RTL Nieuws vernieuwt iOS-app: topnieuws weer prominent

RTL Nieuws voor iPhone en iPad is vernieuwd. De app heeft de huisstijl van de nieuwe studio en meer nadruk op het belangrijkste nieuws.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

RTL Nieuws nieuwe studio 5 decemberMaandag 5 mei is een grote dag voor RTL Nieuws. Om half acht in de avond wordt het gloednieuwe decor van het nieuwsprogramma in gebruik genomen, dat bestaat uit enorme schermen met zwarte schermranden die aan de iPhone en iPad doen denken. De website van RTL Nieuws ging eveneens op de schop en hetzelfde geldt voor de RTL Nieuws-app voor iPhone en iPad. Daarin krijgt het belangrijke nieuws weer een hoofdrol.

Het klinkt logisch, de hoofdrol voor het belangrijkste nieuws. Toch is dat precies waar RTL Nieuws in een gedurfde move halverwege 2013 vanaf week. De applicatie voor iPhone en iPad legde vanaf dat moment de nadruk op het laatste nieuws, of beter gezegd: de laatste updates van het nieuws die dag. De applicatie werd als het ware een geschreven variant van een extra ingelaste uitzending van het nieuws, waaraan niet één, maar meerdere grote nieuwsgebeurtenissen ten grondslag lagen. “Dan hebben we nu weer een update over het begrotingstekort. Zijn we zo weer bij je terug over de ontvoering in Nigeria. Oh, we hebben tussendoor nog een bericht over de Fyra.”

De aanpak stuitte op veel kritiek en de gemiddelde beoordeling van RTL Nieuws in de App Store kelderde. Al anderhalve week later kwam de eerste update uit die de app weer wat overzichtelijker moest maken.

RTL Nieuws iPad vernieuwd

Vanaf vandaag brengt RTL Nieuws een betere scheiding aan tussen de laatste nieuwsupdates en het topnieuws. Met een prominente balk bovenin de iPhone-app schakel je tussen ‘live nieuws’ en het topnieuws. En voortaan kom je de app binnen bij het topnieuws; niet de laatste updates.

RTL Nieuws iPhone vernieuwdHet belangrijkste verhaal in het topnieuws wordt begeleid door een grote foto, waarna andere verhalen onder elkaar met kleinere foto’s worden aangekondigd. Op de iPad staan de vakjes wat meer door elkaar, maar ook daar is nu een duidelijke scheiding tussen het topnieuws en het laatste nieuws. Dat vind je voortaan terug in een aparte kolom rechts in beeld.

De app en de website zijn gelijkgetrokken op de mogelijkheid om het nieuws te volgen. Je kan de laatste updates binnen een categorie volgen met een druk op de knop bij een artikel en krijgt dan bericht over nieuwe artikelen. Daarnaast kan je in de app ook nog steeds pushberichten ontvangen bij brekend nieuws.

De nieuwe huisstijl van RTL’s journaal vond ook zijn weg naar de app. De hoekige RTL-letters, blauwe Nieuws-kop en de achtergrond van de blauwe stippen op een donkerblauwe kaart, zie je vanaf 5 mei ook in de nieuwsuitzending van RTL. En als je daar vanaf vanavond naar kijkt, zul je zien dat ook daar het belangrijkste nieuws wordt getoond in het frame van een iPhone of iPad. Of in ieder geval iets dat er verdacht veel op lijkt.

De vernieuwde RTL Nieuws-app komt later vandaag uit.

Downloaden: RTL Nieuws (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Openingsfoto: RTL Nederland

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2016, 12:52
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.