Review: LayBag, zakje om films te kijken op je iPhone

Met een LayBag kun je film kijken op je iPhone: deze Fatboy-zakjes voor de iPhone passen op elke ondergrond en zorgen dat je het scherm van de iPhone liggend kunt bekijken.

laybag iphoneVaak besteden we aandacht aan accessoires van grote fabrikanten, maar er zijn ook talloze kleine bedrijfjes, die een accessoire voor de iPhone op de markt brengen. De LayBag is een mooi voorbeeld daarvan: LayBag Leipzig maakt een soort Fatboy-zakjes voor de iPhone, waarmee je je iPhone makkelijk in landschapsweergave kunt neerzetten. Omdat het zakje zich aanpast aan de ondergrond, heb je geen vlakke ondergrond nodig. Het is dus te gebruiken op je knie, op de tafel of op de leuning van de bank.


LayBag Leipzig stuurde ons twee zakjes om te reviewen en weg te geven. De accessoires worden geleverd in een plastic druk-en-sluitzakje en zijn gemaakt van zacht aanvoelend microfiber. Voor dit materiaal is gekozen, omdat je het ook kunt gebruiken om je scherm te poetsen. Bovendien heeft het een wat stroef effect, zodat je iPhone niet wegglijdt. Je kunt het zakje zelfs in de wasmachine gooien (maximaal 40 graden) als ‘ie vies geworden is. Bij de witte uitvoering van de LayBag lijkt me dat wel zo handig.

laybagDe zakjes wegen 60 gram per stuk. Ik dacht eerst dat het een soort pittenzak zou zijn, maar ze blijken gevuld met kleine plastic bolletjes. Er zijn drie uitvoeringen: Classic (4 stuks in wit, bruin en zwart), Scottish (ruitjes in 3 uitvoeringen) en Color (7 kleuren). In feite is er geen verschil tussen deze uitvoeringen: ze hebben allebei een soort driehoekige vorm en een gevuld richeltje, die ervoor zorgt dat de iPhone niet wegglijdt. Op één van de hoekpunten is een groot label aanwezig, dat je eventueel ook eraf kunt knippen. Een voordeel ten opzichte van de houdertjes die je bijvoorbeeld bij de SwitchEasy-cases krijgt, zijn deze zakjes veel stabieler. Door het grotere formaat en de felle kleur (als je daarvoor kiest) kun je de zakjes makkelijker terugvinden. Tegelijk is dit een wel heel simpel product om te maken, waardoor een klein bedrijf als LayBag best concurrentie zou kunnen krijgen van naäpers en thuisknutselaars.

Conclusie

De zakjes zijn netjes afgewerkt, licht van gewicht (maar door het bolle formaat niet makkelijk op zak te steken), zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en geschikt voor elke ondergrond. Voor sommige mensen zal dit een totaal onzinproduct zijn, terwijl anderen het juist handig vinden om onderuitgezakt in een zitzak de iPhone op de knie te leggen, om een filmpje te kijken. Je iPhone glijdt niet weg en is handsfree te gebruiken, ook als je geen vlakke ondergrond hebt (bijvoorbeeld in bed). Topproduct of een echte must-have? Dat nou ook weer niet, maar voor de doelgroep die dit wel handig vindt is het een prima afgewerkt product.

[flickr]set:72157623079197592[/flickr]

LayBag

We geven beide LayBags weg aan twee lezers die in de reacties hieronder als eerste het antwoord weten op de volgende vraag:
Eerder hebben we op iPhoneclub een Amerikaanse iPhone-zitzak besproken die $10 kost en er exact hetzelfde uitziet als de LayBag. Hoe heette die? Hint: het woord ‘zitzak’ komt niet in het artikel voor.

De prijsvraag is inmiddels beëindigd. Met de prijswinnaars zal contact worden opgenomen.

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Als de winnaar niet binnen een week de prijs claimt, verloten we de prijs opnieuw. Als het juiste antwoord tweemaal gegeven is, heeft het geen zin meer om het antwoord nog te blijven posten (latere antwoorden zullen we dan ook weghalen).

Informatie

Laatst bijgewerkt
december 2009
Categorie
Accessoires
Lees de 22 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »