Notities op OS X El Capitan en iOS 9.

Vernieuwde Notities-app in El Capitan: wat kan ik ermee?

Notities heeft ook met El Capitan een nodige metamorfose gekregen met nieuwe functies, waardoor de app nu weer gelijkloopt met de iOS 9-versie. Maar toch zijn niet alle functies in de Mac-app te gebruiken.

Notities op OS X El Capitan en iOS 9.Niet alleen iOS 9 heeft een volledig nieuwe Notities-app gekregen, ook de Mac heeft met de komst van El Capitan allerlei nieuwe functies in de Notities-app. Maak je al gebruik van de vernieuwde Notities-app in iOS 9 en heb je iCloud-synchronisatie ingeschakeld, dan is de overstap naar El Capitan de enige manier om je nieuwe notities nog op je Mac te bekijken en bewerken. De Mac-versie van de nieuwe Notities-app ondersteunt echter niet alle opties die de iOS 9-versie wel heeft.

Checklists, foto’s en tussenkopjes

Net als in de iOS 9-versie van de Notities-app, kun je nu ook in de El Capitan-versie rechtstreeks foto’s en checklists toevoegen. Ook qua opmaak kun je een hoop aanpassen, zoals titels, tussenkopjes en opsommingstekens. Dit gaat allemaal eenvoudig via de menubalk bovenin de app. Toch is er één functie die niet in de El Capitan-versie aanwezig is. Terwijl je met de Notities-app in iOS 9 tekeningetjes kan maken met diverse soorten hulpmiddelen zoals een potlood en markeerstift, is dat in de versie die op El Capitan staat niet mogelijk. Notities die tekeningen bevatten, zijn echter wel zichtbaar. Voor het maken van tekeningen zul je daarom toch bij de iOS-versie moeten zijn.

Een overzicht van Notities met bijlages op de Mac.

Daarnaast bevat de nieuwe Notities-app ook een handig overzicht van alle notities waar bijlages in zitten, zoals locaties, foto’s en tekeningen. Deze weergave activeer je met het icoontje met de vier hokjes, naast de prullenbak.

Delen vanuit Safari, Foto’s en meer

Net als in iOS 9 kun je in El Capitan vanuit verschillende standaardapps content delen met de Notities-app. Zie je een interessante website? Klik in Safari op het delen-menu en voeg de website toe aan een nieuwe of bestaande notitie. Ook in de Foto’s-app werkt het delen met de Notities-app vlekkeloos, waardoor je zonder dat je de Foto’s-app hoeft te verlaten een foto aan een notitie toe kan voegen. Overal waar het standaard deel-menu te gebruiken is, kun je content delen in nieuwe of bestaande notities.

Websites direct vanuit Safari delen in Notities.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2015
Categorie Mac
Onderwerpen el capitan, notities