Anne’s Amsterdam laat de stad zien tijdens de Tweede Wereldoorlog

· Gonny van der Zwaag

anne frank amsterdamDe Anne Frank Stichting heeft een website die uitlegt hoe Amsterdam eruit zag toen Anne Frank een klein meisje was. Historische gebeurtenissen zijn geprojecteerd over hedendaagse foto’s, zodat je je beter een voorstelling kunt maken. Als je foto’s van razzia’s en het binnenrijden van Duitse troepen hebt gezien, kijk je opeens met andere ogen naar het Museumplein of de ‘Joodse wijk’.

annes amsterdamDe mobiele app laat je kennismaken met de stad Amsterdam, zoals het was tijdens de bezetting en de Tweede Wereldoorlog. De app bevat foto’s, video’s en verhalen van tijdgenoten. Er zijn 30 locaties met een historische betekenis in de app weergegeven. Met behulp van GPS vind je de plekken, waar je virtuele items kunt meepakken. Zo stel je een eigen album samen van de plekken waar je bent geweest. Je kunt ook items delen met anderen of vrienden via Facebook en Twitter vertellen over het Amsterdam van Anne Frank. Je hebt minimaal iOS 5.0 nodig om de app te kunnen installeren. De app is gemaakt door de ontwikkelaars van Repudo, een app waarmee je allerlei virtuele items op een kaart kan ‘verstoppen’.

Downloaden: Anne’s Amsterdam (gratis)

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Op 15 maart 2015 spreekt Gonny op SxSW over wearables.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!