Adobe Content Viewer ook voor de iPhone beschikbaar

(Laatst bijgewerkt: ) · Bastiaan Vroegop

Adobe Content ViewerAdobe heeft de iPad-app Adobe Content Viewer met een update universeel gemaakt, waardoor hij ook op de iPhone te gebruiken is. De app maakt het mogelijk om een digitaal magazine gemaakt met Adobe Digital Publishing Suite te bekijken voordat je hem indient in de App Store. Hierdoor lijkt Adobe zich meer te richten op het maken van magazines speciaal voor de iPhone.

Abobe’s Digital Publishing Suite wordt door verschillende bladen gebruikt, waaronder het bekende magazine Wired. Hoewel de iPad-app om de bladen die je maakt te bekijken lange tijd niet universeel was, richt Adobe zich al iets langer op het maken van magazines voor smartphone: Adobe Content Viewer voor Android werkt zowel op smartphones als op tablets.

Adobe Content Viewer is gratis te downloaden, maar is niet voor iedereen bedoeld: je hebt namelijk de Digital Publishing Suite voor InDesign nodig, twee stukken software waar fiks voor betaald moet worden zodra je een magazine wil uitgeven. De focus op de iPhone lijkt daarom vooral belangrijk voor grote uitgevers die hun bladen graag op beide platformen willen uitbrengen. Als iPhone-bezitter kun je nu wel afvragen wanneer bepaalde tijdschriften op de iPad ook voor de iPhone zullen verschijnen.

Downloaden: Adobe Content Viewer (gratis)

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!