Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

Review: Covertec Natural Bamboo Case

iPhone-case van bamboe
Review van de Covertec Natural Bamboo Case, een hoes gemaakt van bamboe die liefhebbers van houten cases zal aanspreken. De case bestaat uit twee delen, die in elkaar schuiven.

covertec bambooCovertec speelt met de Natural Bamboo Case in op de eco-trend: natuurlijk materiaal en spullen die met de hand zijn gemaakt. Je krijgt deze case in een verpakking van grof karton toegestuurd. De case zelf is weliswaar ‘Made in China’, maar door het materiaal en de manier van produceren heb je niet het idee dat je een massaproduct in handen hebt.


De case bestaat uit twee delen, die genummerd zijn en exact op elkaar passen. Geen twee bij elkaar gezochte stukken bamboe dus, maar één stuk materiaal dat in tweeën is gezaagd waardoor de nerven netjes doorlopen. De verpakking waarschuwt dat kleine imperfecties mogelijk zijn, maar dat blijkt mee te vallen: de twee delen van de case sluiten netjes op elkaar aan en er zitten geen lelijke oneffenheden in het materiaal.

Even wat voorgeschiedenis over deze case: PDAshop.nl gaf ons een aantal iPhone-accessoires die we mogen reviewen en weggeven. Deze bamboo-case van Covertec viel daarbij meteen op vanwege het aparte uiterlijk, maar stelt potentiële kopers wel meteen voor een uitdaging: de case is bij PDAshop niet verkrijgbaar en de website van Covertec is in onderhoud, dus daar kun je ook niet terecht voor informatie over verkooppunten. Gelukkig is er nog een andere manier om deze case in handen te krijgen, want we geven de Covertec Bamboo Case weg, zoals beloofd.

Click here to display content from Flickr.
Learn more in Flickr’s privacy policy.

Click here to display content from Flickr.
Learn more in Flickr’s privacy policy.

Alles goed en wel zo’n eco-case, maar niemand garandeert dat die bamboe uit duurzame aanplant afkomstig is. Dat staat trouwens ook niet op de verpakking. De case is geschikt voor de iPhone 3G en 3GS en sluit nauw rondom je toestel. Binnenin is geen fluweel- of rubberachtige voering, maar gelukkig is de binnenkant zo glad gemaakt dat de kans op krassen miniem is. De case sluit trouwens zo strak om de iPhone, dat het toestel tijdens het gebruik ook niet gaat verschuiven. Tijdens het aanbrengen van de case moet je wat kracht uitoefenen om de iPhone in het bovenste deel van de case te schuiven. Daarna schuif je het onderste deel er tegenaan. Er is geen klikmechanisme, zodat de case alleen door wrijving van beide bamboe-delen op z’n plaats blijft.

Click here to display content from Flickr.
Learn more in Flickr’s privacy policy.

Dit is een case die je het best langdurig om je iPhone kunt laten zitten. Verwijderen is ook niet nodig: je hebt toegang tot alle knoppen, inclusief de volume- en muteknop aan de zijkant, de camera en de iPod-connector aan de onderkant. Niet alles is dus bedekt, maar gelukkig levert Covertec er een gratis screenprotector bij. Opladen in de case is prima mogelijk als je een laadkabel gebruikt. Heb je een dock, dan is er kans dat de case niet helemaal past, omdat de bamboerand aan de achterkant van de iPhone toch zeker een millimeter of vier uitsteekt waardoor de dock hem net niet ‘pakt’.

Dit filmpje laat zien hoe je de case aanbrengt:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Conclusie

Voor mensen die houten cases mooi vinden, is een case van bamboe best te overwegen. Door het handgemaakte karakter kost deze case – ondanks de productie in China – meer dan een gewone hardcase van plastic, namelijk zo rond de $50 (bij een Belgische tussenhandelaar (klik op Covertec-logo): €30). Beide delen sluiten prima op elkaar aan, van de imperfecties is bij mijn exemplaar geen sprake en de knoppen blijven onder handbereik. Niet iedereen zal dit mooi vinden, maar voor de liefhebbers van een wat rustieker uitziende case zeker een aanrader. De grootste uitdaging is om er eentje te kopen.

Covertec Natural Bamboo Case

  • Fabrikant: Covertec
  • Product: Covertec Natural Bamboo Case
  • Prijs ca. €30 (adviesprijs)
  • Geschikt voor: iPhone 3G en 3GS
  • Cijfer: 8,5

Lees de 16 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »