De Telegraaf-vrouw is gek op cadeautjes uitpakken

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

telegraaf vrouwDe Telegraaf heeft Vrouw uitgebracht, vernoemd naar de gelijknamige rubriek in de krant. Telegraaf Vrouw is een rubriek over onderwerpen die de doorsnee vrouw interesseren, zoals mode, beauty, gezondheid, relaties en (jawel!) een horoscoop. Vrouwen houden volgens de Telegraaf blijkbaar niet van moeilijk doen, want deze app is gebaseerd op een vrij simpel idee: je moet elke dag de app opstarten en een cadeautje uitkiezen. De verrassing is een spreuk, een recept, een filmpje of iets anders geinigs. Geen stoere klusprojecten, maar dingen die passend zijn voor ‘de doelgroep’.

Onderschat de Telegraaf daarmee wat vrouwen bezighoudt? Mwah, het is maar hoe je het bekijkt. De wekelijks wisselende ‘leuke vent’ in de LINDA-app vraagt ook geen zware intellectuele inspanning. En als we straks Apple’s 12 Dagen-app opstarten, vragen we ons ook niet af of Apple ons als dom klikvee behandelt. Maar de LINDA-app bevat nog wel wat zinvolle content, met nieuws en funfacts, achter de schermen-video’s van fotoshoots en andere extra’s. En bij Apple’s 12 Dagen-app krijg je apps en muziek waar je normaal gesproken voor moet betalen. De app Vrouw doet dat niet: die bevat alleen een verrassing. De app heeft de rest van de dag niets meer te bieden.

vitello tonnato receptBij het opstarten van de app krijg je een reeks cadeautjes te zien waar je doorheen kunt swipen. Je kiest één van de dozen, moet vervolgens nog aan een lintje trekken (ook een swipebeweging), waarna er wat dozen door het beeld vliegen. Uiteindelijk krijg je je verrassing te zien. In mijn geval was dat gisteren een recept voor Vitello tonnato. Het recept kun je niet in de app zelf zien; daarvoor moet je doorklikken naar de website van de Telegraaf. En daarbij bleek dat de app nog niet helemaal af is: ik werd doorgestuurd naar een niet-mobiel geoptimaliseerde versie van de website waar ik een 404-error te zien kreeg.

Vandaag is de verrassing een foto van een dame in een soort opblaasbare jurk met de tekst ‘Voor elke situatie goed gekleed’. Je kunt zo’n meteen vanuit de app delen met je vriendinnen via Facebook of Hyves, niet via Twitter. Heb je eenmaal een cadeau gekozen, dan is de app de rest van de dag niet meer te gebruiken. Je mag niet opnieuw een cadeautje uitkiezen of kijken wat anderen hebben gekozen. Eigenlijk is de Telegraaf Vrouw-app niet meer dan een digitale scheurkalender, die ervoor zorgt dat gebruikers de app elke dag opstarten. Marketeers vinden dat helemaal niet erg.

Downloaden: Vrouw (gratis, iPhone, iOS 4.0+)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.