Gebruikers één Teletekst klagen massaal over nieuwe app

·

één teletekst vrt belgië nieuwsDe Belgische omroep VRT heeft een blunder gemaakt door haar Teletekst-applicatie één Teletekst grondig te vernieuwen. Dat is de conclusie die je kan trekken naar aanleiding van pagina’s boze recensies over de applicatie in de Belgische App Store. De maandag geïntroduceerde versie 2.0 van de app is ronduit onleesbaar voor veel gebruikers. De nieuwste versie van de app werkt pas vanaf iOS 4.3 en wie de oude nog wil gebruiken, komt niet verder dan een melding dat de applicatie niet langer ondersteund wordt.

“Van een simpele doch oerdegelijke app naar een quasi onbruikbare. Onleesbare tekst, onnodige knoppen, geen zelf instelbare startpagina meer. Deze versie is de naam update niet waard.”

Het is een van de snoeiharde kritieken op versie 2.0 van de app, vergezeld van oordelen als “schandalig slecht”, “hilarisch slecht”, “onvoorstelbaar slecht” en “weg ermee”, “waardeloos” en zelfs “slechtste update ooit”. één Teletekst iPhone iPod touchIn totaal zijn er niet enkele, maar meer dan vijftig waarderingen die geen goed woord over hebben voor de update.

De vorige versie van de Belgische Teletekst-app werd als zeer goed, soms zelfs subliem ervaren. Op de website van Eén valt echter te lezen dat de zender haar gebruikers liever geen stukje software aansmeert. In een nieuwsbericht onderaan de voorpagina wordt alleen nog gerept over de mobiele webapp van het Teletekst-kanaal. De mobiele website steekt echter hetzelfde in elkaar als de downloadbare app en kampt dus eveneens met het kleine lettertype. Die is ook niet te vergroten met een pinch-to-zoom beweging in de standaard webbrowser Safari. Wie op de site zoekt naar de klantenservice en aangeeft een probleem te hebben met de nieuwe Teletekst-app, krijgt deze melding te lezen:

Sinds 19 maart biedt de VRT een nieuwe open webapplicatie aan van Teletekst. VRT heeft gekozen voor een open internet strategie. In de nieuwe versie is het standaard lettertype iets kleiner. Daar tegenover staat dat we de versie in landscape aanbieden, waardoor het mogelijk is om een pagina te draaien op uw scherm, wat meteen een veel groter lettertype weergeeft.

De VRT wijst de lezers van iPhoneclub.nl er op dat er een afdeling klachtenbehandeling is waar gebruikers hun klachten kenbaar kunnen maken. De vraag is of de signalen al niet duidelijk genoeg zijn in de App Store. Er vallen ook een paar zaken vóór de update te zeggen: de app werkt sneller dan voorheen en geeft je de mogelijkheid om de favorieten te bewaren en meteen te openen.

We hebben de VRT om een reactie gevraagd maar deze nog niet ontvangen.

Downloaden: één Teletekst (gratis)

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

12 reacties

 1. door huplahoi

  Inderdaad! Bagger. Heb de oude terug gezet…

  Maar wat blijkt….
  “VRT kiest voor open web oplossing”…. blablabla

  kortom oude versie werkt niet meer!

  Beantwoorden Quote

 2. door schmrtzzz

  Teletekst is toch sowieso ongelofelijk Middeleeuws? Ik pis altijd in mijn broek van het lachen als ik die hoekige typografie zie op de iPhone of, nog erger, op de iPad. Is het nou werkelijk niet mogelijk dat voor iDevices om te zetten in iets 21e eeuws?

  Beantwoorden Quote

 3. door Chur

  Inderdaad,heel slecht lettertype en onnodige knoppen!
  Ik hoop dat er vlug een update komt !!

  Beantwoorden Quote

 4. door Jochen

  Van geweldig goeie app naar de slechtste app op mijn iPhone! Deleten maar.

  Beantwoorden Quote

 5. door huplahoi

  @schmrtzzz: Soms wil je toch heel snel een update, en graag met weinig kb van je data. Eye-candy is niet echt altijd beter. Gewoon droge info, doet het soms ook nog prima!

  Beantwoorden Quote

 6. door Roelf

  De klachtenservice ?
  Even het icoontje indrukken tot een klein kruisje rechtsboven verschijnt

  Beantwoorden Quote

 7. door schmrtzzz

  @huplahoi: Ik denk eerlijk gezegd dat deze oubollige vormgeving met al die overbodige kleurtjes heel wat meer kb’s vreet dan een simpele WordPress-achtige opmaak.

  Beantwoorden Quote

 8. door JohnnyricoMC

  @schmrtzzz: WordPress = tonnen CSS, ook wat javascript en afbeeldingen. Teletekst is plain-text blokken met kleurcodes voor de tekst en de achtergrond. In theorie is Teletekst véél lichter.

  Beantwoorden Quote

 9. door LOngjohn

  @schmrtzzz: Dat denk je maar, het is niet zo

  Beantwoorden Quote

 10. door Kluppergeest

  Die simpliciteit van de Teletekst-app was net het dikke pluspunt eraan! Niets zo handig als snel de programmatie/sportheadliners/… te lezen.

  Als er een goede follow-up was, konden ze gemakkelijk aflezen uit hun stats hoe vaak bezoekers deze app wel niet bekeken. Ik (& weet nog een aantal anderen) deden deze app wel meermaals per dag open..

  Open web is niet altijd dé oplossing, zeker niet op een applicatie-based OS als iOS momenteel.

  Beantwoorden Quote

 11. door Titoezz

  Origineel geplaatst door Roelf
  De klachtenservice ? Even het icoontje indrukken tot een klein kruisje rechtsboven verschijnt

  Linksboven bedoel je?

  Beantwoorden Quote

 12. door Gert

  Op Ipad vind ik em nog redelijk werken, alhoewel er inderdaad niks mis is met de oude app

  Op iPod / iPhone véél te klein

  En op Blackberry (OS5 op BES) werkt de nieuwe open web versie helemaal niet…

  Conclusie: ik wil de oude terug!

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.