Review: Griffin Nu Form Case voor iPhone 3G

Review van de Griffin Nu Form, een hardcase met een niet-klevende screenprotector. De Nu Form is in grijs en wit verkrijgbaar.

Griffin brengt behoorlijk wat accessoires voor de iPod en iPhone op de markt. Een recent verschenen product is de Griffin Nu Form, een hardcase in twee verschillende kleurcombinaties. Deze case is qua uitvoering goed te vergelijken met de iFrogz Luxe Case, waar we gisteren een review van publiceerden. Net als die case bestaat Griffin Nu Form uit twee delen, die in elkaar worden geschoven.

Uitvoering van de Griffin Nu Form Case voor iPhone 3G

Zoals gezegd bestaat de Griffin Nu Form uit twee delen: een gekleurde bovenzijde en een matzwarte onderzijde. Op het bovenste deel heeft Griffin een soort blokjesprint aangebracht, zodat de case er niet al te basic uitziet. Of het mooi is? Tja, wat mij betreft hadden ze het net zo goed achterwege kunnen laten. In de verpakking vind je de case, een poetsdoekje en een screenprotector.

Die screenprotector is een apart verhaal: dit is namelijk een uitvoering die niet plakt. Het is de bedoeling dat je die los op het scherm legt voordat je de case plaatst. Dat lijkt wat onhandig, maar er zijn immers cases met ‘ingebouwde’ screenprotector die op dezelfde manier werken. Binnenkort zullen we een Otterbox-case reviewen die een nog dikkere, niet-plakkende screenprotector heeft en waarbij de iPhone ook prima door de screenprotector heen te bedienen is. Bij deze Griffin-case blijkt dat ook het geval: de screenprotector zit niet in de weg, geeft de schermaanrakingen goed door, maar is wel iets meer zichtbaar an een plakkende screenprotector. Het voordeel is echter ook dat je geen last van luchtbellen hebt, omdat de screenprotector eigenlijk losjes op het scherm ligt.

Griffin Nu Form Case voor iPhone 3G in gebruik

De case zelf schuif je moeiteloos in- en uitelkaar. Er is geen klikmechanisme of een ander soort constructie waardoor de delen aan elkaar blijven zitten. Alleen de wrijving tussen beide helften moet ervoor zorgen dat de case op z’n plaats blijft. Je kunt de onderste helft er ook makkelijk afhalen wanneer je de iPhone in een dock wilt zetten. Toch hebben we wel een Door de eenvoudige constructie en de (waarschijnlijk) goedkope productiekosten zou deze case eigenlijk niet meer dan 10 tot 15 euro moeten kosten. Dat ‘ie toch iets duurder is komt misschien door de merknaam: Griffin is nu eenmaal een bekende fabrikant waarbij je in ieder geval weet dat je geen rommel koopt.

[flickr]set:72157608044728173[/flickr]

Als je de keuze zou moeten maken tussen deze case en de case van iFrogz, dan is er eigenlijk niet zoveel verschil. De Griffin gaat wat makkelijker uit elkaar, zit door het ontbreken van clips en bevestigingsconstructies wat strakker rondom de iPhone maar is qua materiaal wat dikker dan de iFrogz. De coating van de iFrogz op beide helften ziet er iets mooier uit, maar kan gevoelig zijn voor slijtage. De buitenzijde van de Griffin Nu Form lijkt iets slijtvaster. Als de fantasieprint er na verloop van tijd af slijt is dat voor de meeste gebruikers waarschijnlijk geen ramp.

[flickr]set:72157608044640159[/flickr]

Conclusie

De eenvoudige constructie van de Griffin Nu Form zorgt ervoor dat deze case ideaal is voor mensen die de iPhone vaak uit de case willen halen. De constructie is ook zo gemaakt, dat je alleen het onderste deel eraf kunt halen. De opdruk aan de achterkant is wat overbodig en de niet-klevende screenprotector is wellicht ook even wennen. Simpel maar effectief en tegelijk wat prijzig voor het gebodene, deze Griffin Nu Form.

Meer info

  • Fabrikant: Griffin
  • Product: Griffin Nu Form
  • Verkrijgbaar: iPhoneclub Shop
  • Prijs: €24,95 via iPhoneclub Shop in grijs/zwart en wit/grijs (excl. verzendkosten), $24,95 in de Griffin Shop (maar verzendkosten zijn vanaf $66)
  • Cijfer: 8

Lees de 11 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »