RadicalFlow: iPhone-app maken zonder programmeerkennis

· Bastiaan Vroegop

RadicalFlowHet Kickstarter-project RadicalFlow probeert het voor iedereen mogelijk te maken om een app-idee uit te werken, door het schrijven van code te vervangen door een simpele en intuïtieve interface. Hierdoor zou ontwikkelen meer moeten lijken op het maken van een afbeelding in Photoshop. De app schrijft alle benodigde code voor je, nadat je aangeeft wat bepaalde knoppen moeten doen.

De ontwikkelaars achter RadicalFlow vergelijken het programma met Powerpoint en Photoshop. Een aantal tools maken het mogelijk om je idee uit te werken, waarna je bepaalde pagina’s en opties aan elkaar koppelt. Zelfs ontwikkelaars zouden iets aan het programma hebben, omdat het programma het ontwikkelproces zou versnellen.

RadicalFlow wordt webgebaseerd. Je logt in op de website, waarna je aan de slag kunt met een programma gemaakt in HTML5. Tijdens het ontwikkelen kun je op een iPhone of iPad bekijken hoe jouw app er uit komt te zien. Een aantal API’s maken het mogelijk om diensten zoals Vimeo en Instagram in je app te integreren.

De ontwikkelaar moet via Kickstarter 75.000 dollar inzamelen om het programma van de grond te krijgen. Of dat gaat lukken is nog niet duidelijk: ze hebben nog maar een kleine 4.000 dollar binnen, met nog 24 dagen te gaan. Door 199 dollar te doneren aan het project krijg je een RadicalFlow-account, waarmee je een jaar lang de dienst kunt gebruiken. Het geld wordt alleen van je rekening afgeschreven wanneer de ontwikkelaar er in slaagt zijn beoogde 75.000 dollar in te zamelen.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.