Review: Otterbox Defender Series voor iPhone 3G

Review van de iPhone 3G Otterbox Defender Case, een robuuste case voor mensen die onder ruige omstandigheden hun werk moeten doen.

Otterbox Defender voor iPhone 3GBij de Otterbox Defender gaat het niet om verfijnde afwerking of om kekke kleurtjes: deze case is bedoeld om de iPhone 3G goed te beschermen onder zware omstandigheden. We testten de case in de badkamer, tijdens het hardlopen en op het strand. De Otterbox Defender Series voor de iPhone 3G is één van de vele modellen die Otterbox in deze serie uitbrengt. Er zijn ook Defender armbanden, holsters en cases voor de iPod touch, iPod nano en iPod classic.

Uitvoering van de Otterbox Defender voor iPhone 3G

De Otterbox Defender is een case die uit drie beschermlagen bestaat. Om de iPhone zit een hardcase, waar je een schokbestendige siliconencase overheen schuift, die je vervolgens in een hardplastic holster plaatst. De holster biedt niet zoveel bescherming en is meer bedoeld om de iPhone makkelijk bij de hand te hebben. Voor een ritje in de achtbaan is de holster ook niet geschikt: de twee binnenste cases met daarin de iPhone zouden er bij de eerste looping uit schieten. Als je niet van broekriemclips houdt zul je deze case waarschijnlijk zonder holster gebruiken.

Het is mogelijk om alleen de binnenste hardcase te gebruiken, maar dat ziet er niet echt mooi uit door de uitstekende delen (bijvoorbeeld de twee noppen onder het scherm) waar de siliconencase vastgrijpt. Door de siliconencase heb je goede grip op de iPhone. Het scherm is afgedekt met een vaste screenprotector. Het is even wennen om de iPhone door het scherm heen te bedienen, maar de herkenning werkt prima. Bij de muteknop, de iPod-connector en de headset-aansluiting is een openklapbaar lipje gemaakt. Deze kun je dichtvouwen om vuil en vocht tegen te houden. De Defender Case is niet waterdicht, maar is door de afdichtingen wel bij lichte regen en in omgevingen met vuil, stof en zand te gebruiken.

[flickr]set:72157608452098998[/flickr]

De openingen van de telefoonspeaker (boven het scherm) en de speaker en microfoon (onderkant) zijn aan de binnenkant van de case voorzien van een papierachtig membraan, dat kleine stofdeeltjes tegenhoudt. De hier geteste case is alleen geschikt voor de iPhone 3G, niet voor de eerste generatie iPhone.

Otterbox iPhone 3G Defender Case in gebruik

De Defender Case is bij uitstek geschikt voor ruige omgevingen. We hebben de iPhone daarom op het strand gebruikt. Je kunt bij wijze van spreken de iPhone in het zand ingraven of achteloos in het zand weggooien, zonder kans op schade. Alle openingen van de iPhone zijn goed afgedekt, je moet alleen op te letten dat het klepje bij de headset-aansluiting goed dichtblijft. Als er zand in de opening bij de muteknop komt, is dat niet echt rampzalig. Door het witte membraan bij de andere openingen kun je de audio/telefoon goed horen, zonder dat er kans is op binnendringend vuil.

[flickr]set:72157608457351613[/flickr]

Er is nog een andere omgeving waarin je deze iPhone kunt testen: onder de douche. Sommige mensen zijn inmiddels zo met hun iPhone vergroeid dat ze zelfs tijdens het douchen willen internetten of e-mail willen lezen. Dat kan, als je de case maar niet direct onder de douchekop houdt. De Defender Case is absoluut niet geschikt om onder water te dompelen (dus niet geschikt voor in bad) en bij een flinke regenbui zou ik de case ook niet vertrouwen. Bij een hoge luchtvochtigheid kan er toch vocht de iPhone binnendringen. Eigenlijk toch geen aanrader, om met te douchen met deze case; als je het echt niet kunt laten is het slimmer om een beschermhoes van Aquapac te nemen. Als de Defender Case in het water valt ben je eigenlijk verloren: vooral bij de iPod-connector dringt het water snel naar binnen. Na een paar minuten loopt de case vol en zakt je iPhone naar de bodem.

De derde test: het gebruik van de case tijdens het hardlopen. Aan je broeksband is het prima te doen, hoewel de case door de robuuste uitvoering wel wat zwaar en groot is. Hoewel de case niet muurvast in de holster zit is er geen kans dat ‘ie eruit schiet tijdens het joggen. Voor hardhandige sporten zoals rugby is de Defender Case best handig, zodat je zeker weet dat je iPhone niet beschadigd raakt in het heetst van de strijd (maar wie neemt z’n iPhone mee tijdens een wedstrijd?), voor de meeste andere sporten ben je toch beter af met een sportarmband.

[flickr]set:72157608457351801[/flickr]

Conclusie

Het is lastig om de Otterbox Defender op z’n uiterlijk te beoordelen: de case is nu eenmaal ontworpen op robuustheid en niet op verfijnde belijning. De verschillende onderdelen van de Defender Case zijn stevig uitgevoerd, beschermen de iPhone goed tegen zand, stof en (beperkte) regendruppels. De Defender Case is het meest geschikt voor mensen die in de zware industrie, in de bouw, in de haven en op andere plekken werken waar de iPhone goed beschermd moet zijn als je ‘m uit je handen laat vallen of met vieze handen gebruikt. Ook op het strand komt de case van pas, maar sporters en waterliefhebbers kunnen beter een andere oplossing kiezen.

Meer info

  • Fabrikant: OtterBox (affiliatelink)
  • Verkrijgbaar: OtterBox.com (affiliatelink)
  • Prijs: $49,95 via de fabrikant (excl. verzendkosten)
  • Cijfer: 8

Lees de 36 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »