken.

  Of zou dit inderdaad een test/dev site zijn?

 106. door ppl

  Origineel geplaatst door Zandmachine
  ik heb een trace gedaan naar beide URL’s… de ene is http://www.tfortelecom.nl en eindigt netjes bij serverpark in amsterdam, de ander is telecom.tfortelecom.nl en die eindigt ergens in een zuid-amerika… doorlopen allemaal, niets te zien

  Als ik hier eens naar de informatie kijk dan komt telecom.tfortelecom.nl uit op een ip-adres dat op naam staat van Virtu. Virtu is een bedrijf wat zijn oorsprong kent in Enschede (bekend van de vuurwerkramp in het oosten van Nederland) en sinds een aantal jaar door het Amerikaanse Equinix dat datacentres over de gehele wereld heeft staan. Virtu/Equinix kennende hebben zij hun routing prima op orde en komt de boel ook gewoon netjes in het dc in Enschede uit. Zuid-Amerika heeft er zo ongeveer niets mee te maken. Eventjes DNS zaken wijzigen is er ook niet bij. Dat zijn zaken die vaak 24 uur nodig hebben om overal gewijzigd te zijn. Het kan sneller maar dat is geen enkele garantie!

  Ik vraag mij dan ook af wat je in hemelsnaam aan “onderzoek” hebt gedaan…GeoIP geprobeerd misschien? If so, noooooooit meer gebruiken want die resultaten kloppen voor geen meter in veruit de meeste gevallen. Een labiele overvaller die je een pistool tegen het hoofd houdt en plechtig beloofd de trekker niet over te halen is een heel stuk betrouwbaarder dan GeoIP.

  @joopieej: ja dat kan, dan moet je de DNS hacken e.d. Dat is tegenwoordig echter erg omslachtig vanwege de implementatie van iets als DNSSEC. Dat het hier om een subdomein gaat zegt helemaal niets, dat is gewoon doodnormale gang van zaken. Mogelijk hebben ze er voor gekozen om op deze wijze hun telefonie en internet abonnementen te scheiden. Op telecom.tfortelecom.nl vindt je alleen telefonie zaken, op een ander subdomein dan weer alleen de dsl abonnementen die ze verkopen. Wat ook kan is dat dit inderdaad een development site is die ze telecom.tfortelecom.nl hebben genoemd ipv dev.tfortelecom.nl. De kans dat dit een phishing site is, is daarmee ook uiterst gering. Ik zou de opmerkingen van Zandmachine ook volledig links laten liggen. Ik heb niet de indruk dat deze persoon überhaupt weet wat iets als een phishing site, subdomein, etc. inhoudt. Het is eerder paniek zaaien.

 107. door Zandmachine

  voor iedereen die NOG niet overtuigd is

  htt://winkel.tfortelecom.nl

  dit zou dat ook een “subdomein” zijn…

  laat me niet lachen

 108. door FiXeR

  @joopieej: Omdat als je in het bronbestand van de mail kijkt je ziet dat hij vanuit een bekende hoster verzonden is. :-) En die hoster host als het klopt ook de echte site.

 109. door Sandro

  Origineel geplaatst door Bram
  @Sandro:Hoe kom je dat te weten .. ?

  Niet..
  Het was mijn indruk over de meeste personen in het begin van de post die zo naïef gingen bestellen. Leken wel kinderen van 12 ofzo. Dat soort mensen vindt ik, sorry hoor, gewoon dom.
  Maar mijn opmerking over leeftijdsgehalte was meer een beetje sarcastisch.

 110. door lions90

  Wat een gehuil: ik heb ook besteld, maar betalen BIJ afleveren. Niks aan de hand dus en ja ze hebben mijn adresgegevens…dus??? Lekker belangrijk.

 111. door ed klavertje

  Hahahahahah al die sukkels hierzo die dachten goedkoop uit te zijn. Nu maar wachten op de sukkel die ook nog aan de deur gaat pinnen voor een baksteen. hahahahahahahaha

 112. door joopieej

  Origineel geplaatst door ed klavertje
  Hahahahahah al die sukkels hierzo die dachten goedkoop uit te zijn. Nu maar wachten op de sukkel die ook nog aan de deur gaat pinnen voor een baksteen. hahahahahahahaha

  Gezellige gast ben jij. Niet dat iemand er nu nog intrapt, maar daar zou jij dus van genieten? Beetje sadist, niet?

 113. door donny

  het bericht is ook op dutchcowboys e.d. bekent gemaakt dus zijn veel “bestellingen” geplaatst. belangrijk is dat je niks doetmet de mail die je hebt ontvangen en mocht er een pipo uit somalie voor je deur staan met een j-phone dan heb je niks besteld!

 114. door Marco

  Toch grappig dat mensen die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten (profiteurs) en dingen kopen waarvan absoluut zeker is dat er sprake is van een fout achteraf klagen dat iPhoneclub beter had moeten kijken of alles wel in orde was… Misschien had je zelf niet blindelings door moeten klikken en je gegevens in moeten vullen, is dat weleens in je opgekomen!??

  Get a life, zoek een baan en spaar voor een iPhone 4. Voor 40 euro krijg je niet meer dan een Nokia met draaischijf :-)

 115. door Dej.

  geweldiig iedereen die besteld heeft die geskimmed word hahahahhahahahahaha zou toch super deluxe zijn .

  Je bent achterlijk dat je gaat bestellen en je gegevens achterlaat aan een bedrijf die eind dit jaar weg is .

 116. …dan is wel je iphone al gebricked voordat je hebt kunnen jailbreaken…

 117. door gbaron

  @joopieej: ik heb hem voor 30 bij t-mobile

 118. door jeffrey

  @ Joopieej

  Kom op zeg, het is toch wel erg dom als je een Iphone op deze manier besteld voor zo’n belachelijk laag bedrag. Ze dachten allemaal even een 600 euro te kunnen verdienen.

 119. door fgaejkjfna

  Ik heb hem besteld, maar het maakt me niet eens meer uit of ik hem wel of niet krijg. Zolang ik maar niet opeens heel veel geld hoef te betalen, of er problemen mee krijg ofzo. Weet iemand hier meer over?

 120. door jankalab

  Interessant om te zien of dit ook op een duidelijke foutieve aanbieding gaat als bij de Otto fail. Kan er best nog wel eens om hangen..

 121. door marcel

  ik las op de site van mobile-cowboys:

  KPN = tfortelecom.nl
  T4T = telecom.tfortelecom.nl

  KPN HEEFT DE WEBSITE ( + 50 filialen)
  OVERGENOMEN VAN T4T.

  een (EX)medewerker

  Dus iemand heeft de oude site van tfortelecom gebruikt

 122. door Max

  Origineel geplaatst door WoesteWillem
  Heb er 6 besteld.Ze zullen er wel onder uit komen maar misschien vergeten ze mijn order er wel uit te halen.

  als ze er door komen wil ik wel eentje overkopen ;)

 123. door Goossens-mha

  Ik ben dan gewoon een man die een bercihtje kreeg van een vriend over deze zogenaamde aanbieding. Ik heb mezelf natuurlijk een beetje gek laten maken en er eentje besteld, met de gedachte van; je weet maar nooit.

  Maar nu achteraf valt alles op zijn plaats, telefoonnummer klantenservice op die nepsite is onbereikbaar (09009998877), ander uitelijk dan de echte website, alleen pinnen, webadres begin met telecom, etc.

  Dom natuurlijk. Het moet je dus echt een keer overkomen. Maar ook al hebben ze alleen adres, email en natuurlik je paspoornummer (verloopt gelukkig woensdag), je voelt je toch een beetje ‘bang’, want je weet natuurlik niet wat ze met die gegevens doen?

  Ik heb mijn lesje wel geleerd.

 124. door Martijn

  Ik heb er ook 2 besteld. Maak me over dat hack-verhaal niet zoveel zorgen hoor, betaling was gewoon door te pinnen bij de postbode, dus wat dat betreft.. En ik heb expres mijn hotmail ingevuld, dus die spam eindigt gewoon in de junk mail folder :).
  En nee, ik maak me niet de illusie dat ik die dingen ga krijgen voor 5 tientjes, maar het is altijd het proberen waard he? :)
  Vind het ook een beetje voorbarig van iphoneclub om zo’n bericht op Twitter te zetten, zelfs al is die site gehackt dan kunnen ze nog steeds niks met je gegevens zolang je je bankgegevens niet hebt ingevuld.

 125. door Gerard

  Er is geen iPhone meer te vinden op de t for telecom site. Ze zullen hem zeker toch nog wel verkopen?

 126. door iPDP

  Niemand van iPhoneclub treft hier schuld. Hun doel is informatie verschaffen, de kritieke lezer doet met die informatie wat hij wil… de dommeriken bestellen!
  Waar ik wel van overtuigd ben is dat diegenen die altijd maar aan het wachten zijn op hun iPhone 5, altijd maar aan het zagen zijn over het antenneprobleem, altijd maar… en eigenlijk gewoon de iPhone 4 niet kunnen betalen, nu toch wel zwaar ******** zijn! Want ja, het zijn diegenen die nu dachten de koop van hun gedaan te hebben. NIET DUS… :-)

 127. door swen

  iPhoneclub.nl heeft zelf ook landelijk bekend gemaakt dat het tfortelecom was.
  door deze fout van hun zijn er nog eens 40 te grazen genomen enz
  en even later plaatsen ze een waarschuwings kader

 128. door Applefreedom

  Ach, er zijn wel meer mensen die nepsites slecht herkennen.

  http://www.dutchcowboys.nl/cybercrime/20869

  Dit is weer een eye-opener voor iedereen. Als het te mooi is om waar te zijn……….

  Wees blij dat het balletje o.a.via iPhoneclub is gaan rollen, anders had je misschien wel €50 gepind aan de deur voor een stuk karton….

 129. door keesje

  Ik bedenk me net dat ik m’n mobiele nummer heb ingevoerd. Kunnen ‘de kwaadwillenden’ daar nog wat mee?

  E-mail maak ik me idd geen zorgen over, gewoon spam.

 130. door XIII

  Mocht het toch om T for Telecom zelf gaan:

  Niet 100% vergelijkbaar, wel interessant:

  http://blog.iusmentis.com/2008/01/22/typefout-bij-prijs-lcd-televisie-niet-bindend-voor-webwinkel/

 131. door Giel vd Berg

  Zelf een hack aanval op een server meegemaakt, en ze kunnen gewoon subdomeinen aanmaken en mail versturen van jou server. Duizende per minuut als zij dat willen! Dus het kan goed over een phishing gaan! :) Maar zo’n belangrijke gegevens hebben ze niet, als ik de reacties mag geloven! :)

 132. door Fish

  Makkelijk om te zeggen dat het de schuld is van een infoverstrekker.. Gaat me ook net iets te ver.

 133. door Fish

  Wat een actie als het for real zou zijn..

  Maar als het een testsite was gooi er dan een beveiliging op ipv 100den mensen zich meteen subscriben. En gebruik een testURL ipv een verwijzing die overkomt als pagina die gewoon final is! Maak een TESTmap aan met een naam die niet zo even te achterhalen is.

  Als dit een fout is is het wel een erg amateuristische instelling. Als het een scam is dan is het balen. een dev n00b die toevallig bekend is met mobile cowboys of ipc en meteen de url in het artikel gebruikt die krijgt dan ook meteen hoop op een goeie bargain. Vind ik echt niet kunnen maar ipc en mobile cowboys verstrekken ook alleen mobile info. Er wordt btw ook aangegeven in het artikel dat de kans groot is dat het om een fout gaat..

  Ook al is het maar je emailadres die je opgegeven hebt, t is een stukje informatie die phishing sites kunnen gebruiken tegen hun voordeel en jij bent degene die er last van heeft.

  Assumption is the mother of all f*ckups. Mensen zijn niet allemaal zo pro web als men denkt.

 134. door Marco

  @lions90: Het heeft niets met frustraties te maken. Ik vind het alleen erg vreemd dat mensen blindelings klikken en hun gegevens invullen op een website, en als later blijkt dat iets niet klopt ze een ander de schuld geven. Dat lijkt mij de omgekeerde wereld… En om je beide vragen te beantwoorden: ja ik heb een (goede) baan. Begrijpend lezen is kennelijk niet je sterkste punt, want ik heb nergens gezegd dat ik een Nokia bezit…

 135. door Justevo

  Je bent echt te naïef voor woorden als je dit gaat proberen en überhaupt gelooft. Dan verdien je het om opgelicht te worden. Pinnen bij de deur? Ook nog denken dat je daadwerkelijk iets krijgt? Komop.. Je kan wel zeggen dat ze geen gegevens hebben, maar actieve emailadressen zijn veel geld waard.

 136. door Rick

  Jep ook ik heb nav het bericht hier dus ook besteld, in het kader van : wehkamp heeft ook geleverd, wie weet.

 137. door lions90

  Origineel geplaatst door Justevo
  Je bent echt te naïef voor woorden als je dit gaat proberen en überhaupt gelooft. Dan verdien je het om opgelicht te worden. Pinnen bij de deur? Ook nog denken dat je daadwerkelijk iets krijgt? Komop.. Je kan wel zeggen dat ze geen gegevens hebben, maar actieve emailadressen zijn veel geld waard.

  En wat kunnen ze nou met mijn emailadres doen??? Een bezoekje brengen bij mij thuis…..ik zie het probleem niet.

 138. door dennis

  Aangezien Tfortelecom er mee gaat stoppen zou het zomaar een opruim actie kunnen zijn!!!!!

 139. door keesje

  @Justevo:
  Leg uit wat ze dan aan waardevolle info hebben. Het mailadres zelf lijkt me toch geen probleem?

  En je bent wel erg stellig, zo achteraf gezien. Toevallig dat er niemand met die stelligheid reageerde, een dik uur terug…

 140. door Rogier

  Even voor de duidelijkheid, het hoofddomein bevindt zich bij Leaseweb, de andere staat bij Webware B.V. geen rare zuid-amerikaanse dingetjes dus. Blijft raar maar het is dus wel een hacker van eigen bodem :)!

 141. door Tommy

  Haha, ergens wel grappig. Jullie zijn dus met z’n allen in een grote phishing-val getrapt.

  Gelukkig valt kennelijk de schade wel mee omdat er niet direct iets is overgemaakt o.i.d.

  Blijf altijd goed nadenken mensen: Als iets TE mooi klinkt om waar te zijn, dan is het niet waar.

 142. Reactie Dexcom Retail (moederbedrijf T for Telecom) toegevoegd aan artikel.

 143. door Risc12

  Had het ook even geprobeerd (in het kader van, je weet maar nooit :P). Mag ik even vragen wie deze website heeft ontdekt? iPhoneClub zelf? Ik wil niet met vingers gaan wijzen etc. heb het eenmaal zelf gedaan, maar misschien handig als ze de site ook METEEN hadden gecontroleerd?

  En dan, ze hebben mijn naam, adres, telefoonnummer en e-mail. Wat willen ze daar mee? Ik reageer nooit op nepmails van ING enz. , ik krijg ze zelfs nooit. En als ze me bellen, so what? Ze zullen niet de eerste zijn die mijn 06 misbruiken. Naam, Adres, als je in een telefoonboek kijkt staan er vrij veel van vermeld.

  O, en wie is zo idioot dat ze denken dat ze daadwerkelijk ieder huis langsgaan met een scam-apparaat?

  Ik weet het, ik krijg hem waarschijnlijk toch nooit, maar misschien is het wel gewoon een test site van T4T geweest, en zijn de orders inderdaad gewoon verstuurd. Alles is tegenwoordig automatisch…

 144. door Onderzoeker

  Wat onderzoek levert onderstaande resultaten op:
  Website was fake maar al enige tijd actief.

  De contactgegevens achter deze site verwijzen naar het bedrijf wat o.a. ook achter telefoons.nl zat. Het telefoonnummer en KvK nummer verwijzen hier ook naar. Navraag bij de KvK leert ons dat het bedrijf inmiddels in uitgeschreven en dus niet meer zou moeten bestaan. Ook de site telefoons.nl is niet meer actief.

  Naam: Nedconcepts Telecom Services B.V.
  Vestigingsadres: Vrieslantlaan 1 -3
  Vestigingsplaats: 3526AA Utrecht
  KvK-nummer: 30207095 0000
  Soort Inschrijving: Hoofdvestiging
  Status: Uitgeschreven uit het Handelsregister

  Mocht er iemand in de buurt van dit adres wonen, ben ik wel benieuwd wat daar op dit moment gevestigd is.

 145. door ed klavertje

  Nu even serieus; even goed de huisgenoten informeren dat in de komende 2 weken niemand iets moet tekenen aan de deur of op telefoontjes met vragen moet reageren. En verder……….doorsparen (sorry :) )

 146. door Roel

  Velen zijn dus weer doodgemaakt met een blije mus ben ik bang..

 147. @Risc12: De website is ontdekt door GSMHelpdesk.nl (zie Via: onder artikel) en door hen aan ons getipt (en andere collega’s). We hadden op het moment van schrijven geen reden om te twijfelen aan de juistheid van dit subdomein. Zo bestaat er ook nog een vacatures.tfortelecom.nl die helemaal niet in hun huisstijl is. Inmiddels hebben we naar aanleiding van jullie reacties gesproken met Dexcom Retail BV (het moederbedrijf van T for Telecom) en deze reactie is aan het artikel toegevoegd.

 148. door Marco

  Origineel geplaatst door Risc12
  … Ik wil niet met vingers gaan wijzen etc. heb het eenmaal zelf gedaan, maar misschien handig als ze de site ook METEEN hadden gecontroleerd? …

  En waarom heb je zelf niet even goed gekeken alvorens al je gegevens in te vullen? Dat laatste interesseert me trouwens niet, maar dat vingertje (want je wijst wel degelijk) richting iPhoneclub is onterecht… iPhoneclub is naar mijn weten niet verantwoordelijk voor wat jij invult op een site van derden… En niet alles wat iPhoneclub schrijft is meteen waarheid, al doen ze volgens mij echt wel hun uiterste best.

 149. door Antoon

  Misschien is het verstandig dat de mensen die een bestelling hebben geplaatst en de gekregen mails geopent hebben een virusscan uitvoeren!!!!

  Ik ben ook in dit geintje getrapt en heb de emails bekeken. Zojuist leek het me handig om een scat uit te voeren en vond zowaar infiltraties. Misschien zit er iets in de gestuurde mailtjes waarmee ze achter info kunnen komen.

  Hopelijk hebben jullie hier iets aan.

 150. door adanakebab

  keer was er ook zoon fout met lcd tv’s full HD voor 100 euro dat had de consument ook verloren ik vind gewoon dat ze hun fout moeten toegeven en die telefoon los voor 39 euro moeten verkopen aan de klanten die bestelt hebben. dit is gewoon een scam wat ze express doen dan zeggen dat ze fout hebben gemaakt en dan 400 800 euro van de klant los maken. ik zeg altijd eigen schuld dikke bult

 151. door mhoutman

  en ik maar denken dat carnaval de 11e van de 11e begint :)

 152. door Bert

  Niemand verdient het om opgelicht te worden. Dat is net zoiets als boos worden op het slachtoffer als zijn fiets gestolen is die niet op slot stond. Je moet tegenwoordig wel super opletten met dit soort zaken.

 153. door keesje

  @Marco:
  Hoewel ik prima snap wat je bedoelt, vind ik toch dat iPhoneclub wel iets voorzichtiger zou kunnen zijn met het plaatsen van dergelijke berichten. Zie je die nuance in mijn zin? Die zou hier dus ook van toepassing kunnen zijn. Dat waarschuwingsblok had er meteen wel onder gemogen.

  Het is gewoon logisch dat mensen dit allemaal gedaan hebben. Je had dat verhaal met de wehkamp een aantal jaar terug en er was geen sprake van oplichting o.i.d.

  Als ik wat in de krant lees, ga ik er vanuit dat het enigszins is nagetrokken. Anders had ik geen krant, maar een rss feed van het ANP die ik vervolgens zelf zou natrekken. Zo ook hier, ik kom hier voor het gemak, vertrouw de berichtgeving en dit is dan een dikke tegenvaller.

 154. door Vincent

  Origineel geplaatst door FiXeR
  Voor iedereen die nog steeds denkt dat dit fake is en een scam is.Ik heb even onderzoek gedaan. De bevestigingsmail komt van de officiële mailserver van T-For-telecom. Het domein klopt. Oftewel dit is geen scam. Ik gok dat het gewoon een test/dev site is van T-for-telecom die toevallig is ondekt.Geen reden om in paniek te raken en je order zal gewoon geannuleerd worden.

  Dat hoeft niks te zeggen.
  ik kan ook vanaf elke gewenste mailserver met wat trucjes een email van de directie af laten komen.
  en daar hoef je helemaal niet voor gestudeert te hebben, gewoon wat verstand van zaken hebben.

 155. door adanakebab

  Origineel geplaatst door Jan van Broekhvoen
  Dat ga je niet redden helaas. In de voorwaarden staat iets over typefouten…http://telecom.tfortelecom.nl/CMS/31/website_bottom_disclaimer/

  dat is nu al offline gehaalt

 156. door Wammetje

  Als je logisch nadenkt weet je zelf toch ook wel dat 700/800 en 40 euro een te groot verschil is voor een nieuwe iphone 4.

  Ze zouden dit nooit weggeven voor zo een prijs maken ze alleen maar verlies op.

  …… 1 van de 7 zonden van de mens zeg ik maar weer ;)

 157. door lions90

  Origineel geplaatst door Antoon
  Misschien is het verstandig dat de mensen die een bestelling hebben geplaatst en de gekregen mails geopent hebben een virusscan uitvoeren!!!!Ik ben ook in dit geintje getrapt en heb de emails bekeken. Zojuist leek het me handig om een scat uit te voeren en vond zowaar infiltraties. Misschien zit er iets in de gestuurde mailtjes waarmee ze achter info kunnen komen.Hopelijk hebben jullie hier iets aan.

  Niet nodig..heb een iMac

 158. door Marco

  @keesje: Off-topic: dan hoop ik dat je geen telegraaf-lezer bent, want dan kan je nog wel vaker bedrogen uitkomen! :-)

  On-topic: voorzichtigheid zou inderdaad geen kwaad kunnen, maar ik blijf erbij dat je zelf verantwoordelijk bent. Zeker als een toestel zogenaamd voor 1/20 van de normale verkoopprijs aangeboden wordt, dan moet er toch wel een belletje gaan rinkelen lijkt me (overigens zowel bij iPhoneclub als degene die zijn/haar gegevens invult)…

 159. door jemmie

  Origineel geplaatst door lions90
  Origineel geplaatst door AntoonMisschien is het verstandig dat de mensen die een bestelling hebben geplaatst en de gekregen mails geopent hebben een virusscan uitvoeren!!!!Ik ben ook in dit geintje getrapt en heb de emails bekeken. Zojuist leek het me handig om een scat uit te voeren en vond zowaar infiltraties. Misschien zit er iets in de gestuurde mailtjes waarmee ze achter info kunnen komen.Hopelijk hebben jullie hier iets aan.Niet nodig..heb een iMac

  En de mac kent geen virussen?

  http://www.security.nl/artikel/33552/1/500_Mac_OS_X_virussen_per_week_(Podcast).html

 160. door keesje

  @Marco: Off-topic: de telegraaf is dan ook een roddelblad gedrukt op krantenpapier :p, die reken ik niet als krant.

  Maar tuurlijk, er is ook gewoon eigen schuld dikke bult, had ik gegevens in moeten voeren dan was het al niet doorgegaan. Ik vind alleen dat iPhoneclub in het vervolg wellicht wat terughoudender of waarschuwender zou kunnen zijn met het plaatsen van zulke ‘tips’.

 161. door lions90

  Origineel geplaatst door jemmie
  Origineel geplaatst door lions90Origineel geplaatst door AntoonMisschien is het verstandig dat de mensen die een bestelling hebben geplaatst en de gekregen mails geopent hebben een virusscan uitvoeren!!!!Ik ben ook in dit geintje getrapt en heb de emails bekeken. Zojuist leek het me handig om een scat uit te voeren en vond zowaar infiltraties. Misschien zit er iets in de gestuurde mailtjes waarmee ze achter info kunnen komen.Hopelijk hebben jullie hier iets aan.Niet nodig..heb een iMacEn de mac kent geen virussen?http://www.security.nl/artikel/33552/1/500_Mac_OS_X_virussen_per_week_(Podcast).html

  Vast wel ja, maar daar maak ik me geen zorgen om en al helemaal niet dat een somalische bende….mijn adresgegevens heeft. Ben overdag toch nooit thuis hahah. Storm in glas water dit.

 162. door keesje

  @jemmie:

  Een virus werkt op een Mac heel anders dan op Windows. Op de Mac kan een virus bijna onmogelijk ongezien binnenkomen, er moet bevestigd worden, tot twee keer toe, dat je het wil ‘installeren’ c.q. op je schijf wilt zetten. Bij het openen van gedownloade dingen krijg je standaard ook de vraag of je dit wel wil.

  Daarbij heb ik m’n gmail gebruikt, die zullen ook wel enige mate van filtering van potentieel schadelijke troep hebben.

  Niks aan de hand dus.

 163. door Nebilem

  Iedere hebberige hyena die dit heeft besteld loopt de risico opgelicht te worden en daar heb je zelf voor gezorgd. Ook vind ik dat iPC hier verantwoordelijk is aangezien zij dit bericht verspreidden.

 164. door lions90

  Origineel geplaatst door Nebilem
  Iedere hebberige hyena die dit heeft besteld loopt de risico opgelicht te worden en daar heb je zelf voor gezorgd. Ook vind ik dat iPC hier verantwoordelijk is aangezien zij dit bericht verspreidden.

  NEEHEE…betaling was aan de deur!!!! Niks vooraf betalen dus opgelicht ben ik niet. Je mag mij een hyena noemen maar ik heb allang een iPhone4 dus hou je met jezelf bezig.

 165. door Fish

  Dat er zo lichtelijk gedacht wordt over dat een scammer je adresgegevens heeft. Alstie al zo slim om jou in deze scamsite zou trappen wat zou die nog meer kunnen doen..

 166. Origineel geplaatst door keesje
  @Marco: Hoewel ik prima snap wat je bedoelt, vind ik toch dat iPhoneclub wel iets voorzichtiger zou kunnen zijn met het plaatsen van dergelijke berichten. Zie je die nuance in mijn zin? Die zou hier dus ook van toepassing kunnen zijn. Dat waarschuwingsblok had er meteen wel onder gemogen.

  We balen hier uiteraard ontzettend van en proberen hier weer van te leren. Gelukkig overkomt dit ons maar heel zelden, zonder dat we ons proberen te verschuilen dat het (originele) artikel erg ongelukkig was. Zoals eerder gezegd: we hebben deze tip van een zeer gewaardeerde collega ontvangen en hadden geen onmiddellijke twijfel om de website te wantrouwen. Helaas blijkt dat achteraf toch nodig te zijn geweest.

  Gelukkig is er (in ieder geval voorlopig) niemand direct financiële schade berokkend. Degenen die iPhoneclub al vanaf het begin volgen kennen wellicht het verhaal van iPhonehelpdesk.nl nog. Dat verhaal had voor heel veel mensen veel vervelender consequenties, zeker nadat nu.nl een artikel aan de website had gewijd. Bright heeft daar een mooi uitgebreid artikel over geschreven: Most Wanted.

  Nogmaals: we vinden de gang van zaken erg vervelend en zullen ons uiterste best doen dit in de toekomst te voorkomen en het vertrouwen in onze berichtgeving terug te winnen.

 167. door Onur

  Ik heb 2x iphone 4 32gb besteld. alle gegevens ingeuld. icl me mobiele nummer. ik vind de iphoneclub ook verantwordelijk.omdat de iphoneclub een vertrouwd website is. dus omdat zij het posten ben ik gelijk naar de site gegaan en de iphone besteld. hopelijk gebeurd er de komende weken niks :S

 168. door keesje

  @Jean-Paul Horn: Dat vertrouwen blijft, vandaar juist dat ik zo blindelings gereageerd heb op de link.

  Ik denk dat dit een wijze les is voor zowel de lezers, als voor jullie.

  En er is inderdaad gelukkig niks ergs gebeurd, dus daar kunnen we blij om zijn.

  Ik blijf persoonlijk jullie site iig meermaals per dag checken!

 169. door Dviate

  Origineel geplaatst door Postbus31
  En, oh bizar, een bevestiging binnen

  Die zal automatisch verstuurd zijn. Er staat ook in jouw copy/paste dat de bestelling nog gecontroleerd zal worden.

  @Hans Kazan: Ik zie eigenlijk alleen maar overeenkomsten… Ook hier gaat het om dure gewilde elektronica (Nu een iPhone 4, toentertijd met Otto waren er meer buis-TV’s dan LCD/LED TV’s) die verkeerd geprijsd op een website staat waarbij klanten denken dat de webshopeigenaar echt zo gestoord is om zijn/haar artikel voor een prikkie de deur uit te doen.

 170. door Wammetje

  Ik wil niet lullig doen maar sommige van jullie doen echt heel licht over het geval dat ze jullie naam + adres hebben.

  Weet je hoeveel dingen ze ermee kunnen doen ermee? Dingen afsluiten enzo. De meeste telefoonisten vragen alleen je huisnummer en postcode en ze geloven al dat jij diegene bent aan de telefoon.

  identiteits diefstal … belletje rinkelen?

 171. door Spete

  Toch blijft het raar, dat een subdomein, waar de domeinhouder voor verantwoordelijk is, niet beheerd wordt door deze. Geeft niet veel vertrouwen in het bedrijf T-for-Telecom. Welk ander subdomein gaat de volgende worden?

 172. door Idsp

  Origineel geplaatst door Wammetje
  Ik wil niet lullig doen maar sommige van jullie doen echt heel licht over het geval dat ze jullie naam + adres hebben.Weet je hoeveel dingen ze ermee kunnen doen ermee? Dingen afsluiten enzo. De meeste telefoonisten vragen alleen je huisnummer en postcode en ze geloven al dat jij diegene bent aan de telefoon.identiteits diefstal … belletje rinkelen?

  Als dat zo is moet je zoals eerder gezegd eens in de telefoongids kijken!

 173. Origineel geplaatst door Wammetje
  Ik wil niet lullig doen maar sommige van jullie doen echt heel licht over het geval dat ze jullie naam + adres hebben.Weet je hoeveel dingen ze ermee kunnen doen ermee? Dingen afsluiten enzo. De meeste telefoonisten vragen alleen je huisnummer en postcode en ze geloven al dat jij diegene bent aan de telefoon.identiteits diefstal … belletje rinkelen?

  Maar een naam + adres kun je toch ook uit elk telefoonboek / visitekaartje / whatever halen?

 174. door juistum

  Iphonekopen.iphoneclub.nl ?? ;-)

 175. door Justevo

  Origineel geplaatst door keesje
  @Justevo: Leg uit wat ze dan aan waardevolle info hebben. Het mailadres zelf lijkt me toch geen probleem?En je bent wel erg stellig, zo achteraf gezien. Toevallig dat er niemand met die stelligheid reageerde, een dik uur terug…

  Als iemand zo duizenden actieve emailadressen bij elkaar kan krijgen levert dat gewoon veel geld op. Is geen stelligheid, gewoon even logisch nadenken dat het of een fout is en je toch niks krijgt of je wordt opgelicht. Naïevelingen.

 176. door beyazz

  Iedereen schreeuwt dat ze alleen je NAW gegevens hebben, ze hebben echter ook een boel wachtwoorden verzameld.

  De meeste personen gebruiken namelijk een standaard wachtwoord voor meerdere doeleinden.

  Wees dus gewaarschuwd, en verander je wachtwoord indien dit inderdaad op meerdere plekken actief is!

 177. door Jeffmeister

  Aan de ene kant snap ik de boze reacties naar iPhoneclub toe wel. Maar aan de andere kant is het ook wel heel naief van de lezers om het te geloven.
  Een iPhone voor 40 piek, laat me niet lachen.

  Vind het kwalijk van t4t dat ze hun servers en subdomeinen open laten staan voor dit soort praktijken. Als het echt om een scam gaat dan moet de ICT’er zich daar even goed over z’n bolletje krabben.

  Had vanmiddag ook al even naar de t for telecom shop hiero gebeld en die wisten mij meteen te vertellen dat dit echt niet het geval was.

  Over de e-mails die de meesten hebben gehad: Elke 10 jarige die een computer kan aanzetten en een programma kan installeren kan een e-mail adres spoofen met bijbehorende server. Wordt tegenwoordig heel vaak gedaan en merk dat het ook steeds vaker gebeurd.

  Laat ik het maar gewoon op houden dat iPhoneclub een site is die nieuws naar buiten brengt en daar worden altijd fouten in gemaakt (harry mulisch 3 keer dood @ TELETEXT). Het zijn mensen die erachter zitten en ze gaan er vananuit dat de informatie die op een subdomein van t4t staat gewoon legitiem is.
  Mensen maken fouten. Heel makkelijk.

  De lezers hebben ook een fout gemaakt, al konden ze dit niet weten.

  Beetje wijzen met de vinger nu. Boehoe huilie huilie!

 178. Origineel geplaatst door beyazz
  Iedereen schreeuwt dat ze alleen je NAW gegevens hebben, ze hebben echter ook een boel wachtwoorden verzameld.De meeste personen gebruiken namelijk een standaard wachtwoord voor meerdere doeleinden.Wees dus gewaarschuwd, en verander je wachtwoord indien dit inderdaad op meerdere plekken actief is!

  Een wachtwoord wat je van hen hebt gekregen ja, niet een die je zelf hebt moeten ingeven / verzinnen…

 179. door beyazz

  Origineel geplaatst door Martijn Konings
  Origineel geplaatst door beyazz..

  Een wachtwoord wat je van hen hebt gekregen ja, niet een die je zelf hebt moeten ingeven / verzinnen…

  Ik las net het bericht, had geen idee hoe of wat. Indien je idd geen ww heb moeten invoeren, kan je men bericht negeren.. simpel =]

 180. door Lennie

  Origineel geplaatst door Nebilem
  Ook vind ik dat iPC hier verantwoordelijk is aangezien zij dit bericht verspreidden.

  Als iemand jou zegt dat van 5 hoog van ‘t dak afspringen heel leuk is ga je dat dan ook gelijk proberen?

 181. door Dviate

  Goh, het is wel gezellig op de webserver waar tfortelecom.nl draait. Een reverse IP lookup geeft het onderstaande weer.

  debitel.mambo5.com
  ds1.nl
  gsm.mediamarkt.nl
  gsmshark.mambo5.com
  mediamarkt.mambo5.com
  mobiel.nl
  mobiel2.mambo5.com
  telecomadvies.nl
  tfortelecom.mambo5.com
  tfortelecom2.mambo5.com
  http://www.debitel.nl
  http://www.ebay.com
  http://www.mobiel.nl
  http://www.telecomadvies.nl
  http://www.tfortelecom.nl

 182. door Thomas

  Jammer dat iphoneclub op deze manier bijdraagt aan deze fout. Was slimmer geweest om het even achter te houden.

 183. door Nebilem

  Origineel geplaatst door Lennie
  Origineel geplaatst door NebilemOok vind ik dat iPC hier verantwoordelijk is aangezien zij dit bericht verspreidden.Als iemand jou zegt dat van 5 hoog van ‘t dak afspringen heel leuk is ga je dat dan ook gelijk proberen?

  Nee, maar als iPC dat op zijn site zet kan ik me voorstellen dat veel lezers dat betrouwbaar vinden. Ik kan ook nergens lezen dat iPC excuses heeft aangeboden aan lezers die de mist in zijn gegaan.

 184. door hv

  Afgezien van ALLE opmerkingen al eerder gemaakt blijft het natuurlijk: als het te mooi lijkt om waar te zijn dan is het dat ook!
  Wanneer wint het verstand het nu eens van de hebzucht?

 185. @Nebilem – Ik had al gezegd dat we de gang van zaken ten zeerste betreuren en dat we fout zaten, maar voor de volledigheid willen we bij deze alsnog onze oprechte excuses aanbieden aan allen die via ons op deze “aanbieding” zijn ingegaan.

 186. door rich

  Een beetje erg makkelijk op ipc hier verantwoordelijk te stellen.. Zij hebben niks verplicht tot kopen.. Van ipc gewoon gezien een “vriendendienst” met de gedachte misschien veel te helpen aan een goedkope telefoon door een stomme fout van een provider… En al paar x vermeld, als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat het meestal ook! Je bent er zelf bij, en vult alles zelf in… Nu niet makkelijk de schuld proberen af te schuiven..

 187. door sjaak

  Even serieus jongens,
  Reageer je frustraties ergens anders af en niet op elkaar

 188. door alger

  Ik vind dat je de iPhoneclub.nl niets kan verwijten, deze mensen spitten bergen nieuwtjes en tips door om ons de toegang tot dit nieuws te vergemakkelijken.
  Het is voor hun onmogelijk om alles op inhoud te checken, hierbij komt de eigen verantwoording om de hoek kijken.
  Ik zou zeggen iPhoneclub.nl ga zo door.

 189. door Thomas

  Ik snap je gedachtegang. Maar zou het hier niet verstandiger geweest zijn als ze hier pas over hadden bericht nadat de fout was opgelost?

  Origineel geplaatst door alger
  Ik vind dat je de iPhoneclub.nl niets kan verwijten, deze mensen spitten bergen nieuwtjes en tips door om ons de toegang tot dit nieuws te vergemakkelijken. Het is voor hun onmogelijk om alles op inhoud te checken, hierbij komt de eigen verantwoording om de hoek kijken. Ik zou zeggen iPhoneclub.nl ga zo door.

 190. @Thomas – Als we van tevoren hadden geweten dat het een echte scam was wel. Het leek echter om een normale fout te gaan (en ondanks wat Dexcom Retail zegt is nog steeds niet 100% zeker dat het überhaupt wel om een scam gaat) en dan zou het een mooie aanbieding zijn geweest voor iPhoneclub-lezers, zeker als er ook geleverd had geworden. Dan hadden we namelijk weer het verwijt gekregen dat wij niemand op die aanbieding hebben gewezen. Damned if you do, damned if you don’t.

  Toegevoegd: als het een echte scam is, dan is het wel opmerkelijk dat het subdomein redelijk snel is verdwenen na ons nieuwsbericht. Je zou dan eerder verwachten dat de scammers het domein zo lang mogelijk zouden laten bestaan om maar zoveel mogelijk gegevens af te vangen. Het subdomein lijkt waarschijnlijker door iemand van Dexcom/TforTeleom offline te zijn gehaald na de plotselinge piekbelasting.

 191. door Sjaak

  Jongens toch, de helft hier moet eerst even nadenken voor men reageert. Er zijn duidelijk twee kampen.

  Kamp 1 heeft niet besteld en vind het leuk om de rest af te zeiken, te wijzen op ‘te mooi om waar te zijn’ etc. Allemaal domme dingen die kamp 2 ook heus wel weet. Kortom = nutteloos.

  Kamp 2 heeft wel besteld (en daar behoor ik ook toe). En waarom besteld kamp 2?

  Nou om de volgende redenen:

  1. Het staat op iphoneclub.nl en die heeft toch een bepaalde naam, dus die vertrouw je iig tot zo ver dat ze je niet naar een hoax leiden of een neppe site
  2. Je vertrouwt de site, omdat de domeinnaam van tfortelecom is en de site verder lijkt te kloppen. De rest van de site was compleet gevuld en dan ga je niet uit van spammers. Sowieso is het maar de vraag, want waarom zouden die in hemelsnaam de moeite doen om de rest van de site te vullen + alles werkzaam te maken en je automatisch mailtjes te sturen met wachtwoorden, inlogdingen (ik heb niet ingelogd natuurlijk) etc.
  3. Je weet dat je de iPhone 4 niet voor 40 euro zult krijgen, maar er zijn ook gevallen bekend waarbij een rechter beslist dat er dan een gelijkwaardig toestel of een andere goede aanbieding moet worden gedaan naar de klanten toe. (JA, er zijn ook gevallen bekend waarbij je gewoon niets krijgt, maar niet geschoten is altijd mis. Kost tenslotte niks even snel iets invullen).
  4. Met dat in je achterhoofd besef je dat deze fout door TforTelecom waarschijnlijk snel zal worden gecorrigeerd en als je enigszins wilt boffen, dan probeer je er snel bij te zijn.

  Dat alles bij elkaar maakt dat ik heb besteld. Goh, en natuurlijk heb ik geen gekke gegevens ingevuld, in het telefoonboek staat hetzelfde, dus boeiend.

  En nu even allemaal iets verder kijken dan je neus lang is.

  Kortom, niet zo zeveren naar elkaar, gewoon even kijken hoe dit heeft kunnen gebeuren en wat of wie er nu achter zit.

 192. door Noam

  Origineel geplaatst door Zandmachine
  Origineel geplaatst door NoamOrigineel geplaatst door Zandmachinewoooo mensen… stop! valt het werkelijk NIEMAND op dat a) de URL vsan tfortelecom.nl anders is dan deze? b) de huisstijl compleet anders is? c) de bevestiging van een ander domein komt en d) je op de tfortelecom site niet eens de iPhone kan bestellen…hoe naief kan een community zijn zeg… pffffDat klopt niet. Dit is dezelfde website hoor. Dit noemt men een subdomein. Dat betekent een domein dat onder een ander domein valt (bv. forum.iphoneclub.nl hoort bij iphoneclub.nl)haha ga je mij uitleggen wat een subdomein is, ga fietsen! dit is een phishing site, en nog slecht nagebouwd ook…

  Allereerst bedankt voor de vriendelijke reactie. Aan fietsen geen behoefte vandaag.
  Kan me tevens wel voorstellen dat niet iedereen weet wat een subdomein inhoud. Het is in dit geval een phishing site, maar dan moet iemand een A record hebben gewijzigd, wat alleen de webmaster of anderen met toegang tot de host van de website gedaan kunnen hebben.

 193. door sander

  Of het is nu een hele slimme zet van tfortelecom om te zeggen dat het een pishingsite is of dat ze gehackt zijn in plaats van hun eigen fout. Dat scheelt hun veel gezeik, wellicht een rechtzaak en een hoop kosten, die blijven geheid ontkennen. (zou ik ook doen als ik hun was)

 194. Ik kan er achteraf wel om lachen hoor. We waren allemaal verblind door hebzucht, ik ook, en hebben min of meer blind het bestelformulier ingevuld. Hebben hebben hebben.

  Over en weer verwijten maken heeft absoluut geen zin en iPhoneclub is al helemaal niets te verwijten!

  Zoals JP ook al aangeeft ljjkt het onwaarschijnlijk dat het een scam betreft en meer schade dan een enkel gekrenkt ego heeft het niet veroorzaakt.

  Allemaal even rustig doorademen, tot tien tellen, en tegenover jezelf toegeven dat je er gewoon finaal ingetrapt bent.

  Klaar.

 195. door Spete

  Tja, als het een hacker o.i.d. is geweest, dan zal T4T zeker niet schromen dit middels een aangifte te rapporteren bij de politie. Deze aangifte kan dan in een derde update hier worden gepubliceerd lijkt me.

 196. door Justevo

  @Sjaak Dat klinkt meer als een hoop onzin om je eigen fout te relativeren. Je krijgt gewoon GEEN iPhone voor 40 euro, ook geen gelijk van de rechter en ook geen ander toestel. iPhoneclub heeft dit naar mijn idee geplaatst om een fout aan te geven. Dat jullie als schapen gaan bestellen en ook daadwerkelijk denken er misschien iets uit te kunnen halen is kansloos en diep triest. Hoe kun je nou in godsnaam denken dat je ook maar voor een klein deel gelijk had. Jullie zijn er gewoon keihard ingetuind en ik hoop dat jullie op de blaren mogen gaan zitten op watvoor manier dan ook.

 197. door David

  het kan inderdaad ook gewoon een daad van wraak geweest zijn tegen tformobile, aangezien er niet op voorhand moest betaald worden.

  Iphoneclub verdoezelt tenminste ook niets en doet niet alsof er niets is gebeurt.

  morgen is iedereen het weer vergeten

 198. door bart1977

  Als iedereen die besteld heeft nu eens gezamenlijk die 40 euro inzet om een rechtzaak aan te spannen tegen t4t ;), misschien valt er nog wat te halen!

 199. door jaspervanboven

  Krijg zojuist een leuk idee voor 1 april ;)

 200. door Ed klavertje

  @Sjaak: ik zou er maar gewoon om lachen = kamp 3

  (Red.) Quote verwijderd i.v.m. leesbaarheid.

 201. door BruceSV

  Zie het al helemaal voor me:

  Over 3 dagen komt er iemand aan de deur met pinautomaat (lees skimautomaat) en brengt jou je nieuwe iPhone 4 voor E40,-. Van verbazing en blijdschap weet je niet hoe snel je je pinpas moet trekken en betaald, nog hetzelfde uur post je op iPhoneclub.nl dat de iPhone geleverd is en alle mensen die toen besteld hebben worden wild en juichen van blijdschap en zijn blij dat iPhoneclub de informatie over de aanbieding gelijk online plaatsten.

  3 Dagen later terwijl je met de app van jouw bank even je saldo bekijkt zie je opeens dat er 1000+ Euro van je rekening is afgeschreven.

  You got mugged…

  Uiteraard zit je diezelfde dag weer op iPhoneclub te haten. “Het was toch wel een scam, iPhoneclub had z’n bronnen beter moeten checken.” etc. etc.

  ==
  200 bestellingen

  200 iPhones a 700 euro verloren (E140.000)

  200 rekeningen geplunderd van gemiddeld E1000 geeft een winst op van minimaal E60.000

  Easy money, alleen omdat hollanders bekend staan om de gierigheid…
  ==

  Persoonlijk snap ik niet waarom je ingaat op die aanbieding, het zal nooit zo zijn dat je die telefoon voor die prijs gaat krijgen ondanks dat het een fout kan zijn. En als het een fout is ben je juridisch gezien kansloos.

  De enige reden dat je de telefoon voor dat bedrag krijgt is …

  Ok kan niks zo snel bedenken, maar dat zegt genoeg lijkt me zo.

  Er zijn zoveel campagnes van de overheid dat je voorzichtig moet zijn met je persoonlijke gegevens, wees dat dan ook.

  Een gewaarschuwd mens telt immers voor 2.

 202. door ARTHURHOFMAN.NL

  @woutertjh: Nee, in Nederland geldt de regel dat als iets verkeerd geprijst is er sprake moet zijn van logica: een iPhone 4 kan dus nooit €40 kosten. Als het om €400 zou gaan kan een consumentenorganisatie of rechtsbijstand bijvoorbeeld eerder eisen dat het toestel voor die prijs geleverd wordt.

  Het toestel zal dus nooit voor €40 geleverd worden. Beetje gek om te denken dat dit wel zou kunnen.

 203. door ARTHURHOFMAN.NL

  @BruceSV: Onzinnig verhaal. En de waarschuwing is natuurlijk hysterie om niets.

 204. door iristhestijg

  @bstruik:
  De prijs is onevenredig! Daarom kan de verkoper de koop terugdraaien en je 2 opties geven.
  1) de bestelling word geannuleert
  2) de bestelling gaat door en je betaald het reeele totaalbedrag.

  En het gaat op een typfout. In de a.v. staat dat typfouten niet voorbehouden zijn.

  Gr juridisch medewerker

 205. door sadik

  op de site van mobilecowboys is er een officele verklaring van t for telecom medegedeeld dat ze niet uitgeleverd zullen worden.

 206. Reactie t for telecom bij mobilecowboys.nl toegevoegd.

 207. door jajaohnee

  Wat ik niet snap is hoe een subdomein kan leiden naar een site die geen onderdeel van het domein is. Als je domein.nl registreert, dan kunnen anderen toch niet xxx.domein.nl kapen? Of heeft tfortelecom telecom.tfortelecom.nl bewust uit handen gegeven? Ik vind het vreemd, maar misschien kan iemand die hier verstand van heeft me uitleggen hoe het zit.

 208. door ppl

  @Spete: Bedrijven doen doorgaans geen aangifte of meldingen dat ze gehackt zijn vanwege gezichtsverlies. Zelf een gigantische blunder maken is echter een groter gezichtsverlies dan gehackt worden dus zullen bedrijven zich eerder beroepen op het feit dat ze gehackt zijn dan ruiterlijk toegeven dat ze een fout hebben gemaakt.

  In dit geval is er beslist geen sprake van phishing. Bij phishing wordt een website zo nauwkeurig mogelijk nagebouwd waarbij men login gegevens probeert af te troggelen om zodoende ook dingen als creditcard gegevens buit te kunnen maken. De site draait dan op een of andere url die anders is dan het origineel en daardoor ook zeer eenvoudig te herkennen. In dit geval was het gewoon een originele site op de originele url. Dan ligt een hack wat meer voor de hand. Echter is dit ook onwaarschijnlijk omdat je een gehackte site niet op een aparte url zet en de site op de originele url ongemoeid laat. Het is voor een kwaadwillende heel erg onlogisch om dan niet meteen de hoofdsite aan te pakken. Daardoor lijkt het er eerder op dat het een screw up van T for Telecom zelf is geweest. Sluit een hack echter niet volledig uit maar het is niet de meest voor de hand liggende optie.

  @jajaohnee: Het is een flauwekul uitleg voor leken die dat soort dingen voor zoete koek slikken. Als je er wat meer inhoudelijk naar kijkt houdt je twee mogelijkheden over “we zijn gehackt” of de wat meer voor de hand liggende “iemand van ons heeft iets stouts gedaan”.

 209. door SnijdeA

  Origineel geplaatst door Vincent
  @Frankhan: T-mobile is ook helemaal geen partij in deze.

  Dat zegt ie toch ook niet ?

 210. door AYB

  Toen t for telecom nog niet gepland aan haar sluiting begon, werd de site deels door haarzelf beheerd, en deels door het zusterbedrijf NedConcepts, dat ook binnen Dexcom valt. NedConcepts verkoopt mobieltjes + abonnementen via internet en vulde ook tfortelecom.nl met deze aanbiedingen.
  Vanaf juli heeft (net als eind vorig jaar) KPN het weer op zich genomen om tfortelecom.nl met aanbiedingen te vullen. Sinds toen zijn er enkel KPN abonnementen (KPN, Hi, Telfort en MTV) af te sluiten. Het domein telecom.tfortelecom.nl huisveste nog altijd de oude site, die deels van t for telecom zelf en deels van NedConcepts was. Dat daar nu dus een fout op verschijnt lijkt me dus aan NedConcepts te liggen. Ook al was het niet meer de bedoeling dat er via telecom.tfortelecom.nl verkocht werd, op de een of andere manier is daar dan toch informatie over een iPhone 4 met verkeerde prijs opgekomen.

 211. door Applefreedom

  Inderdaad een vreemde verklaring met een aantal voor mij opvallende zaken:

  t for telecom spreekt over vooroverleg. Als iemand zich zonder toestemming toegang tot een website verschaft, dan heb je het toch over ongeoorloofd/ illegaal gebruik of hacken!
  Verder geven ze aan dat de website niet meer in gebruik is bij t for telecom en in de reactie aan iPhoneclub wordt gezegd dat de site niet onder beheer is van t for telecom. Wat ik me dan afvraag is, hoe ze dan wel weten te vertellen dat er enkele honderden geïnteresseerden een bestelling hebben geplaatst.

  In de tweede alinea krijg ik het gevoel dat ze zich willen indekken. Ze benadrukken wel heel erg dat een iPhone 4 niet voor zo’n lage prijs leverbaar kan zijn en dat de geïnteresseerden zich maar eens achter de oren hadden moeten krabbelen…
  Waarom zeggen ze gewoon niet dat de hackers een niet realistische aanbieding hebben gedaan om gegevens te achterhalen of iets dergelijks.

  En ik zou wel willen weten waarom t for telecom niet de betrokkenen/ gedupeerden persoonlijk uitleg zou kunnen geven, maar dat ze wel weten hoeveel mensen gebruik hebben gemaakt van de aanbieding. Hebben ze dan wel toegang tot de niet in gebruik of onder beheer zijnde website??

  Ik hoop dat iemand hier wat meer uitleg over kan geven. De afgegeven verklaring klinkt mij meer in de oren als een verkapte schuldbekentenis en een excuus voor een interne failure!

 212. door Alexander

  Ben benieuwd hoe dit afloopt.

 213. door iNick

  Don’t shoot the messenger when you don’t like the message!

  Oftewel: ik vind dat IPC totaal geen blaam treft! IPC verspreid alleen nieuwtjes mbt de iPhone, al dan niet zelf vergaard. Het blijft toch echt de verantwoording van de lezer cq. besteller zelf wat hij met deze informatie doet! Kom op zeg, jullie (bestellers) zijn toch geen kudde schapen?

  Daarom vind ik de geuite kritiek op IPC in dit verband totaal onterecht. Denk gewoon goed na bij een dergelijk prijsverschil. Je kunt op je klompen aanvoelen dat er ‘iets’ niet klopt… En met je naw/email/mob gegevens kunnen ‘ze’ niet al teveel, die info is sowieso al beschikbaar via telefoonboeken etc. enige puntje zou geïnstalleerde mailware kunnen zijn, maar een beetje actuele virusscanner vist dat er wel tussen uit…

 214. door Jeffrey

  Misschien waren ze wel gewoon bezig met het testen van de nieuwe pagina waarop straks de iPhone te bestellen is en hebben ze deze perongeluk publiekelijk beschikbaar gesteld! ;)

 215. @Jeffrey – Zoiets vermoeden wij ook. Er is iets raars aan het hele verhaal.

 216. door David

  of het is een soort van promotie stunt,
  het lijkt mij dat ze nu heel wat meer klanten in hun database hebben staan, zoals elke marketeer weet is dit niet slecht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.