Reacties voor: Zoek & Scan-app verstoort twee minuten stilte tijdens Dodenherdenking

De Zoek & Scan-app verstoorde de 2 minuten stilte tijdens Dodenherdenking met een reclame voor Bol.com.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Hou toch eens op om overal een issue van te maken!
    Die berichtjes gaan natuurlijk gewoon iedere dag op dat tijdstip eruit. Net zoals er heel erg veel mails binnenkomen tussen 20.00 en 20.02 op 4 mei.

    Als je echt aan het herdenken bent, heb je in ieder geval je telefoon op stil en kun je je dus helemaal niet gestoord hebben aan die push notificatie.

    Maar goed, laten we weer massaal ergens een rel van maken omdat de media dit soort BS artikelen de wereld in helpen. Inclusief Iphoneclub nu. Want wat is nou precies de ‘fout’?

  2. @Robert: Hoezo maakt iPhoneclub overal een issue van..?

    Ik snap jouw opmerking niet echt eerlijk gezegd.

    iPhoneclub is een site waar nieuws berichten, geruchten, en overige gebeurtenissen over en rondom de iPhone (en overige) worden geplaatst. En daar hoort dit ook bij.

    Kijk, tuurlijk, we zitten in een openbare maatschappij waar iedereen z’n eigen mening mag vertellen, maar ik vind dit toch wel een beetje een ‘rare opmerking’

    Zo vind ik het ‘awkward’ dat een ontwikkelaar dit doet. Tuurlijk, het kan voorkomen. Maar het had ook voorkomen kunnen worden door een ‘interne klok’ in de app in te bouwen.

  3. Inderdaad een totale non-issue
    Get-a-life gehalte is hoog

  4. Maar het blijft een klunzige actie van deze app. Ik wil het niet respectloos noemen, maar het is zeker wel slordig.

  5. @Maurice Hooijmans: Ik zeg niet dat ze overal een issue van maken, quote “Inclusief Iphoneclub nu. “. Dit keer doen ze lekker mee met andere media die het bericht de wereld inslingeren. Iedereen praat vervolgens dat bericht weer na, zonder eerst zelf na te denken en een mening te vormen.

    Wat jij voorstelt is dat iedere app waarin push notificaties zitten, rekening houdt met landelijke en internationale momenten (in het geval van een internationale app met push notificaties) waarop er even een stilte is.

    Maar wat in het geval dat er een nationale tragedie is, waarvoor op enig moment ook 1 minuut stilte wordt gehouden. Moet een app ontwikkelaar daar ook rekening mee houden? Of lokale 1 minuut stiltes?

    Ik begrijp gewoon niet zo goed, wat het probleem is dat er een bericht binnenkomt op je telefoon tijdens 2 minuten stilte. Jij als eigenaar van die telefoon hebt hem op stil of, nog respectvoller, gewoon op uit.

    In onze maatschappij wordt het steeds minder normaal om je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Het is vaak de schuld van een ander en iedereen kent heel goed zijn rechten, maar plichten… dat is een vies woord.

  6. Schande!

  7. Origineel geplaatst door Flieps
    Maar het blijft een klunzige actie van deze app. Ik wil het niet respectloos noemen, maar het is zeker wel slordig.

    Hoe had je het willen voorkomen dan?
    Een heleboel dingen online gaan geautomatiseerd. Ook het versturen van push berichten over de nieuwste aanbiedingen.

  8. En hoe krijgt het bedrijf gratis reclame….

  9. Pure tijdverspilling dit…
    Ik kreeg 2 mails en een whatsapp van een maat uit Portugal binnen om 1 over acht… Telefoon stond op stil. Geen probleem.
    Inderdaad een non issue.

  10. Inderdaad: media moeten weer eens ergens over roepen. Je zet toch gewoon je mobiel op stil tijdens die twee minuten?

  11. Ik was een foto aan het bewerken om 20:01 dat gaat wel in stilte

  12. Origineel geplaatst door Robert
    … Jij als eigenaar van die telefoon hebt hem op stil of, nog respectvoller, gewoon op uit.In onze maatschappij wordt het steeds minder normaal om je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Het is vaak de schuld van een ander en iedereen kent heel goed zijn rechten, maar plichten… dat is een vies woord.

    De spijker op z’n kop!
    Dikke +1

  13. Origineel geplaatst door Kotter
    Schande!

    Dat is wel een heel intelligente bijdrage 🙂

  14. We gaan lekker terug naar de middeleeuwen. Om niks gaat het morrende volk met virtuele rieken en brandende fakkels op pad om hun recht te halen. En zo wordt alles een issue.
    Inmiddels zijn door het te pas en onpas gebruiken de woorden respect en respectloos helemaal niets zeggend geworden. Klaar met dit soort artikelen.
    Wil je stil zijn, gaat je telefoon uit. Klaar.

  15. Idd onzin. Elke app kan tijdens de herdenking notificaties sturen, deze was alleen gepland, nou en? Mobiel op stil en vooral zelf niet piepen!

  16. Ik begrijp ook niet waarom iedereen rekening moet houden met de dodenherdenking. Dat is uiteindelijk een persoonlijke keuze. Waarom moet iedereen zich daar aan houden? Het is weer eens heel eenvoudig om naar anderen te wijzen, in plaats van gewoon de telefoon uit te zetten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.