Gebruikers één Teletekst klagen massaal over nieuwe app

· Bart Breij

één teletekst vrt belgië nieuwsDe Belgische omroep VRT heeft een blunder gemaakt door haar Teletekst-applicatie één Teletekst grondig te vernieuwen. Dat is de conclusie die je kan trekken naar aanleiding van pagina’s boze recensies over de applicatie in de Belgische App Store. De maandag geïntroduceerde versie 2.0 van de app is ronduit onleesbaar voor veel gebruikers. De nieuwste versie van de app werkt pas vanaf iOS 4.3 en wie de oude nog wil gebruiken, komt niet verder dan een melding dat de applicatie niet langer ondersteund wordt.

“Van een simpele doch oerdegelijke app naar een quasi onbruikbare. Onleesbare tekst, onnodige knoppen, geen zelf instelbare startpagina meer. Deze versie is de naam update niet waard.”

Het is een van de snoeiharde kritieken op versie 2.0 van de app, vergezeld van oordelen als “schandalig slecht”, “hilarisch slecht”, “onvoorstelbaar slecht” en “weg ermee”, “waardeloos” en zelfs “slechtste update ooit”. één Teletekst iPhone iPod touchIn totaal zijn er niet enkele, maar meer dan vijftig waarderingen die geen goed woord over hebben voor de update.

De vorige versie van de Belgische Teletekst-app werd als zeer goed, soms zelfs subliem ervaren. Op de website van Eén valt echter te lezen dat de zender haar gebruikers liever geen stukje software aansmeert. In een nieuwsbericht onderaan de voorpagina wordt alleen nog gerept over de mobiele webapp van het Teletekst-kanaal. De mobiele website steekt echter hetzelfde in elkaar als de downloadbare app en kampt dus eveneens met het kleine lettertype. Die is ook niet te vergroten met een pinch-to-zoom beweging in de standaard webbrowser Safari. Wie op de site zoekt naar de klantenservice en aangeeft een probleem te hebben met de nieuwe Teletekst-app, krijgt deze melding te lezen:

Sinds 19 maart biedt de VRT een nieuwe open webapplicatie aan van Teletekst. VRT heeft gekozen voor een open internet strategie. In de nieuwe versie is het standaard lettertype iets kleiner. Daar tegenover staat dat we de versie in landscape aanbieden, waardoor het mogelijk is om een pagina te draaien op uw scherm, wat meteen een veel groter lettertype weergeeft.

De VRT wijst de lezers van iPhoneclub.nl er op dat er een afdeling klachtenbehandeling is waar gebruikers hun klachten kenbaar kunnen maken. De vraag is of de signalen al niet duidelijk genoeg zijn in de App Store. Er vallen ook een paar zaken vóór de update te zeggen: de app werkt sneller dan voorheen en geeft je de mogelijkheid om de favorieten te bewaren en meteen te openen.

We hebben de VRT om een reactie gevraagd maar deze nog niet ontvangen.

Downloaden: één Teletekst (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.