Instagram heeft 50 miljoen gebruikers

Instagram zou op het moment gebruikt worden door 50 miljoen smartphone-bezitters. Dit blijkt uit gegevens in de API van Instagram. De laatste paar maanden groeide het aantal fors.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

InstagramMeer dan 50 miljoen smartphone-bezitters zouden inmiddels gebruik hebben gemaakt van de foto-applicatie Instagram. De afgelopen maand registreerden er steeds meer gebruikers: begin april was Instagram door 30 miljoen mensen gedownload, een aantal dat groeide naar 40 miljoen op 13 april. Begin dit jaar waren er nog maar 15 miljoen gebruikers. Dit blijkt uit de API van Instagram.


Het grote aantal Instagram-gebruikers werd ontdekt door een lezer van Mashable.

Instagram verscheen afgelopen maand in de Google Play-store, waardoor ook Android-gebruikers de app kunnen installeren. Daarvoor was Instagram twee jaar lang alleen op de iPhone te gebruiken. Niet alleen de Android-app is echter te danken voor de groei: een paar dagen geleden bleek Instagram 10 miljoen keer te zijn gedownload voor Android, wat waarschijnlijk betekent dat het merendeel van de gebruikers nog steeds van een iPhone gebruikmaakt.

Vlak nadat Instagram werd overgenomen door Facebook voor 1 miljard dollar, wist de app voor het eerst de hoogste plek in de App Store-verkooplijsten te halen.

De hevige groei van Instagram is opmerkelijk, gezien een aantal gebruikers zich de afgelopen tijd boos hebben gemaakt om keuzes van de ontwikkelaar. Zo werd de uitgave van de Android-applicatie door een scharing iPhone-bezitters niet gewaardeerd en protesteerde gebruikers op de Facebook-overname. Hoe groot deze groep boze gebruikers is, moet nog blijken. Gezien de grote groei van het sociale fotonetwerk, zal het merendeel van de gebruikers geen problemen hebben met Instagram’s veranderingen.

Downloaden: Instagram (gratis)

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.