Anne’s Amsterdam laat de stad zien tijdens de Tweede Wereldoorlog

·

anne frank amsterdamDe Anne Frank Stichting heeft een website die uitlegt hoe Amsterdam eruit zag toen Anne Frank een klein meisje was. Historische gebeurtenissen zijn geprojecteerd over hedendaagse foto’s, zodat je je beter een voorstelling kunt maken. Als je foto’s van razzia’s en het binnenrijden van Duitse troepen hebt gezien, kijk je opeens met andere ogen naar het Museumplein of de ‘Joodse wijk’.

annes amsterdamDe mobiele app laat je kennismaken met de stad Amsterdam, zoals het was tijdens de bezetting en de Tweede Wereldoorlog. De app bevat foto’s, video’s en verhalen van tijdgenoten. Er zijn 30 locaties met een historische betekenis in de app weergegeven. Met behulp van GPS vind je de plekken, waar je virtuele items kunt meepakken. Zo stel je een eigen album samen van de plekken waar je bent geweest. Je kunt ook items delen met anderen of vrienden via Facebook en Twitter vertellen over het Amsterdam van Anne Frank. Je hebt minimaal iOS 5.0 nodig om de app te kunnen installeren. De app is gemaakt door de ontwikkelaars van Repudo, een app waarmee je allerlei virtuele items op een kaart kan ‘verstoppen’.

Downloaden: Anne’s Amsterdam (gratis)

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

7 reacties

 1. door Peter

  Altijd een goed idee om dit levend te houden.

  Beantwoorden Quote

 2. door Jesper

  Jammer dat je per se eerst naar een bepaalde locatie moet.

  Beantwoorden Quote

 3. door Meander

  Gaaf! Ben erg benieuwd hoe dit in de praktijk werkt. Geschiedenis en moderne techniek laten zich ontzettend mooi verweven.

  Beantwoorden Quote

 4. door Bram

  Schitterend stukje werk om op deze manier een stuk geschiedenis aan te bieden !!

  Beantwoorden Quote

 5. door iNick

  Met alle respect, maar wordt ‘het merk’ Anne Frank zo onderhand niet teveel geëxploiteerd door alles en iedereen?

  Hoe goed bedoeld ook, ik krijg toch steeds vaker het gevoel dat Anne misbruikt wordt om hoge kijkcijfers of een groter publiek te trekken. Natuurlijk is het goed dat 40-45 onder de aandacht gebracht blijft worden, maar waarom Anne Frank daar altijd opgeplakt wordt is m.i. toch te commercieel gedacht…

  Beantwoorden Quote

 6. door Salomon

  dan gelijk even hier kijken:
  http://www.dedokwerker.nl/politie_amsterdam.html
  Nederland was redcordhouder joden oppakken.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.