‘Apple overweegt groot gezondheidsplatform’

Apple werkt aan een groot gezondheidsplatform waar de iWatch deel van zal uitmaken. Dit beweert een anonieme topman tegenover Reuters.

Healthbook details kleinerApple overweegt om een gezondheidsplatform met eigen apps en hardware te introduceren. Dit beweert een topman binnen de gezondheidsmarkt tegenover Reuters. Apple zou met het platform breder inzetten dan voorheen werd gedacht. We hebben tot nu toe enkel geruchten gehoord over een iWatch, de Healthbook-app in iOS 8 en oordopjes die je hartslag meten – onderdelen die vermoedelijk allemaal deel zouden uitmaken van Apple’s gezondheidsplatform.

De bron spreekt over een platform vergelijkbaar met de App Store, waar naast gezondheidsapps ook hardware en andere accessoires worden aangeboden. De topman baseert zich op gesprekken met een Apple-bestuurslid.

Reuters noemt verder geen hardware of software waar we eerder nog niet over hebben gehoord. De nieuwe uitspraken wijzen er echter op dat Apple gezondheid zeer serieus neemt. Apple kijkt niet alleen naar de gezondheidsfuncties van een iWatch, maar ook naar andere manieren waarop Apple-producten je gezondheid kunnen bijhouden of verbeteren.

Tot nu toe zijn er echter weinig geruchten over andere gezondheidsaccessoires naast de iWatch. Of deze iWatch ook een horloge wordt blijft nog even de vraag, maar alles lijkt de wijzen op een gezondheidsaccessoire. We hebben wel één keer gehoord over speciale iPhone-oordoppen die via de Lightning-poort je hartslag meten, maar het is nog onduidelijk hoe ver dit project precies is. Vermoedelijk zal de iPhone zelf een belangrijke rol spelen. Met de toevoeging van de M7-coprocessor in de iPhone 5s, houdt de iPhone al bij hoeveel je op een dag beweegt.

We weten in elk geval al langer dat Apple de medische wereld steeds serieuzer gaat nemen: de afgelopen maanden haalt Apple steeds meer gezondheids- en fitnessexperts in huis. Eén van deze experts is de Nederlandse slaapexpert Roy J.E.M. Raymann.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2014, 14:39
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen healthkit, iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.